AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan hayatını kaybetti

Son Dakika Haberi; Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın mide kanseri tedavisi gören 51 yaşındaki AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan'ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

GİRİŞ 16.10.2020 19:05 GÜNCELLEME 16.10.2020 22:15
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Sevgili Markar Esayan’ı kaybettik. Başımız sağolsun. Bu ülkenin yetiştirdiği güzel insanlardan biriydi. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başkan Erdoğan sosyal medyadan paylaştığı başsağlığı mesajında "AK Parti MKYK üyemiz, İstanbul Milletvekilimiz, sevgili kardeşim Markar Esayan’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Müteveffa Markar kardeşimizin ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ülkemiz siyasetine ve demokrasimize yaptığı katkıları hiçbir zaman unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: VATANSEVER DOSTUMUZ MARKAR ESEYAN

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Eseyan'ı genç yaşta kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, başsağlığı diledi. 

Şentop sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "AK Parti İstanbul Milletvekili, değerli arkadaşımız, kıymetli entellektüel, vatansever dostumuz Markar Eseyan'ı genç yaşında kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağ olsun." ifadelerine yer verdi. 

Şentop, ailesine ve sevenlerine sabırlar diledi. 

FUAT OKTAY: GERÇEK BİR TÜRKİYE SEVDALISI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Samimiyeti ve duruşuyla kalplerimizde müstesna bir yer edinmiş, gerçek bir Türkiye sevdalısını kaybettik. AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan'ın ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı. 

ALTUN: BU ÜLKENİN EVLADI, ADAM GİBİ ADAM

iletişim Başkanı Fahrettin Altun paylaştığı taziye mesajında "Bu ülkenin evladı, adam gibi adam, güçlü bir entelektüel ve vizyoner bir siyasetçi idi Markar Esayan. Sohbetini, gayretini, samimiyetini ve dostluğunu özleyeceğim. Ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Geçen yıl “iyi yaşamaya, iyi ölmeye bakalım” demişti..." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AK Parti sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "MKYK üyemiz, İstanbul Milletvekilimiz, Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcımız Sayın Markar Esayan hayatını kaybetmiştir. Kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." denildi.

BAKAN SOYLU: BU TOPRAKLARIN ASİL ÇOCUĞU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Kardeşimizi kaybettik. Takdir-i ilahi... Başımız sağ olsun. Markar Esayan Aydın, dost, insan, inanmış bir kardeş... Duamız seninle, bu toprakların asil çocuğu" paylaşımını yaptı.

BAKAN KOCA: BİRLEŞTİRİCİ BİR AYDINDI

Sağlık bakanı Fahrettin Koca "Markar Esayan’ı kaybettik. Çok gençti. Çok dosttu. Bir ayrıcalık olarak iki ana dili olan bir yazar, birleştirici bir aydındı. Tedavi gördüğü kanser hastalığına bugün yenildi. Hepimiz üzgünüz. Yakınlarına, okurlarına, Ermeni cemaatine, siyaset arkadaşlarına başsağlığı diliyorum." paylaşımını yaptı.

MAHİR ÜNAL: DUALARIMIZ SENiNLE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da Twitter hesabından Esayan için başsağlığı mesajı paylaştı.

Ünal'ın paylaşımı şöyle:"MKYK üyemiz, İstanbul Milletvekilimiz, Tanıtım ve Medya Bşk. Yard. değerli dostum, güzel insan sevgili Markar Eseyan aramızdan ayrıldı, acımız büyük. Ailesi ve sevenlerinin derin acısını paylaşıyor, başsağlığı diliyorum. İlkeli ve dürüst insan rahat uyu. Dualarımız seninle."

ÖMER ÇELİK: ÇOK GÜZEL BİR ARKADAŞTI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından, "Değerli kardeşimiz, zarif arkadaşımız Markar Esayan’ı kaybettik. Çok değerli bir insan, çok güzel bir arkadaştı. Başımız sağolsun." paylaşımında bulundu. 

VALİ YERLİKAYA: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından Markar Esayan’la ilgili başsağlığı paylaşımında bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı Twitter’dan AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan’ın vefatı dolayısıyla başsağlığı paylaşımında bulundu. Vali Yerlikaya, Markar Esayan’ın fotoğrafını yer aldığı paylaşımında, “İstanbul Milletvekili, Sayın Markar Esayan’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kıymetli Milletvekilimizin ailesi, yakınları ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

ERMENİ VAKIFLAR BİRLİĞİ: CEMAAT OLARAK ÇOK ÜZGÜNÜZ

Ermeni Vakıflar Birliği Başkanı Bedros Şirinoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Markar Esayan'ın vefatına ilişkin, "Cemaat olarak çok üzgünüz." dedi.

