Başkan Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg görüştü!

Son Dakika haberi; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg görüştü. Erdoğan ile Stoltenberg görüşmesinde, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ile Türkiye-NATO ilişkileri değerlendirildi. Erdoğan, Yunanistan'ın gerginliği tırmandırmasına ve tahriklere rağmen Türkiye'nin sağduyulu ve soğukkanlı tavrından taviz vermediğini vurguladı.

Başkan Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg görüştü!
Başkan Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg görüştü!
GİRİŞ 23.09.2020 20:31 GÜNCELLEME 23.09.2020 21:10
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ile Türkiye-NATO ilişkileri değerlendirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye’nin Doğu Akdeniz meselesinde gerginliğin düşürülmesinden ve diyalogdan yana olduğunu sadece söylemleriyle değil eylemleriyle de açık ve net biçimde ortaya koyduğunu belirtti. 

"GİDİŞAT YUNANİSTAN'IN ATACAĞI SAMİMİ ADIMLARA BAĞLI"

Yunanistan’ın gerginliği tırmandırmasına ve tahriklere rağmen Türkiye’nin sağduyulu ve soğukkanlı tavrından taviz vermediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelinen noktada ilan edilen istikşafi görüşmelerin gidişatının Yunanistan’ın ortamı yumuşatmak için atacağı samimi adımlara bağlı olacağını ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in Doğu Akdeniz meselesinde ortaya koyduğu yapıcı çabaları takdirle karşıladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Doğu Akdeniz konusunda NATO’daki ayrıştırma sürecine ilk andan itibaren destek verdiğini ve bir uzlaşıya varılmasını samimiyetle arzu ettiğini belirtti. 

NATO’daki ayrıştırma çalışmasında Türkiye olarak mutabakata son derece yakın olunduğunu düşündüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO dayanışmasının ve bu bağlamda Türkiye ile dayanışmanın bölgesel sorunların çözümü noktasındaki önemine işaret etti.

STOLTENBERG TWITTER'DAN PAYLAŞTI

Stoltenberg, Başkan Erdoğan ile telefon görüşmesinin ardından Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Doğu Akdeniz'deki durum ile istenmeyen olaylar ve kazaları önlemek için NATO'daki askeri ayrıştırma usulleri hakkında devam eden çabalarla ilgili görüştüğünü belirten Stoltenberg, "Hem Türkiye hem Yunanistan değerli müttefiklerdir, NATO diyalog için bir platform oluşturmaktadır." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence oyalama taktiği Bu yunanlilar masaya oturmaz
    Cevapla
  • Mehmet Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Harekata 5 kala.Bu bence yunana son firsat...
    Cevapla
  • matrikyan 3 yıl önce Şikayet Et
    arap yunan işbirliği türklere nefes aldırmıyor
    Cevapla
  • Alptekin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni tohumu sira sana da GELECEK. Simdi eglen bakalim.
    Cevapla
  • Büyük Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi Ermenileri de ekle oraya Arap Yunan ermeni hepinizi toplasak bir istanbul etmezsiniz akıllı olun yakındır size Türk'ün ne olduğunu tekrardan hatirlatacagiz Türk aman dileyene merhametlidir ama Türk'e diş bileyeninde dişlerini sokeriz
    Cevapla
  • Mehmet Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ates olsalar curmu kadar yer yakarlar,NO PROPBLEM ,TOPUNUZ GELINIZ....
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah samimi müslümanları müslüman türk milletini yüceltsin atamiz Osmanlı gibi ecnebinin karşısında dik durmaya korkmuyoruz korkmayacagiz zafer allahindir Allahu ekber
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    NATO tatbikatlarında "“Atatürk ve Cumhurbaşkanımızın hedef resminin” kullanılması bile bize referans olmalı.. Emperyalizmin SADDAMI ve KADDAFİ'yi kendi halkına katlettirmesini ve o ülkelerin mahvolmuş hali gözümüzün önünde olsun Lütfen. Konu artık “cumhurbaşkanı” özelinde değil. Ülke menfaatlerini bu saatte savunacak “bakkal bile” olsa Türk milleti onun etrafında demir yumruk gibi olmalıyız”. Zira bu emperyal devletler 15 Temmuzdaki başarısızlıkları sonrası “beraber çalıştığımız generaller tutuklandı” diye feveran ediyorlardı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi