Yeşilay'ın kapağını Nobel ödüllü Bilim insanı Aziz Sancar tasarladı

Yeşilay Dergisi Ekim sayısının kapağını Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar tasarladı. Sigaranın DNA’ya verdiği zararlara ilişkin çalışmasıyla da dikkat çeken Sancar, tasarımında da bu çalışmasından esinlenerek sigara dumanıyla bozulan DNA çizimlerine yer verdi.

Yeşilay'ın kapağını Nobel ödüllü Bilim insanı Aziz Sancar tasarladı
Yeşilay'ın kapağını Nobel ödüllü Bilim insanı Aziz Sancar tasarladı
GİRİŞ 06.10.2020 22:50 GÜNCELLEME 06.10.2020 22:51

Sağlıklı yaşamın beslenmeyle, alışkanlıklarla, egzersizle birlikte bir bütün olduğunu belirten Prof. Dr. Aziz Sancar, “Güzel ve sağlıklı bir yaşam için iyi beslenmek, egzersiz yapmak ve stresten uzak durmak kadar sigaradan ve bağımlılıklardan da uzak durmak gerekiyor. Biliyorsunuz ekibimle birlikte sigaranın DNA'ya verdiği zararın haritasını ortaya koyan bir çalışma gerçekleştirdik. Bizlerin akademide yaptığı çalışmalar, sivil toplum tarafından sahiplenilip, bilinçlendirme faaliyetleri bu çalışmalar üzerinden kurgulandığında sonuçların çok daha başarılı olacağını düşünüyorum" dedi. 

Yeşilay’ın da 100 yıldır bu doğrultuda yürüttüğü çalışmaları çok önemsediğini belirten Sancar; "Bilimsel veriler ışığında bağımlılıklardan uzak, sağlıklı ve iyi bir yaşam hedefiyle hayata geçirdiği projelerin özellikle gençlerimiz için çok kıymetli olduğuna inanıyorum. Bilimle el ele veren Yeşilay’ın yürüttüğü çalışmalarla her geçen gün daha fazla kişinin sigarayı bırakmasını ümit ediyor; bir bilim insanı olarak Yeşilay gönüllüsü olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!