Başkan Erdoğan'dan AP ve Macron'a cevap

Son Dakika Haberi: Başkan Erdoğan AP'nin Doğu Akdeniz kararına ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Twitter hesabından Türkçe paylaştığı diyalog mesajına cevap verdi. Erdoğan 'Biz, samimi her çağrıya kulak vererek diplomasiye olabildiğince alan kazandırmak, sorunları diyalog yoluyla herkesin kazanabileceği bir çözüme kavuşturmak niyetindeyiz.' dedi.

Başkan Erdoğan'dan AP ve Macron'a cevap
Başkan Erdoğan'dan AP ve Macron'a cevap
GİRİŞ 19.09.2020 20:07 GÜNCELLEME 19.09.2020 20:55
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: 

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2 bin yıllık geçmişi olan köklü ve kadim bir devlettir. Hiçbir komplekse kapılmadan, içinden geçtiğimiz tüm süreçleri vakur ve olgun şekilde yürütmekte, ısrarlı provokasyonlara asla aldırış etmemekteyiz.

Biz, samimi her çağrıya kulak vererek diplomasiye olabildiğince alan kazandırmak, sorunları diyalog yoluyla herkesin kazanabileceği bir çözüme kavuşturmak niyetindeyiz. Ülkemizin bir damla suyunu da bir karış toprağını da bu vizyonla savunmayı sonuna kadar sürdüreceğiz."

MACRON TÜRKÇE TWİT ATMIŞTI

Macron twitter mesajında, "Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu'nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim" ifadelerini kullanmıştı. 

AP'DEN İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Avrupa Parlamentosu (AP) AB Konseyi ve Komisyonunu ülkemizle geniş ve kapsamlı diyalog yürütmeye davet eden ve Doğu Akdeniz’de kapsamlı ve stratejik güvenlik mimarisi ile enerji işbirliğine davet etmişti.

YORUMLAR 32
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasin sayin başkan türk dünyasinin önderi.
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben akp li degilim lakin ulkemin baskanina hakareti kabul edemem sayin baskan emret yunani haritadan silelim geri adim atma her turk vatani icin ölmeye hazirdir.
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Burak bay sen harikasin yaşa.
    Cevapla
  • Hassan 3 yıl önce Şikayet Et
    şu aralar diriliş ertuğrul dizini yeniden izliyorum ve RTE'yi gördükçe onda Ertuğrul Gaziyi görüyorum.. Osmanlı ve Türk damarlarım kabarıyor gurur duyuyorum. Diriliş Ertuğrul aslında geçmişin bugününü yansıtıyor bize.. Yada başka bir değişle Ertuğrul Gaziyi yeniden günümüz şartlarıyla ve olaylarıyla RTE ile yaşıyoruz. Rabbim yâr ve yardımcısı olsun
    Cevapla
  • 44Abdullah44 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyorla ki Doğu Akdeniz'de Türkiye yanlız kaldı.ey Türk milleti şunu asla unutmayın kimsr yanımızda olmasada ALLAH var gam yok.
    Cevapla
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Beğendim bu tarzı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan