Doğalgaz Karadeniz'de ne zaman çıkarılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi açıkladı!

Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz ne zaman çıkarılmaya başlayacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz keşfettiği müjdesini verdi. İşte Karadeniz doğalgazının çıkarılacağı tarih...

Doğalgaz Karadeniz'de ne zaman çıkarılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi açıkladı!
Doğalgaz Karadeniz'de ne zaman çıkarılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi açıkladı!
GİRİŞ 22.08.2020 10:45 GÜNCELLEME 22.08.2020 10:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm dünyanın merakla beklediği müjdeli haberi açıkladı. Erdoğan yaptığı açıklamada Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdiğini, Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz bulduğunu belirtti. Peki Karadeniz'de bulunan doğal gaz ne zaman çıkarılmaya başlayacak? İşte çıkarılacak doğalgazın kullanılacağı tarih...

 

 

KARADENİZ DOĞALGAL GAZI NE ZAMAN ÇIKARILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  tarafından yapılan açıklamaya göre Fatih Sondaj Gemisi tarafından ilk aşamada Karadeniz'de bulunan 320 milyar metreküp doğalgaz 2023 yılında çıkarılmaya ve kullanılmaya başlayacak.

ÇOK DAHA ZENGİN KAYNAK VAR

Daha önce Tuna-1 olan bu alanı Sakarya Gaz Sahası olarak isimlendirdiğimiz bu alanda gereken tüm mühendislik çalışmaları tamamlandı. Kuyudan elde edilen veriler aynı bölgede yeni doğalgaz keşiflerinin kuvvetle muhtemel olduğuna işaret ediyor. Yani bu ilk kuyuda bulunan rezerv çok daha zengin bir kaynağın sadece bir parçası. İnşallah devamı da en kısa sürede gelecek.

 

 

YORUMLAR 1
  • rüstem 3 yıl önce Şikayet Et
    biran önce çıkartın ki chp zihniyeti daha önce bulunan petrol kuyularını verimli değil diye nasıl kapattırdıysa bunu da verimli değil diye kapattırmasın .bakın chp liler ayak yapmaya başladılar bile .eğer birkere daha iktidar olurlarsa emperyalist amirlerini dinleyecek alçakları devlet kadrolarına yerleştirip gidecekler .sonra kim gelirse gelsin eskiden olduğu gibi işgal ettikleri anayasa mahkemesi üzerinden danıştay ülke için hayırlı olan her işe takoz koyacaklar .chp emperyalizmin içimizdeki sağ koludur .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti