Darbeci Hafter'in Sözcüsü Mismari: Şu anda savaş konumundayız

Darbeci Hafter'in sözcüsü Ahmed el-Mismari, Libya hükümeti ile Hafter'in siyasi müttefiki Tobruk Temsilciler Meclisi (TM) tarafından duyurulan ateşkes girişimine tepki gösterdi. Mismari bunun Serrac'ın hilesi olduğunu belirterek milislerinin şu anda savaş konumunda olduğunu ve Sirte şehrine yönelik herhangi bir saldırıya hazırlıklı olduklarını belirtti.

Darbeci Hafter'in Sözcüsü Mismari: Şu anda savaş konumundayız
Darbeci Hafter'in Sözcüsü Mismari: Şu anda savaş konumundayız
GİRİŞ 23.08.2020 23:35 GÜNCELLEME 23.08.2020 23:37
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Mismari, düzenlediği basın toplantısında, Libya hükümet güçleri tarafından düzenlenen toplantılarda stratejik Sirte şehrine saldırı kararı alındığını ileri sürdü. 

"ATEŞKES BİR GÖZ BOYAMA"

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın duyurduğu ateşkes girişimini "medya pazarlaması ve göz boyama" olarak nitelendiren Mismari, milislerinin şu anda savaş konumunda olduğunu ve Sirte şehrine yönelik herhangi bir saldırıya hazırlıklı olduklarını belirtti.

Mismari, Hafter'in siyasi müttefiki TM Başkanı Akile Salih'in ateşkes çağrısına ilişkin yorum yapmaktan kaçındı. 

Sirte'de son durum

- LiBYA'DA TARAFLARIN ATEŞKES ÇAĞRISI

Libya Başbakanı Serrac, cuma günü "milli ve siyasi sorumluluğunun, ülke ve bölgenin içinde bulunduğu durumun ve salgın şartlarının gereği olarak ülkedeki tüm askeri güçlere derhal ateşkes yapılması ve askeri operasyonların durdurulması talimatı" vermişti.

Serrac, fiili bir ateşkes için Sirte ve Cufra'nın silahtan arındırılmış bölgeler olması, yabancı ve paralı askerlerin ülkeden çıkması gerektiğine dikkati çekerken tüm Libyalıların üzerinde anlaşacağı Anayasa hükümlerine uygun olarak, Başkanlık Konseyi ve genel seçimlerin gelecek mart ayında yapılması çağrısını yinelemişti.

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in siyasi müttefiki Tobruk Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih de Serrac'ın yaptığı ateşkes açıklamasıyla eş zamanlı şekilde "acil bir ateşkes ve Sirte'nin yeni kurulacak Başkanlık Konseyi'ne geçici olarak ev sahipliği yapması" çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C kötülere zerre fırsat vermesin inşallah. Amin. ALLAH C.C Libyalı kardeşlerimizin gerçeği görüp, TÜRKİYE ile ilişkilerini geliştirmelerini ve kallınmalarını nasib eylesin inşallah. Amin
    Cevapla
  • Mahmut Akar 3 yıl önce Şikayet Et
    Su uyur düşman uyumaz. Münafıklar da.
    Cevapla
  • Yörükoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Seni kim paşa yaptı
    Cevapla
  • Urfalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Zalime merhamet mazluma ihanettir.Yansın libya yıkılsın tobruk.
    Cevapla
  • Laz 3 yıl önce Şikayet Et
    Israil uşağı bae söyletiyor bunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor