Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?

Pandemi nedeniyle verilen kısa çalışma ödeneği her ay belirli tarihlerde ödenmeye devam ediyor. Kısa çalışma ödeneği alan vatandaşlar sorgulama işlemini e-Devlet üzerinden yapabiliyor. Peki, kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?

Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?
Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek?
GİRİŞ 21.10.2020 09:37 GÜNCELLEME 21.10.2020 09:37

Kısa çalışma ödeneği süresi, Cumhurbaşkanı Kararıyla 2 ay daha uzatılarak 31 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecek. 31 Ekim tarihinden itibaren sürenin uzatılması durumunda her işverenin bu ödenekten yararlanıp yararlanamayacağı konusu henüz kesinleşmedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, halen bir milyon çalışanın ücretini aldığını kısa çalışma ücreti uygulamasını uzatacakları sinyalini verdi. Selçuk, "Kısa çalışmayı ihtiyaca göre değerlendirip, uzatıyoruz" dedi. Kısa çalışma uygulaması ekim ayı sonu itibariyle yeni bir karar alınmazsa sona eriyor. Peki kısa çalışma ödeneği süresi uzatıldı mı?

 

‘’OLUMSUZ ETKİLEDİ’'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve konfederasyon başkanlarının katılımıyla Ortak Paylaşım Forumu başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve işçi, işveren ve kamunun birlikte çözüm önerilerini tartıştığı toplantının açılışına video konferansla katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, salgın sürecinde hükümet tarafından sağlanan destek paketlerinin toplamının yaklaşık 500 milyar liraya ulaştığını belirtti.

 

Oktay şöyle devam etti: "Salgın, mevcut küresel tedarik zincirinin bütün dezavantajlarını ortaya çıkararak küresel ticareti olumsuz etkilemiştir. Üretim ve tedarik sisteminde yaşanan aksaklıklar çok uluslu şirketleri, üretim merkezlerini çeşitlendirmeye yönlendirmiş durumdadır. Diğer taraftan globalleşmeden ziyade artık bölgesel merkezler üzerinden yürüyen küresel ilişkileri tecrübe ediyoruz. Üretim ve ticaret ilişkilerinin de bu doğrultuda küreselleşme ile küre-yerelleşme arasında bir yerde konumlanmasını bekleyebiliriz. Dünyamızda yaşanan gelişmelere baktığımızda, ülkemizin potansiyelini göz önünde bulundurarak salgın sonrası döneme ümitvari bakıyoruz. Yeni normalde yeni küresel sistemin Türkiye'ye sağladığı fırsat ve avantajlara odaklanmış durumdayız."

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Kısa çalışma ödeneği süresi, Cumhurbaşkanı Kararıyla yeniden uzatılmıştı. Kısa çalışma süresi mevcut faydalananlar için bu kez Ağustos ayı sonrası itibari ile iki aylığına uzatıldı. İşverenlerin büyük bir bölümü kısa çalışma ödeneğinden 31 Ekim'e kadar yararlanmaya devam edecek. Ödenek ile ilgili yeni bir karar alınması durumunda haberimiz içerisine eklenecektir.

Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kısa çalışma ödeneğinin uzatılıp uzatılmayacağı henüz resmiyet kazanmadı. Bakanlıktan açıklama yapıldığı an son durumu sizlerle paylaşacağız.

İBAN NUMARASI İŞKUR KAYIT VE GÜNCELLEME

İBAN numarası ödeneğin hesaplara yatması için büyük önem taşıyor. Açıklamaya göre; İşsizlik maaşı veya kısa çalışma ödeneğinin hesabına yatırılması için ilk önce https://esube.iskur.gov.tr adresine giriş yapın.

Sayfaya girdikten sonra ‘IBAN bilgilerinizi girmek veya güncellemek için tıklayınız’ sekmesine giriş yapın. Açılan sayfanın en altında IBAN kutusu yazan yere paranızın yatmak istediği hesabınızın İBAN numarasını yazın.

Bilgilendirme metnini okuyup kabul ettikten sonra kaydetme tuşuna basınız. Bu işlemler sonrasında ödeneğiniz hesabınıza yatacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Yerel seçim; Panorama; Son durum