Afrin’e 5 tır insani yardım malzemesi gönderildi

Paylaş İnsani Yardım Derneği ve Beklenen İnsani Yardım Derneği tarafından Afrin’de 5 tır insani yardım malzemesi dağıtıldı. Kış aylarında çadır kentte ihtiyaçların arttığına dikkat çekilirken en çok zarar gören kesimin çocuklar olduğuna vurgu yapıldı.

Afrin’e 5 tır insani yardım malzemesi gönderildi
Afrin’e 5 tır insani yardım malzemesi gönderildi
GİRİŞ 30.09.2020 12:23 GÜNCELLEME 30.09.2020 12:23

Paylaş İnsani Yardım Derneği, Beklenen İnsani Yardım Derneği ile birlikte 5 tır insani yardım malzemesini Suriye'ye ulaştırarak dağıtımını gerçekleştirdi.

Afrin’deki çadır kentte yaşayan ailelere sıcak yemek, ekmek ve gıda kolileri dağıtımı yapıldı.

Paylaş İnsani Yardım Derneği Başkanı Celalettin İncioğlu, Suriye’de yaşanan yıkımın mağdurları olan halkın halen çok zor şartlarda yaşamını sürdürdüğüne belirterek, 50.000 bine yakın sığınmacının bulunduğu Afrin’de en çok zarar gören kesimin çocuklar olduğunu vurguladı.

Kışın yazlık giysi ve terlikle gezen çocuklar var

Afrin’de yaşamın çok zor olduğunu ve yaz aylarında ihtiyaç su, yemek ve giyimken asıl ihtiyacın kışın baş gösterdiğini söyleyen İncioğlu, “Soba, yakacak, battaniye gibi ihtiyaçlar oluyor. Bununla ile birlikte giyim, ayakkabı ve gıda sürekli ihtiyaçlar arasında yer alıyor” dedi.

İncioğlu, “Geçtiğimiz yıl kış ayları çadır kentlerde çok zor geçerken çocuklar soğuklardan daha çabuk etkileniyor. Maalesef kış ayında yazlık giysi ve terlikle gezen çocukları görmüştük. Devletimizin yanı sıra bizler yardım kuruluşları olarak hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Son olarak 5 tır insani yardım malzemesinin dağıtımını Afrin’de gerçekleştirdik. Yardımlarımız kış aylarında da sürecek” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti