Tuna-1 kuyusu nerede? Doğalgaz Karadeniz'de nerede kaç metreküp bulundu?

Tuna-1 kuyusu nerede? Bulgaristan ve Romanya ile kara suları sınırına yakın bir bölgede Tuna-1 kuyusu üzerinde Fatih Sondaj Gemisi tarafından yapılan sondaj çalışmasında 320 milyar metreküp doğalgaz bulduğunu açıkladı. İşte merak edilen Tuna-1 kuyusunun yeri ve konumu...

Tuna-1 kuyusu nerede? Doğalgaz Karadeniz'de nerede kaç metreküp bulundu?
Tuna-1 kuyusu nerede? Doğalgaz Karadeniz'de nerede kaç metreküp bulundu?
GİRİŞ 22.08.2020 10:45 GÜNCELLEME 22.08.2020 10:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisinin Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz bulduğunu açıkladı. 20 Temmuz'da Tuna-1 kuyusu sondajını yapan Fatih Sondaj Gemisi ilk aşamada Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini gerçekleştirildi. Peki Tuna-1 kuyusu nerede? İşte Karadeniz doğalgazının çıkarılacağı kuyunun yeri...

 

 

Karadeniz doğalgazı ne zaman çıkarılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi açıkladı!

TUNA-1 KUYUSU NEREDE?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz bulduğunu müjdesini verdiği Tuna-1 kuyusu Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinin 175 km açığında yer alıyor. 
Bulgaristan ve Romanya ile kara suları sınırına yakın bir bölgede bulunan Tuna-1 kuyusu  Karadeniz'deki ilk sondaj yapılan lokasyon olarak biliniyor.

 

 

TÜRKİYE'NİN YILLIK DOĞALGAZ TÜKETİMİ KAÇ DOLAR?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)'nın Ocak 2020 raporuna göre; Türkiye, doğal gaz ithalatına yılda 12-13 milyar dolar ödüyor. Yıllık 45-50 milyar metreküp arasındaki tüketimin tamamına yakınının dışarıdan alan Türkiye'nin bu alandaki açığı, yıldan yıla artan enerji ihtiyacına bağlı olarak artıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi