AYM'den çoklu baro kararı

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, CHP'nin çoklu baro sistemini getiren kanunun iptal istemini reddetti.

GİRİŞ 01.10.2020 17:10 GÜNCELLEME 01.10.2020 17:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, CHP'nin, 5 binden fazla avukatın bulunduğu illerde 2 bin avukatla yeni baro kurulabilmesini düzenleyen kanunun iptal istemini oy çokluğuyla reddetti.

Genel Kurul, CHP'nin, çoklu baro düzenlemesinin önünü açan 7249 sayılı "Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini gündem toplantısında ele aldı.

Yüksek Mahkeme, 5 binden fazla avukatın bulunduğu illerde 2 bin avukatla yeni baro kurulabilmesini düzenleyen kanunun iptal istemini oy çokluğuyla reddetti.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun gerekçesi daha sonra açıklanacak.

YORUMLAR 9
  • Metin Beykoz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu konular AYM'nin önüne gelmemeli Çoklu baro'nun hak ve özgürlüklerin ihlali ile ne ilgisi var Aksine avukatlar için daha özgür örgütlenme ortamı sağlıyor
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaleleriniz birer birer düşüyor CHP! Bugün size hüzün yaraşır! Çıkarın siyah kurdelelerinizi takın sol yanınıza...
    Cevapla
  • yurttaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Eski Türrkiye kurumlarıda eskide kalmalı hepsi lagvedilmeli..Meclisin üstünde onları adeta denetleyen memurlar toplulugu olmamalı.
    Cevapla
  • Islam turk 3 yıl önce Şikayet Et
    Karari olumsuz verince yanlis. Olumlu verince dogrumu oluyor. Biraz adil olan. Zulm edildik zulm etmememiz lazim. Guvenlik sorusturmasini adamlar kaldirdi. Ne diyor guvenlik sorustur.asi.baban sucluysa sende suclusun anan suclusysa sende suclusun. Kardesin sucluysa sende oylesin.veda hutbesini okuyan varmi?ne diyor Resullah efendimiz baba oglu ogluda babasinin sucundan suclanamaz ve yargilanamaz. Bedirde degilmi kardes kardese baba ogluyla savasan. Degilmi osmanlida sultanlar avrupaya siginip kimisi.dinini degismis. Anaysa mahkemes diyorki bu kanun yanlis. Bir sekilde bakin arastirin. Vebali cok.olacak. zamaninda basortulu bacilarin unv alinmamasi gibi.bir zulmu iptal etti.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa İnsan hakları mahkemesine koşacaklarda, o ülkelerde de aynı sistemler mevcut
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!