HDP'li Paylan'ın Ermenistan hayali sonrası Çavuşoğlu'ndan tokat gibi cevap!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Garo Paylan'ın "Türkiye'nin, Azerbaycan'a dediği gibi Ermenistan'a da kardeşim demesi hayalimdir" sözlerine, "Ermenistan Karabağ'dan çekilsin demediniz" diyerek cevap verdi.

GİRİŞ 25.11.2020 06:54 GÜNCELLEME 25.11.2020 08:38
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuştu.

 

 

"HİÇBİR ZAMAN ERMENİSTAN KARABAĞ'DAN ÇEKİLSİN DEMEDİNİZ"

Milletvekillerinin de sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu,  HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın, "Benim hayalim var; Türkiye'nin, 'Kardeş Azerbaycan' dediği gibi 'Kardeş Ermenistan da diyebilmesidir." sözlerine karşılık, "Bugüne kadar Ermenistan Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarından çekilsin dediniz mi? Hiçbir zaman 'Dağlık Karabağ Azerbaycan toprağı, Ermenistan buradan çekilsin' demediniz." ifadelerini kullandı. 

 

 

"MÜZAKERELER DEVAM EDECEK"

Dağlık Karabağ'ın statüsüyle ilgili bundan sonra müzakerelerin devam edeceğini söyleyen Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın da bunu görüşmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan'ın bir anlaşma imzaladığını hatırlatan Çavuşoğlu, Türkiye’nin de yerinde denetleme, inceleme, raporlama ve gereken adımları atma, tedbirleri alma konusunda Rusya ile ayrı bir anlaşma imzaladığı bilgisini paylaştı.

Türkiye ve Azerbaycan'a yönelik eleştirilerin yersiz olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, 30 yıldır Azerbaycan'ın topraklarının işgal altında olduğunu, farklı ateşkes anlaşmalarını ise Ermenistan'ın bozduğunu ifade etti.  

"BAŞKASININ TOPRAKLARINDA SALTANAT KALICI OLMAZ"

Çavuşoğlu, "Ermenistan topraklardan çekilirse ve normalleşme başlarsa bu konularda Azerbaycan ile birlikte karar vereceğiz, birlikte adım atacağız. Bunu hiç kimse yadırgamasın. Normalleşme olursa en çok Ermenistan ve Ermenistan halkı burada kazanacak. Başkasının toprakları üzerinde saltanat kalıcı olmaz." dedi. 

YORUMLAR 40
  • Süleyman Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    En büyük saltanatı başkasının topraklarında siz kurmussunuz yuzsuzler
    Cevapla
  • Ilhan Özdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi de adam gayet barışçıl bir şey söylemiş tarihe genele yaymış üstelik bakırköy şişli gibi yerlerde binlerce ermeni yaşamakta çavuşoğlu bundan neden rahatsızlık duymus anlamadım
    Cevapla
  • Subhi 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeniler tarihte ne zaman barışcıl olmuşki pkk’nın en büyük destekcisi uluslararası ermeni lobisi olduğunu hiçmi duymadınız yoksa taraınızın gereğimi böyle düşünüyorsunuz?
    Cevapla
  • Guiadoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardes adam türkiyeyi veya hükumeti suçluyor. Bizden kaynaklanıyor mantığına getiriyor. Sanki bu durumdan biz suçluyuz. Kaç kere el uzatıldı. Sende yiyon. Cavusoglu nezaketli davranmış. Ben küfürü basardim.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş bu hainlere niye böyle yumusak davranılıyor bunların zihniyetleri bozuk bunlar anlamaz bunlar adam olmaz verir sin yüz bulursun bugün olmazsa yarın iki yüzlü bakmışsın lütfen bu ermeni ve pkk tohumları zararlı mahlukları meclisten ve bu vatandan temizlensin dağda öldürüyürsun ordan kaçıyorlar türkiyede hainlik yapıyorlar ne anlamı kaldı bunlar dağdaki terörüst gibi hareket etmiyorlarmı aynen ediyorlar ee neden aynı muamele yok dağda öldürsünler askerlerimizi ondan sonra insinler hiç birşey olmamış gibi bu adaletmi
    Cevapla
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Samimî değil. Türkiyeyi, kötüleme amaçlı bir gündem, Hocalıyı katlederlerken, neredeymiş bu gerzek.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz onlara 1915 e kadar millet-i sadıka demişiz ama onlar millet-i hıyanet olmayı seçmiştir. Bundan sonra asla bırakın kardeşliği, dış kapının dış mandalı bile olamazlar ve olmamalıdırlar. Zaten olaya islâmi açıdan da bakarsak, ayet ile müslümanın kardeşi ve dostu kimlerdir söylenmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık