Ankara'da toplu taşıma araçlarında 'sosyal mesafe' uygulaması

Ankara'da, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını riskini azaltmak ve sosyal mesafenin korunmasını sağlamak amacıyla EGO'ya ait toplu taşıma araçlarının zeminlerine yapıştırmalar yerleştirmeye başladı.

Ankara'da toplu taşıma araçlarında 'sosyal mesafe' uygulaması
Ankara'da toplu taşıma araçlarında 'sosyal mesafe' uygulaması
GİRİŞ 21.09.2020 21:07 GÜNCELLEME 21.09.2020 21:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda Başkentte hizmet veren toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu sayısının sınırlandırılması ve yolcu kapasitesinin yeniden belirlenmesi üzerine harekete geçtiği bildirildi.

ZEMİN YAPIŞTIRMALARI YERLEŞTİRİLMEYE BAŞLANDI

EGO Genel Müdürlüğünün salgınının bulaşma riskini azaltmak amacıyla sosyal mesafenin korunması ve vatandaşların en az 1 metre kuralına uymasını sağlamak için EGO'ya ait toplu taşıma araçlarına zemin yapıştırmaları (sticker) yerleştirmeye başladığı belirtildi.

Açıklamada, bu uygulama ile yolcuların sosyal mesafe kurallarına uymalarının sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.

EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, toplu taşıma araçlarında günlük olarak dezenfeksiyon çalışmaları yapıldığını belirterek, "EGO'ya bağlı 1547 otobüsümüzün tamamına sosyal mesafeyi koruyacak şekilde stickerları yapıştırmaya başladık, çok kısa bir sürede de tamamlayacağız." ifadelerini kullandı.

"95 YOLCUYA GÖRE AYARLAMA YAPTIK"

EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Serdar Yeşilyurt da uygulamanın toplum sağlığı için önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu etiketlerle tren kapasitemizi 342'den 192'ye düşürmüştük. Normalde 150 yolcu almamız gerekirken İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre 95 yolcuya göre ayarlama yaptık. Yerleştirilen etiketlere basamayan yolcularımızdan bir diğer treni beklemesini talep ediyoruz. Gerektiği takdirde ek tren göndereceğiz."

 

YORUMLAR 1
  • VATANSEVER 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşın mağdur olmaması için Lütfen sefer sayılarını arttırın.Yoksa Vatandaş duraklarda mağdur oluyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak