Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Camii'nde! İşte ilk görüntüler...

Son dakika gelen habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii'ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camii'nde yapılan çalışmalar ve hazırlıklar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

GİRİŞ 19.07.2020 14:36 GÜNCELLEME 19.07.2020 16:18
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü ibadete açılacak olan Ayasofya Camii'nde incelemelerde bulundu. Başkan Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da eşlik etti..

 

 

DANIŞTAY KARARI İLE MÜZEDEN CAMİYE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Danıştay 10. Dairesi’nin verdiği kararla Ayasofya, 86 yıl sonra ibadete açılmıştı. Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu ve tapu belgesinde cami vasfının tescilli olduğunu vurgulayan Danıştay, kararında “Vakıf senedindeki cami vasfı dışında kullanımının ve başka bir amaca özgülenmesinin hukuken mümkün olmadığı sonucuna varılmıştır” demişti. 

 

AYASOFYA'DA İLK NAMAZ

Ayasofya’da ilk namaz 24 Temmuz Cuma günü kılınacak. Caminin namaz kılınacak bölümlerinde zemine ışık sistemi konulacak. Işık mozaik ve frekslere yansıtılacak, namaz sırasında ise kapalı tutulacak. Mozaik ve fresklerin, ibadet saatlerinde bir perde mekanizmasıyla kapatılması da gündemde. Tarihi yapıda olumsuzluk yaşanmaması için çok hassas davranılacağı vurgulanıyor.

TAKSİM CAMİİ'NDE DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camisi'ndeki incelemelerinin ardından, Şubat 2017'de temeli atılan ve bu yıl sonu ibadete açılması planlanan Taksim Camisi'ne geldi. Cami inşaatını gezen ve çalışmalara ilişkin bilgi alan Erdoğan, daha sonra inşaatı yıl sonunda tamamlanması planlanan yeni AKM'yi gezdi.

Erdoğan'a, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş eşlik etti.

YORUMLAR 73
  • KUL 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ayasoya'nın açılış şekli ve medya ile duyurulması tüm islam alemine en iyi şekilde iletilmeli. Mesaj en iyi şekilde verilmeli. Müslümanların uyanışını sağlayacak şekilde atmosfer oluşturulmalı...
    Cevapla
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Şöyle baştan aşağı beton ve sıvayla güçlendirip tepeden tırnağa boyayalım. Zaten dışarıdan çok bakımsız görünüyor. İslam dünyasının da birçok tarihi eseri vardı. Dünya mirası denen bir kavram var. Niye tek taraflı? Avrupa dünya mirasını koruyalım diyor sözde. Aslında İslam dışı eserleri kastediyorlar. Müslümanların yaptığı eserler neden dünya mirası değil? Hani bu eserlerin çoğu şimdi nerede? Yıkılsın kaybolsun istiyorlar. Dert belli. Zaten başarılı da oldular. Batılıların bu ikiyüzlülüğünü çok iyi biliyoruz!
    Cevapla
  • Levent özçelik 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki işsizlik, hayat pahalılığona nezaman sıra gelecek
    Cevapla
  • Chpli 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Erdoğan teşekkür ederiz. Chpliler neden karşı bu işe anlamış değilim. Halk istedi diye Erdoğan Camiyi zaten Diyanete devretti.
    Cevapla
  • ibrahim.k 3 yıl önce Şikayet Et
    bir imam arkadaşım anlatıyor, gaziantep'de perlikaya mahallesinde tokinin yaptığı konutlar civarına bir cami yapılıyor ve açılışına başkan Erdoğan geliyor camiyi biraz inceledikten sonra kubbede hat ile yazılmış yasinişerife bakıyor ve parmağı ile göstererek bir hata olduğunu söylüyor bunu düzeltin diyor başkan Erdoğan gittikten sonra tekrar bakıyorlar hata varmı yokmu derken hatayı buluyorlar ve düzelttiriyorlar. resimlerden birine bakarken gördüm aklıma geldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e Hamas resti!
Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ankara'da: Hakan Fidan karşıladı