Şirinoğlu, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Esayan'ın dürüst ve çalışkan biri olduğunu belirterek, "AK Parti'ye gönülden bağlıydı ve partisiyle ilgili hiçbir toplantıyı kaçırmazdı. Çok iyi niyetli ve vatanseverdi. Kendisiyle çok sık görüşürdük. Mide kanseri oldu, epey zaman hastalıkla mücadele etti maalesef hastalık vücudu sardı ve kendisini kaybettik. Cemaat olarak çok üzgünüz. Devletine milletine bağlı bir arkadaştı." ifadelerini kullandı.  

Başkan Erdoğan, Markar Asayan

BAŞKAN ERDOĞAN EVİNDE ZİYARET ETMİŞTİ

Başkan Erdoğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan'ı Şubat ayında evinde ziyaret etmişti.

MARKAR ESAYAN KİMDİR?

Markar Esayan, Ermeni asıllı Türk yazar, gazeteci ve siyasetçi.İlkokulu Bomonti Mıhitaryan, liseyi ise Özel Getronagan Ermeni Erkek Lisesi'nde okudu.

1995 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisansını Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler bölümünde yaptı. Master tezi "19. Yüzyıl Ermeni Gerçekçi Edebiyatı'nda Sınıf Çatışmaları, Burjuvazinin Doğuşu ve Modernite" başlığını taşıyan ve alanında bir ilk olan konuyu kapsıyordu. 1997 yılından beri aralıklarla yazdığı Agos Gazetesi'nde 2001 yılından itibaren Hrant Dink'in davetiyle "Dar Kapı" başlığı altında köşe yazıları kaleme almaya başladı

Esayan birçok sivil toplum örgütünde çeşitli projelerde çalıştı ve danışmanlık hizmeti verdi.Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde elim bir suikasta gitmesiyle Dink sonrası Agos'un yayın hayatına devam edebilmesi adına Etyen Mahçupyan ile birlikte çalıştı. Dink'in birinci ölüm yıldönümünden sonra Agos'tan ayrıldı. Bir süre sonra yazılarına da son verdi.2008 yılı baharından itibaren ise, Taraf gazetesinde çalışmaya başladı.

"Arada" başlığı altında köşe yazıları yazmayı sürdürdü.15 Aralık 2012 tarihinde gazete yayın yönetmen ve yardımcısının ani ayrılığından itibaren gazetenin geçici yayın yönetmenliğini üstlendi. Daha sonra Oral Çalışlar ile birlikte, 25 Nisan 2013 tarihine kadar görevini sürdürdü. Gazete bu dönemde başlayan Çözüm Süreci'nde süreci destekleyen en etkili gazete olarak öne çıktı. Öyle ki Akil İnsanlar heyetine en çok üye veren gazete ünvanına sahip oldu.2013 yazından itibaren Yeni Şafak ve Daily Sabah gazetelerinde, Serbestiyet ve Turkey Agenda internet sitelerinde köşe yazmaya devam etti.

Aynı zamanda edebiyatçı olan yazarın ilk romanı, "Şimdinin Dar Odası" 2004 İnkılâp Kitabevi Büyük Ödülü'nü kazandı ve 2005 yılında okuyucuya ulaştı. İkinci ve ilk romanın devamı olan romanı "Karşılaşma" ise Ekim 2007'de okuruyla buluştu. Üçüncü romanı Jerusalem ise 2011 yılında Timaş yayınevinden çıktı.

Markar Esayan İngilizce ve Ermenice dillerini konuşup yazabilmektedir. Markar Esayan, bir süredir mide kanseri tedavisi görüyordu.

YORUMLAR 124
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    1000000000 chpliye degismezdim markar beyi
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    o iyi biriydi.toprağı bol olsun.
    Cevapla
  • Sevde 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatanına baglı güzel bir insandı Allah Rahmet Eylesin
    Cevapla
  • birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah taksiratını affetsin
    Cevapla
  • Altan 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye cok guzel bir insani kaybetti cok uzuldum .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi