Fatih sondaj gemisine asılan ve ilk kez görücüye çıkan bayrağın gizemi çözüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa, Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğal gaz keşfini duyurmasının ardından Fatih Gemisi'ndeki bir detay dikkatlerden kaçmadı. Karadeniz'de doğal gazı bulan Fatih sondaj gemisindeki flamanın üzerindeki sembolün, İtalyan ressam Fausto Zonaro'nun "Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'a girişi" tablosunu anımsattı.

Fatih sondaj gemisine asılan ve ilk kez görücüye çıkan bayrağın gizemi çözüldü
Fatih sondaj gemisine asılan ve ilk kez görücüye çıkan bayrağın gizemi çözüldü
GİRİŞ 22.08.2020 10:59 GÜNCELLEME 22.08.2020 19:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğal gaz bulduğunu açıkladı. Rezerv bulunan alanın "Sakarya Gaz Sahası" ilan edildiğini belirten Erdoğan, çalışmaların başladığını ve 2023'te Karadeniz gazının kullanılmaya başlayacağını söyledi. Erdoğan ayrıca, bölgede çok daha zengin rezervlerin bulunabileceği müjdesini de verdi.

 

FLAMA MERAK KONUSU OLDU

Sondaj haberi tüm Türkiye'de büyük bir mutluluğa neden olurken, Fatih Gemisi'nde çekilen fotoğraflarda ve canlı yayınlarda objektiflere yansıyan flama dikkat çekti.

Merak konusu olan flamanın üzerindeki sembolün Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'a girişini betimlediği öğrenildi. Flamadaki görüntü, İtalyan ressam Fausto Zonaro'nun "Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'a girişi" tablosunu anımsattı.

Konuyla ilgili bir radyo programına bilgi veren denizciler, "Pek bilinen bir sembol değil ama bazen geminin adını temsilen personel morali için bu tip şeyler yapılır" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Tepki 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu resimle flamanın arasındaki tek bağlantı Fatih Sultan Mehmet han ve üzerinde bulunduğu at!
    Cevapla
  • Yetkili 3 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Sultan Mehmed Hân Hazretlerinin İstanbul’un fetih sürecinde atını denize sürdüğü anı resmeden tablodan esinlenilerek hazırlanmıştır.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim tarihimizde, denizcilikte kullandığımız sancaklarımız "Al Beyaz Üç Hilal"dir. Lütfen tüm gemilerimizde görmek isteriz.
    Cevapla
  • Turan ordusu 3 yıl önce Şikayet Et
    sultan Fatih'in atını denize sürdüğü resme benziyor. karıştırdınız heralde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası