Acılı Şırnak annelerine HDP'lilerden terbiyesizlik

Şırnak’ta eşleri ve evlatları terör örgütü tarafından dağa kaçırılan aileler, HDP Şırnak il binası önünde bira araya geldi. Acılı ailelere HDP’liler basın açıklaması yaptırmak istemeyince gerginlik yaşandı.

GİRİŞ 24.09.2020 20:48 GÜNCELLEME 24.09.2020 20:52
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Çocuklarının PKK terör örgütünce kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler, HDP il binası önünde her Perşembe günü basın açıklaması için toplanıyorlar. Ancak HDP il binası önünde toplanan HDP’liler basın açıklaması yaptırmak istemeyince kısa süreli yaşanan gerginlik polis tarafından önlendi. Besna Katar, Şırnak’ta eşi Metin Katar’ın teröristler tarafından 16 yıl önce dağa kaçırıldığını ve HDP il binasının önüne gelerek eşinin ölü veya diri getirilmesini istedi. HDP Şırnak il binası önünde Kürtçe bir açıklama yapan Besna Katar, “Eşimi 16 yıldır kaçırmışlar hiçbir haber alamadık. Bize hesap vermelerini istiyoruz. Sağ veya diri. Odun toplamaya gitmişti, PKK terör örgütü tarafından kaçırıldı. Bir an önce bize dönmesini bekliyoruz.” dedi.

Yaklaşık 5 yıl önce terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan oğlunu HDP'den isteyen acılı anne Emine Üstek ise, “Ben de takat olduğu müddetçe gelip burada oğlumun hesabını soracağım. HDP’den oğlumu istiyorum. Oğlum nerdeyse bir an önce getirsinler. İstiyorum ki huzur olsun, istemiyoruz huzursuzluğu. Oğlum nereden bilecek bir yere gitmeyi, HDP öncülük yapmış ki dağa götürmüşler” diye konuştu.

Şehit ailesi Fatma Güngör de, "Bizim aileden 12 kişi şehit ettiler. Bunların amacı hiçbir zaman Kürtler olmadı. Hep Kürtleri katlettiler.” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • mardinli 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir kürt olarak söylüyorum kahrolsun pkk kahrolsun hdp
    Cevapla
  • zali 3 yıl önce Şikayet Et
    hdp mi chp mi ben bir fark göremedim
    Cevapla
  • Dadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Apo denilen it ermenidir. Bunlar Hiç bir zaman müslüman kürt kardeşlerimizi temsil etmediler. Bunlar siyonizmin ve emperyalistlerin kuklaları. Hatta bu alçaklar kürt kardeşlerimize zerdüşt diyecek kadar kanı bozuk hainlerdir.
    Cevapla
  • ANKORONA 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir siirtli olarak o kadar sevindimki bu habere, uyanışa devam
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah kardeşlerim hdp size acirmi hdp demek ermeni demek arkalarindada yahudiler Allah perişan etsin hepsini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili yeni gelişme
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri