Burs veren vakıflar ve kurumlar belli oldu! 2020-2021 KYK burs ücreti ne kadar?

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs sonuçları açıklandı. Sonuçlarını öğrenen ve burs hakkı kazanamayan adaylar, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde karşılıksız burs veren vakıfları, kurumları araştırmaya başladı. Peki nereden burs alabilirim? İşte burs veren yerlerin listesi…

Burs veren vakıflar ve kurumlar belli oldu! 2020-2021 KYK burs ücreti ne kadar?
Burs veren vakıflar ve kurumlar belli oldu! 2020-2021 KYK burs ücreti ne kadar?
GİRİŞ 03.09.2020 09:12 GÜNCELLEME 03.09.2020 09:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Üniversite öğrencilerinin en büyük sorunlarından biri olan maddi sıkıntılarını aşabilmeleri amacı ile devlet tarafından burs veya kredi ödemeleri yapılmaktadır. Kredi herkese verilirken burs maddi durumu iyi olmayan aileler baz alınarak verilmektedir. Fakat nüfusun giderek arttığını düşünerek devletin her öğrenciye burs vermesi imkansızdır. 2020-2021 eğitim öğretim döneminde KYK bursuna hak kazanamayan adaylar, burs verebilecek kurumlara gözlerini çevirdi. Bizler de öğrenciler için yeni dönemde burs veren vakıfları, kurumları ve iş adamlarını açıklıyoruz. 

 

2020 KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Burs/kredi miktarı ocak ayından itibaren lisansta aylık 550 TL, yüksek lisansta 1.100 TL, doktorada da 1.650 TL olarak ödenecek.

 

KYK BURSU ÇIKMAZSA NEREDEN BURS ALINABİLİR?

E-Bursum rapor sonucuna göre, 30 kurumun verdiği burs miktarı 115 milyon 839 bin 400 TL. Bu miktar 33 bin 943 öğrenciye dağıtıldı. Lisans öğrencileri için öğrenci başına düşen aylık burs miktarı ise 418 TL. Yeni üniversiteyi kazanan adaylar için burs bulabilmek en büyük ihtiyaçlardan biri. Kredi Yurtlar Kurumu bursları herkese çıkmayabiliyor ve 4 yıl faiziyle beraber üniversite biter bitmez yüksek bir bütçeyle ödenmesi gerekiyor. Bu sebeple öğrenciler kredi almaya çok sıcak bakmıyorlar.

İLİM YAYMA VAKFI

Yüksek lisans öğrencileri için İlim Yayma Vakfı bünyesinde Burs Komisyonu tarafından belirlenmiş koşullar doğrultusunda yıllık olarak burs verilecektir. Burs miktarı 2019-2020 akademik yılında aylık 1.250 TL olup süresi 12 aydır. Yıl sonunda bursun devamlılığı için müracaat yenilenmelidir. Başvurular, sadece Vakfımızın www.iyv.org.tr internet sayfasından yapılmaktadır. Elden veya posta yoluyla başvurular kabul edilmemektedir.

ENSAR VAKFI

Ensar Vakfı kurulduğu 1979 yılından itibaren üniversite öğrencilerinin maddi ihtiyaçlarına yönelik burs olanakları sunmaktadır. Kuruluşundan bu yana eğitime odaklanan vakıf bu alanda Lisans ve Lisansüstü öğrencilerini çeşitli şekillerde desteklemektedir. Burs şartlarını sağlayan yurt içindeki ve yurt dışındaki ihtiyaçlı öğrencilere her yıl düzenli olarak maddi yardım yapılmaktadır. Ensar Vakfı kurulduğu 1979 yılından itibaren üniversite öğrencilerinin maddi ihtiyaçlarına yönelik burs olanakları sunmaktadır. Kuruluşundan bu yana eğitime odaklanan vakıf bu alanda Lisans ve Lisansüstü öğrencilerini çeşitli şekillerde desteklemektedir. Burs şartlarını sağlayan yurt içindeki ve yurt dışındaki ihtiyaçlı öğrencilere her yıl düzenli olarak maddi yardım yapılmaktadır

ÖNDER

Her yıl binlerce imam hatipli öğrenciye burs imkânı sunan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, bu yıl da öğrencilere eğitim desteğini sürdürüyor. ÖNDER’in burs imkânından imam hatipte okuyan öğrenciler ve imam hatipten mezun olan üniversite öğrencileri ile vakıf üniversitesinden %100 burslu olan imam hatip öğrencileri faydalanabilecek.  Ayrıca geçen yıl ÖNDER’den burs alan öğrencilerin de bu sene sistemden tekrar başvuru yapmaları gerekiyor. Öğrenciler tekrar başvuru yapmamaları halinde burs haklarını kaybedecekler.

TOPLUM GÖNÜLLÜLER VAKFI

Toplum Gönüllüleri Vakfı karşılıksız burs vereceği öğrencilerden öncelikli olarak haftada en az 4 saat toplumsal sorumluluk projelerinde yer almalarını istiyor. İkinci şart ise bursun devamlılığı için öğrencilerden akademik başarı devamlılığı talep ediyor.

MEHMET ZORLU VAKFI

Burs kapsamında belirlenmiş devlet üniversiteleri, devlet konservatuarları ile %100 burslu olarak vakıf üniversitelerinde okuyan, başarı ve ihtiyaç kriterini karşılayan öğrencilere verilen burslardır. Belirlenmiş bu üniversitelerde 2015 – 2016 döneminden itibaren bölüm sınırlandırılması getirilmiş ve bu dönemden başlayarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri,

Mühendislik

Hukuk

Endüstriyel

Tasarım

Matematik

Fizik

Kimya

Tıp

Sosyoloji

Psikoloji

Mimarlık

bölümlerinde okuyan öğrencilere burs veriliyor...

Başvurular ilgili üniversitelere şahsen yapılıyor, vakıf üzerinden bireysel başvuru alınmıyor.

VEHBİ KOÇ VAKFI

Vehbi Koç Vakfı üniversite öğrencilerine en yüksek burs miktarını veren vakıf olarak biliniyor. Meslek Lisesi Meleket Meselesi Projesi dahil 10 bin öğrenciye burs vermeyi hedefliyor.

ANADOLU VAKFI

Burs başvuruları her yıl 01 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında Burs Başvuru Sistemi üzerinden online olarak yapılır.

TÜBİTAK 

2205 Yurtiçi Lisans Burs Programı kapsamında burs verilen temel fen bilimleri alanlarına Astronomi ve Uzay Bilimleri de dâhil edilmiştir. Üniversite sınav sıralamasında ilk 25.000’e girip Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümüne yerleşip programa 2018 yılı 2 inci dönem başvuru yapan lisans öğrencilerine, başvuru şartlarını sağlamaları durumunda burs tahsis edilecektir.

ETİ

ETİ mali imkânları sınırlı olan başarılı öğrencilere, ‘Yüksek Öğrenim İhtiyaç’ bursu vermektedir. Detaylı bilgi için sitesini ziyaret edin.

DARENDELİLER EĞİTİM VAKFI

Darendilliler Eğitim Vakfı Karşılıksız burs veren öğrencilerinden "Kamu haklarından yasaklı olmamak, T.C. vatandaşı olmak, Türkiye'de ikamet ediyor olmak Doğal afet, kaza gibi çeşitli nedenlerle mağdur duruma düşen ve bu durumlarını belirleyen öğrenciler burstan öncelikle yararlandırılır, Aylık nakit ödeme şeklinde başka bir burs desteği almıyor olmak, ( KYK Hariç) Aynı aileden DASEV Burs Programı'na devam eden başka bir öğrencinin olmaması, Başvurularda puanların eşit olması halinde kız çocuklarına öncelik tanınır gibi şartlar aramakta.

YÜZYIL EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

(YEKÜV)YÜZYIL Eğitim ve Kültür Vakfı, öğrencilere öğrenim süresi boyunca her dönem başarılarını belgeledikleri sürece mezun olana dek karşılıksız burs imkanı sağlıyor. Buna ek olarak öğrencileri sosyal ve kültürel projelerde bulunmalarını talep eden vakfın burs miktarı ise yönetim kulunca belirleniyor.

HACI ÖMER SABANCI VAKFI

Hacı Ömer Sabancı Vakfı, her yıl belirlediği taban puanını baz alarak öğrencilere burs imkanı sağlıyor.

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI

Dilekçe ile burs başvurularını alan İstanbul Sanayi Odası Vakfı, belirlediği uygun adaylara geri öedemesiz burs imkanı sağlıyor. Başvuruları ise Eylül ayında gerçekleşiyor.

İSTANBUL TİCARET ODASI

Her yıl Ekim - Kasım aylarında burs başvurularını kabul eden İstanbul Ticaret Odası İstanbul il sınırları içerisinde devlet üniversitesinde ve ekonomi ile ilgili bir bölümde okuyan öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Geri ödemesiz verilen bursu alan öğrencilerinde yaş sınır ve öğrenim hayatı boyunca alt sınıftan dersleri olmamaları gerekiyor. Buna ek olarak ikinci öğretim okuyan öğrencilerin burs başvurusunu kabul etmiyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Milli Eğitim Bakanlığı, yükseköğrenim kurumlarının öğretmen yetiştiren fakültelerini ilk beş tercihi içinde yazan ve bu bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere dört yıl boyunca her ay karşılıksız burs veriyor.

KIZILAY GENÇLİK MÜDÜRLÜĞÜ

Dernekçe verilmekte olan karşılıksız burs yardımları, sosyal himayeye muhtaç, kendi imkânları ile tahsil hayatlarını devam ettiremeyen öğrencilere verilmekte olup öğrencinin başarılı olması ve sınıfta kalmaması gerekmektedir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler sınıflarını geçtikleri ve herhangi bir şekilde öğrenimlerine ara vermedikleri takdirde bursları tahsil hayatları boyunca devam etmektedir.

ALARKO EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI

Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı - Önemli Notlar Burs başvuruları okulların burs ofislerine yapılmalıdır.ALEV doğrudan burs başvurusu kabul etmemektedir. Okulların burs ofisleri bildirilen kontenjan kadar öğrenciyi seçer ve ALEV yönetimine iletir.

YORUMLAR 1
  • Larry Fox 3 yıl önce Şikayet Et
    Her türlü krediyi% 3 gibi düşük bir faiz oranıyla sunuyoruz. 1 ila 25 yıl arasında herhangi bir vade boyunca ödünç alabilir ve herhangi bir amaç için 2.000 TL ila 50.000.000,00 TL arasında herhangi bir miktarda borç alabilirsiniz. Whatsapp: +14092051142 veya e-posta: larryfox2017@hotmail.com aracılığıyla başvurabilirsiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil