Son dakika: Trump'ın azledilmesi gündemde

ABD'nin başkenti Washington DC'de Başkan Donald Trump destekçilerinin Kongre binasını basmasıyla çığırından çıkan olayların ardından ülkede siyasi kriz yaşanıyor. Demokratların önde gelen isimleri Trump'ın azledilmesi de dahil olmak üzere tüm seçeneklerin masada olduğunu ifade etti.

GİRİŞ 07.01.2021 07:00 GÜNCELLEME 07.01.2021 07:16
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kongre binasının işgal edilmesi, Demokratların Beyaz Saray'da iki haftası Başkan Donald Trump'a yönelik azil çabalarını yeniden alevlendirdi.

 

 

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Demokratların iki isim Trump'ın azledilmesi yolunda çağrıda bulunurken, kritik bir isim ise bu fikri göz ardı etmedi.

New York'tan Temsilciler Meclisi'ne giren Hakeem Jeffries, ABC News'e verdiği demeçte, "Tüm seçeneklerin masada olduğunu söylerken, tüm seçeneklerin masada olması gerektiğini kastediyorum" ifadesini kullandı.

 

 

Massachusetts'in Temsilciler Meclisi üyesi Ayanna Pressley de "Donald Trump, Temsilciler Meclisi tarafından derhal azledilmeli ve Kongre tekrar toplanır toplanmaz ABD tarafından görevden alınmalı" dedi.

YEMİNİMİZİ YERİNE GETİRMELİYİZ

Trump'ın hedefindeki isimler arasında yer alan Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi Ilhan Omar da azil maddelerini kaleme aldığı yolunda bir tweet attı. Ilhan Omar, Trump'ın Temsilciler Meclisi tarafından derhal azledilmesi ve ABD Senatosu'nca görevden alınması gerektiğini belirtti.

Omar, "Onun görevde kalmasına izin veremeyiz. Bu, Cumhuriyetimizi koruma meselesidir ve yeminimizi yerine getirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
YORUMLAR 13
  • Hyt. 3 yıl önce Şikayet Et
    Traaamp reis kalbimiz seninle bunu bil :)
    Cevapla
  • VBNHY 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir halt yapamazlar. Trump zaten başkanlık sonrası açılması muhtemel davaları önlemek için böyle bir göz dağı verdi.. Kısacası "Ayağınızı denk alın arkamda 50 milyon fanatik ABD'li var. Bir emrimle neler yaptıklarını gördünüz" dedi.. Ha bu iş burada bitmez.. Trump kendi partisini kurup ABD'nin üçüncü yolu olacak. Kendisini satan Cumhuriyetçiler'i de bitirecek...
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis bunun ayarı ile oynadı. Tutturana aşkolsun........
    Cevapla
  • hakaN 3 yıl önce Şikayet Et
    karıştırdıkları her müslüman ülkelere karşı dahada beter karışsınlar inş
    Cevapla
  • Yüksekovalı Kürt 3 yıl önce Şikayet Et
    BETER olsun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, Filistin'i tanıyacaklarını 3 ülkenin liderlerine iletti
Macaristan'dan dikkat çeken açıklama: Brüksel’de yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor