2020 bekçi alımı başvuruları ne zaman? Bekçilik başvuru şartları belli oldu mu?

Polis Akademisi 2020 1. dönem kadrolu çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağını duyurdu. Yapılan duyuruya göre İstanbul Emniyet Müdürlüğünde istihdam edilecek toplam 400 bekçi alımı yapılacak. Peki bekçi alımı ne zaman yapılacak? Bekçi alımı şartları açıklandı mı?

2020 bekçi alımı başvuruları ne zaman? Bekçilik başvuru şartları belli oldu mu?
2020 bekçi alımı başvuruları ne zaman? Bekçilik başvuru şartları belli oldu mu?
GİRİŞ 05.09.2020 08:55 GÜNCELLEME 05.09.2020 08:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda 400 bekçi alınacağını açıkladı. Yapılan açıklamada belirtilen şartlar arasında bu yıl ilkokul mezunu bekçi alımı yapılmayacak. Başvuru yapacak adayların en az lise ve dengi okullardan mezun olmaları gerekecek ve kadın adaylar başvuru yapamayacak. Peki mahalle ve çarşı bekçisi alımı ne zaman yapılacak?

 

BEKÇİ ALIMI DUYURUSU

2020 / 1.Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Alım Duyurusu Polis Akademisi Başkanlığı’nın internet sitesinde yayınlandı. Yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

 

7245 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 400 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır.

2020 BEKÇİ ALIMI BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

2020 / 1.Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Alım Duyurusu Polis Akademisi Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlandı fakat başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Bakanlık tarihi açıkladığında detayları sizlerle paylaşacağız.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI MI?

2020 / 1.Dönem bekçi alımı için genel başvuru şartları resmiyet kazanmadı. Fakat bekçilik ilanında ikamet şartı yazmasa da sadece İstanbul iline alım yapılacağı belirtildiği için ikamet şartı da aranacaktır. Yani İstanbul dışındaki adaylar bekçi alımına başvuramazlar. İkametinizin İstanbul’da olması gerekir. 

Söz konusu bekçi alımında askerlik ve yaş şartları gibi konular yakında netleşecektir. Bekçi adayları ön başvuru, ön sağlık tarama ve evrak teslimi, fiziki parkur sınavı yazılı ve sözlü mülakat aşamalarına gireceklerdir. yeni alınacak mahalle bekçileri EGM bünyesine olacaktır ve memur statüsünde olacaklardır. Herhangi bir KPSS gibi puan şartı aranmayacaktır.

YORUMLAR 8
  • Horona 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzel bekçi alımı yapılıyor da hali hazırda görevli olan bekçiler geceleri hiç ortalıkta görünmüyorlar. Sorumlu oldukları alanın geniş olmasından mı kaynaklanıyor, başka bir şey mi bilemem, bence bekçilere elektrikli bisiklet veya scooter gibi bir ulaşım aracı tahsis edilir ise daha aktif ve faydalı olabilirler.
    Cevapla
  • Cahildmdünyannre.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam 15 yılıdır güvencesi olan bir işim olsun hayali peşinde koşturuyorum ama artık ne yaş kaldı ne saç sadece ağaran saçlar ve son nefesi bekleyişim kaldı. Allah'ın adaleti sarsın bütün kâinatı amin (((
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    hayat gittikçe zorlaşıyor,çocukluğumda okuryazar oldun muydu bekçi olmak için kafiydi,şimdi ise lise mezunları bile sınava giriyor.yorumcunun biri üniversite mezunu olsun diye bile yazmış.sanırım bi 20-30 yıl sonra tuvalet görevlilerini bile sınavla alırlar.
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece istanbul değil tum turkiyeden basvurulabilsin
    Cevapla
  • Adsıszz 3 yıl önce Şikayet Et
    KPSS Puan şartı yok ve EGM bünyesinde memur statüsünde olacaklar. Güzel ülkem ne hale gelmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti