15 Temmuz'a alkış tutmuşlardı: ABD'ye bu sözler hatırlatıldı!

15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gece ABD'den yapılan alçakça açıklamalar bugün Washington'da yaşanan kaos ortamı sonrası tekrar akıllara geldi. FETÖ terör örgütü liderini besleyen ABD, Kongre binasındaki olaylarla dünya gündemine oturdu. Türkiye'den başta AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan olmak üzere çok sayıda isim ABD'ye o gün söylenen sözleri hatırlattı.

15 Temmuz'a alkış tutmuşlardı: ABD'ye bu sözler hatırlatıldı!
15 Temmuz'a alkış tutmuşlardı: ABD'ye bu sözler hatırlatıldı!
GİRİŞ 07.01.2021 03:40 GÜNCELLEME 07.01.2021 09:50
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

15 Temmuz gecesi 248 vatandaşı şehit eden 2196 kişiyi yaralanmasına neden olan hain darbe girişiminin mimarı FETÖ terör örgütü liderini besleyen ABD bugün yaşadığı kaos ortamıyla dünya gündemine oturdu.

 

BÜLENT TURAN'DAN SENATÖR'E SERT GÖNDERME

15 Temmuz gecesi ABD'li Senatör Dick Black attığı alçak tweetlerle Türkiye'nin bütünlüğüne ve demokrasiye düşmanlığını açıkça ifade etmişti.

 

 

Black, ''Günün müjdesi: Ordu Türk diktatörünü devirmeye çalışıyor'' ifadelerini kullanmıştı.

Good news of the day: Military attempting to oust Turkish dictator #Erdogan #TheManWhoWouldBeHitler pic.twitter.com/hEa2Jsb5RV

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan bu gece ABD'de yaşanan 'darbe girişimini' Senatör'e hatırlatarak, ''Demokrasiye inanıyoruz Mr. Dick !!!'' ifadelerini kullandı.

We believe democracy Mr. Dick !!! https://t.co/iPB3XQaDDe

EMİN AKBAŞOĞLU: AMERİKAN BAHARI

Ak Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da yaptığı açıklamada, "ABD’de kış ortasında “amerikan baharına” ilişkin gelişmeleri endişeyle ve dikkatle takip ediyoruz. Tüm taraflara itidal çağrımızı ve asla demokrasiden ödün vermemelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

NEDİM ŞENER'DEN ANLAMLI MESAJ

Gazeteci/Yazar Nedim Şener resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Her şey bir Amerikan filmi'' diyerek ABD'nin 15 Temmuz'da Türkiye'deki demokratik düzeni hedef alan darbe girişimine destek çıkmasına göndermede bulundu.

Valla ben “Her şey bir Amerikan filmi zannettim” derim, Biden 15 Temmuz’a ‘bilgisayar oyunu zannettik’ demişti pic.twitter.com/9fk8nXvB1h

Dönemin ABD Başkanı Obama, "Böyle bir şeyin ABD'de olduğunu, karşımıza çıkacak zorlukları, ülkeyi nasıl tekrar istikrara sokacağımızı düşünün" açıklamasında bulunmuştu.

''BU NASIL TİYATRO BÖYLE''

Yazar Hasan Basri Yalçın'dan ABD'ye 'tiyatro' göndermesi:

Bu nasıl tiyatro böyle :)))) pic.twitter.com/ChDCobWsfG

''KILIÇDAROĞLU NEREDE?''

AK Parti Grup Başkanvekili, Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderme yaparak, ''ABD'den kötü görüntüler geliyor. Darbe girişimi olduğuna dair bilgiler de var! Peki soruyoruz Özgür Özel, Kılıçdaroğlu nerede?'' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 76
  • Brindar 3 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun olun alçaklar, bu iş böyledir, sonunuzun başlangıcı olur inşallah..... Çoook endişeliyim çooooook...
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 3 yıl önce Şikayet Et
    Kontrollü bir darbe teşebbüsü mü acaba bay kemal fikrini söylese de öğrensek.
    Cevapla
  • mehmet emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Eee ne demisler.''keser doner sap doner...'' ...
    Cevapla
  • Bircihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Belki inanmayacaksınız ama abd bir tiyatro gerçekliği var başka ülkelerdeki azınlık gruplara yol gosterme planı var abd bunlar oluyorsa biz de eden olmasın diyen çoğunluk gruplar var 4 5 ay içerisinde bir başka ülkede bu tür girişimler olursa şaşırmayın ama emin olun abd bu işin arkasın da olacaktır
    Cevapla
  • Önce Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde amerikada yeni 2021 filmi çekiliyor zannettik. fragman güzel devamını bekleriz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar