HDP'li Garo Paylan'ın hadsiz çıkışına Fuat Oktay'dan cevap

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın, HDP'li Garo Paylan'ın, 'Eğitimde tek dil var, çoğulculuk yok.' sözlerine tepki göstererek, 'Sayın Paylan, bayağı sayıda dil biliyorsunuz. Şunu da arzu ederim; bildiğiniz bu dilleri, ekmeğini yediğiniz, suyunu içtiğiniz, bu güzel ülkeyi dışarıda şikayet etmek için değil, ülkemizin lehine de kullanmanız, inşallah bir gün gelir, nasip olur." demesi üzerine tartışma yaşandı.

GİRİŞ 27.11.2020 23:59 GÜNCELLEME 28.11.2020 00:08
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Oktay, Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmelerinde, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

- "SAYIN PAYLAN'IN ÖĞRENDİĞİ DİLLERİ DE ÖĞRENMİŞ OLDUK"

HDP Diyarbakır Milletvekili Paylan'ın, "Bir Ermeni okulunda eğitime başladım. Ermenice, Türkçe, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca'yı öğrendim. Dünyada en kötü İngilizce eğitim veren ülkeyiz. Çünkü dillerden korkuyoruz. Bu eğitimde tek dil var, çoğulculuk yok." sözlerini hatırlatan Oktay, "Bu vesileyle Sayın Paylan'ın öğrendiği dilleri de öğrenmiş olduk, memnun olduk. Bayağı sayıda dil biliyor. Daha da artacağını ümit ediyorum ve son derece de güzel kullanıyor ama Sayın Paylan şunu da arzu ederim; öğrendiğiniz, bildiğiniz bu dilleri, ekmeğini yediğiniz, suyunu içtiğiniz, havasını kokladığınız, toprağından beslendiğiniz bu güzel ülkeyi dışarıda şikayet etmek için değil, ülkemizin lehine de kullanmanız inşallah bir gün gelir, nasip olur. Biz de bunu görürüz." ifadelerini kullandı.

AZINLIK VAKIFLARI

Oktay, azınlık vakıflarına ilişkin soruya, "Azınlık vakıflarına ait arazilerin iadesini mümkün hale getiren Gökçeada Özel Rum Ortaokulu ve Lisesi'ni 40 yıl sonra faaliyete geçiren, Musevi toplumumuzun önerilerine kulak veren Sayın Cumhurbaşkanımızın başında olduğu AK Parti iktidarlarıdır. Yunanistan'da camilerin sinema salonuna çevrildiği, Ermenistan'da yine camilerin yıkılıp hatta ahır yapıldığı, Avrupa'nın göbeğinde her gün yeni bir İslam karşıtı vaka gerçekleştiği bir dönemde, Türkiye'de camiler, kiliseler, havralar yan yanadır. Farklı din ve kültürlerin, etnik yapıların üyeleri de kardeştir, Türkiye'de ve omuz omuza bir aradadır" cevabını verdi.

AK PARTİ ZAMANINDA YAPILAN REFORMLARLA ÇÖZDÜK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, HDP'li milletvekillerinin 'tek dil temelinde hareket ediyorsunuz' şeklindeki eleştirilerini, "Kürtçeden başka bir dil bilmediği için cezaevinde babası ile konuşturulmayan, kamu hizmeti alamayan analarımızı iyi hatırlarız. Özellikle geçmişte AK Parti öncesindeki iktidarlar dönemlerinde iyi hatırlarız. Bu sorunu, AK Parti iktidarları dönemlerinde yapılan reformlarla çözdük mü, çözdük" diye cevapladı..

Cumhurbaşkanı Oktay, "2021 yılı, bundan önceki 18 yıl boyunca olduğu gibi Cumhurbaşkanımız liderliğinde reform ve değişim odaklı politikalarımızı hayata geçirdiğimiz, oluşan yeni ihtiyaçlara en uygun projeleri planlayıp gerçekleştirdiğimiz bir yıl olacaktır" dedi.

Oktay, yeni reform hazırlıklarının olduğunu, yakın zamanda Meclis'e sunulacağını da aktardı.

YORUMLAR 47
  • Kkk 3 yıl önce Şikayet Et
    Suç bizde.boyle vatan haini Ermenileri meclise sokturuyor uz.ermenistana postalayin.bunungibi hain çok
    Cevapla
  • Chpkk 3 yıl önce Şikayet Et
    pkk pyd kck nin basindaki bas teroristin israil gazetesine chp hdp millet ittifaki ile ilgili acik itiraflarindan sonra zaten chp ve hdp nin gecmisten bu gube bilinenlerini ve su anki bas teroristin itirafida eklenip chp ve hdp icin mahkemeler kapatma davasi acmali ve chp hdp yetkilileri yargilanmali yargidada bu acik duruma karsi hareket gecmemesi durumunda okyanus otesi inceleme ve itakibi yapilmali
    Cevapla
  • Armağan 3 yıl önce Şikayet Et
    Utanmadan sıkılmadan şunu geri verdik, bunu geri verdik diyorsunuz.. İyi halt etmiş gibi.. Adamlar camilerimizi kapatsın polis köpekleri camiye soksun sen onu verdim bunu verdim diye aciz aciz konuş.. Bunlara yağmurlu havada bir bardak su vermeyecek sin.. Osmanlı da verdi verdi şimdi adını eden var mı.. Bırakın bu hamaset siyasetini dirayetli olun dirayetli..
    Cevapla
  • Maraşlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu bizden maaş alıyor dünyada başka bir ülke varmı teröriste maaş veren.bunun gibiler derhal yargılansın.
    Cevapla
  • AFATSUM 3 yıl önce Şikayet Et
    şuna oy verenler kanı bozuk diyorum açık ve net
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek super yorum bu işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı