Başkent Kulisi'nde anlattılar: O hamle sonrası darbeye kalkıştılar

Kanal 7 ekranlarında yayınlanan, Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programına 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu dönemde Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olan Harun Kodalak ve dönemin HSYK üyesi Muharrem Özkaya konuk oldu.

GİRİŞ 19.07.2020 13:48 GÜNCELLEME 19.07.2020 14:12
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Başkent Kulisi’nde 15 Temmuz darbe kalkışmasının olduğu dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak ve dönemin HSYK üyesi Muharrem Özkaya yer aldı. 

 

Harun Kodalak, o gün yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı:

O gün normal mesaimizi bitirdik, evimize gittik. Biz o akşam saat 9 gibi iki polis müdür arkadaşımız ve başsavcı vekilimiz ile bir araya geldik. Tatil olduğu için amacımız biraz stres atmaktı. Saat 21:45 gibi telefonum çaldı. Arayan oğlumdu ve bana 'Baba darbe oluyor' dedi. Başta inanmadım ancak daha sonra telefondan askerlerin boğaz köprüsünü kestiğini görünce hemen görüşmelere başladık. 

 

AÇILAN SORUŞTURMA DARBENİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Kendisi tarafından açılan soruşturmanın darbe girişiminin başarısız olmasında etkili olduğunu söyleyen Kodalak, bu soruşturmayla birlikte Ankara'daki ve yurt çapındaki polislerimiz ve halkımız moral buldu. Darbecilerin hain emellerine ulaşmasında engel oldu. 

ÇATI İDDİANAMESİ DARBE HAZIRLIĞINI HIZLANDIRDI

Ankara Başsavcılığınca darbe girişiminden birkaç gün önce tamamlanan FETÖ çatı soruşturmasında, örgütün TSK yapılanmasına dikkat çekildiğini belirten Harun Kodalak, “FETÖ çatı iddianame tarihi bir belgedir. Biz o iddianameyi yazana kadar birçok engelle karşılaştık. Birçok kurum soruşturmamızı baltalamaya çalıştı. Ancak bu soruşturma kapsamında birçok bilgi ve belgeye ulaştık. ‘Hava Kuvvetleri Komutanlığının yüzde 95’i bunlardır’ dedik biz. 15 Temmuz’da bu ortaya çıktı. Bu iddianamenin, darbe çalışmalarının hızlandırılmasında etken olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu iddianameden Genelkurmay’a bilgiler gitti. Ve maalesef FETÖ’cülerin eline geçmiş oldu” diye konuştu. Kodalak, söz konusu iddianamenin, 15 Temmuz sonrası açılan tüm davalara ve Meclis Araştırma Komisyonunun raporuna kaynak olduğunu da vurguladı.

15 TEMMUZ GÜNÜ YARGIDA BÜYÜK ÖZVERİ

Dönemin HSYK üyesi Muharrem Özkaya ise 15 Temmuz gecesi 136 başsavcılığın kalkışma olan illerde soruşturma açtığını, yakalama ve gözaltı kararı verdiğini söyleyerek yargının ne denli hızlı harekete geçtiğini dile getirdi. Bu durumun nedeninin ise yargıda FETÖ ile mücadelenin diğer kurumlara göre daha erken başlaması olduğunu belirten Özkaya, yargı mensuplarının büyük bir özveri gösterdiğini söyledi.

YORUMLAR 10
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuz Türk Milletinin bağımsızlığını ve egemenliğini ilan ettiği gündür. İçerden veya dışarıdan hiç fark etmez. Egemenlik hakkımıza göz dikenin gözünü oymak ,el uzatanın elini kırmak ve canını almak darbelerle dolu tarihimizde kaçınılmaz hale geldi.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarih 2008.. Yer Diyarbakır Hava Üssü...Ankaradan gelip "tüm Üs personeline topluca konuşma yapan AKIN ÖZTÜRK... "Hava Kuvvetlerinin başarılı görevler yaptığı vs konuşmasını şöyle tamamlıyor.."HAVA KUVVETLERİ ÖYLE BİR HAVA KUVVETLERİ OLMALI Kİİ "İÇİMİZDE YAHUDİ GENERALLER BİLE OLABİLSİN"!!!??Yazık Yazık.."Allahım Kuran, peygamberim " şeklindeki dinibütün Akın Öztürk ne hale gelmiş??..Kur yarbaylığında "İsraile askeri ataşe olarak gitmeden İzmir Gümüldür kampı yakınlarında ziyaret ettiği AlparslanTÜRKEŞ'in kendine dediği "dikkat et seni devşirmesinler" lafı gerçek olmuş ve Mason locasına girmiş..Yazıkk..
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Tarih 2008.. Yer Diyarbakır Hava Üssü...Ankaradan gelip "tüm Üs personeline topluca konuşma yapan AKIN ÖZTÜRK... "Hava Kuvvetlerinin başarılı görevler yaptığı vs konuşmasını şöyle tamamlıyor.."HAVA KUVVETLERİ ÖYLE BİR HAVA KUVVETLERİ OLMALI Kİİ "İÇİMİZDE YAHUDİ GENERALLER BİLE OLABİLSİN"!!!??Yazık Yazık.."Allahım Kuran, peygamberim " şeklindeki dinibütün Akın Öztürk ne hale gelmiş??..Kur yarbaylığında "İsraile askeri ataşe olarak gitmeden İzmir Gümüldür kampı yakınlarında ziyaret ettiği AlparslanTÜRKEŞ'in kendine dediği "dikkat et seni devşirmesinler" lafı gerçek olmuş ve MMASON locasına girmiş..Yazıkk..
    Cevapla
  • YUSUF KÖSE / SAMSUN 3 yıl önce Şikayet Et
    Samsun lu olmanız ve de oğlumun da mezun olduğu Samsun İHL den olmanızda beni çok duygulandırdı.Allah razı olsun Savcım
    Cevapla
  • Dadaloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainlerini mahkeme koridorlarında değil idam sehpasında görmek istiyoruz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!