Libya'da ateşkes ilan edildi! Tüm operasyonlar durduruldu

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac, ülke genelinde ateşkes ilan etti. UMH, ülkedeki askeri güçlerine tüm operasyonlarını durdurma talimatı verdi. BM nezdinde tanınan hükümet, Mart 2021'de genel seçim çağrısı yaptı. Hafter yanlısı ve Tobruk merkezli Libya Parlamentosunun Sözcüsü Akile Salih de Libya'da tüm partilere acil ateşkes çağrısında bulundu. Bir açıklama da Libya Ordusu'ndan geldi.

Libya'da ateşkes ilan edildi! Tüm operasyonlar durduruldu
Libya'da ateşkes ilan edildi! Tüm operasyonlar durduruldu
GİRİŞ 21.08.2020 12:56 GÜNCELLEME 21.08.2020 18:43
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin desteklediği Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac, ülke genelinde ateşkes ilan etti. Serrac, fiili bir ateşkes için Sirte ve Cufra'nın silahtan arındırılmış bölgeler olması gerektiğini açıkladı. UMH, ülkedeki askeri güçlerine tüm operasyonlarını durdurma talimatı verdi. 

 

SEÇİM ÇAĞRISI

BM nezdinde tanınan hükümet, Mart 2021'de genel seçim çağrısı yaptı.

 

Libya Başbakanı, nihai amaçlarının, tüm Libya topraklarının egemenliğini sağlamak, yabancı ve paralı askerlerin ülkeden çıkması olduğuna dikkati çekti.

HAFTER YANLISI MECLİS'TEN DE ATEŞKES ÇAĞRISI

Hafter yanlısı ve Tobruk merkezli Libya Parlamentosunun Sözcüsü Akile Salih de Libya'da tüm partilere acil ateşkes çağrısında bulundu.

PETROL AÇIKLAMASI

Petrol saha ve limanlarında üretimin yeniden başlaması gerektiğini vurgulayan Serrac, petrol gelirlerinin "Ulusal Petrol Kurumu'nun (NOC) Merkez Bankası'ndaki özel hesabına yatırılmasını, Berlin Konferansı'ndan çıkan kararlar doğrultusunda kapsayıcı siyasi düzene ulaşana ve Birleşmiş Milletler (BM) ve BM Libya Destek Misyonu'nun yardımlarıyla şeffaf ve iyi bir yönetimin sağlanana kadar bu gelirlerde hiçbir tasarrufta bulunulmamasını" istedi.

LİBYA ORDUSU: BAŞKOMUTANIMIZ SERRAC'IN ÇAĞRISINA UYACAĞIZ

Libya Ordusu, Başbakan Fayiz es-Serrac'ın "ateşkes ve askeri operasyonların durdurulması" talimatına uyacaklarını ve ateşkes kararını memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu. Libya Ordusuna bağlı Sirte-Cufra Ortak Operasyon Dairesi Komutanı Tuğgeneral İbrahim Ahmed Beytülmal, yaptığı yazılı açıklamada, "Libya Ordusu Başkomutanı sıfatını taşıyan Başbakan Fayiz es-Serrac'ın emrine uyarak, ateşkes çağrısı yapılan açıklamayı memnuniyetle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 67
  • urfalı kürt 3 yıl önce Şikayet Et
    ne ateşkesi tobruk hükümeti devrilene kadar vuracaklardı! belki diarada sisi köpeğide gider
    Cevapla
  • Saftrik 3 yıl önce Şikayet Et
    Amannn dikkat gaz bulduk diye gaza gelipte zafer sarhoşu olmayalım nedir bu ateşkes hikayesi . Müjdeyle ateşkesin aynı gün açıklanmasının bir manası mı var diye düşünmüyor değilim, Libyada emeklerimiz boşa gitmez inşallah.
    Cevapla
  • İlan ihlal 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakında yine ihlal ederler, bu kaçıncı, hafter adam değil ki..
    Cevapla
  • Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Hafterın ateş edecek ne gücü ne bi yerleri var sıkan. Ateş edemeyen bu şahıs neden ateşkes yayınlasın durduk yere
    Cevapla
  • Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Ateşkese inanmayın. Herkes Türkiyeye karşı Askeri yığınak yapacaktır. Olası hedefimizi vurduğumuzda patlama gücü yüksek bombaların nakliyesi riskli olacağından Ateşkes adı altında bunların nakliyesi yapılacak. Gerek normal yolcu uçağıyla gerek Normal bir kamyon ile oluşturacakları mevzilere gönderecekler düşüncem.
    Cevapla
  • cumhur 3 yıl önce Şikayet Et
    sen olmuşsun tamam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi