Telegram nasıl kullanılır? Ücretsiz mesajlaşma uygulaması ne kadar güvenilir?

Telegram nedir, nasıl kullanılır? WhatsApp’ın gizlilik sözleşmesi ve veri politikasındaki değişikliğin ardından binlerce kullanıcı telefonlarının mobil marketlerinde bulunan Telegram’ı kurmaya başladı. Bu sorular ile birlikte mesajlaşma uygulamasının güvenlik durumu merak konusu oldu. Peki Telegram ve WhatsApp arasında ne fark var? Telegram ücretsiz olarak fotoğraf, video belge ve dosyaları paylaşabilirsiniz..

GİRİŞ 11.01.2021 08:53 GÜNCELLEME 11.01.2021 08:54
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

WhatsApp’ın, Facebook ve diğer  ilgili şirketlerle kullanıcı bilgilerini paylaşıma politikasının ardından alternatif mesajlaşma uygulamaları gündeme geldi.  Merkezi Londra’da bulunan Rus bilgisayar programcıları tarafından kurulan Telegram son günlerde mobil marketlerde en fazla indirilen mesajlaşma uygulaması oldu. Telegramı kullanmak isteyenler güvenlik ve veri paylaşımıyla ilgili araştırma yapıyor. Uçtan uca şifreleme özelliğiyle oldukça kullanışlı bir uygulama olarak dikkat çeken Telegram binlerce kişinin katılabildiği mesajlaşma gruplarının oluşturulmasına olanak sağlıyor. Veri analiz firmalarının paylaştığı bilgilere göre Telegram son günlerde  2.2 milyon kullanıcı tarafından indirildi. WhatsApp ise gizlilik sözleşmesinin değiştirilmesinin ardından indirmelerde geride bıraktığımız haftaya göre yüzde 11 düşüşe geçti. Peki Telegram nedir, nasıl kullanılır? Telegram güvenilir mi? İşte anlık mesajlaşma uygulamasının detayları…

 

TELEGRAM NEDİR?

Telegram, çoklu platform desteği sunan, güvenli anlık mesajlaşma servislerinden bir tanesidir. Rus bilgisayar programcısı Pavel Durov tarafından tasarlanmıştır. Ana teması hız ve güvenlik olan uygulama birden fazla  telefon, tablet, bilgisayarda kullanılabilir.

 

Telegram ile fotoğraf, video, belge, zip, mp3 gibi dosyalarınızı gönderebilirsiniz. Ayrıca uygulama ile 200.000 bin kişiye kadar grup oluşturabilir ve kitlelere yayın yapacak kanallar oluşturabilirsiniz.  Telefon rehberinizde kayıtlı olan kişilere mesaj atabilir, uygulamayı kullanan kişileri kullanıcı adı ile birlikte bulabilirsiniz.

TELEGRAM NASIL KULLANILIR?

Telegram uygulamasını telefonunuzun işletim sistemine göre mobil marketlerden ücretsiz olarak kullanmak istediğiniz bilgisayar, tablet ve telefonunuza indirerek kurabilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra aşağıdaki adımları takip ederek adım adım nasıl kullanılacağına dair ipuçlarına ulaşabilirsiniz.

1- Uygulamayı telefonunuza kurduktan sonra kullandığınız telefon numarasını Telegrama kayıt etmelisiniz.

2- Karşınızda açılan ekrana telefona  mesaj olarak gelen 5 haneli kodu giriniz.

3- Doğrulama işleminin ardından isim ve soyadınızı girerek uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

4-Telegram uygulamasının Türkçe dil desteği ile kullanmak istiyorsanız yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdikten sonra “Dilinizi Seçin” ibaresini işaretleyerek “Türkçe” butonuna tıklayınız.

5- Uygulama hakkında diğer işlemlere  ulaşmak için sol bölümde bulunan menüden “Yeni Grup, Kişiler, Aramalar, Yakındaki Kişiler, Kayıtlı Mesajlar, Ayarlar hakkında destek alabilirsiniz.

 

TELEGRAM NE KADAR GÜVENİLİR?

Telegram internet gizliliği hakkında yaptığı açıklamada “ Facebook veya Google gibi büyük internet şirketleri son yıllarda gizlilik söylemini etkili bir şekilde ele geçirdi. Onların pazarlamacıları, halkı gizlilikle ilgili en önemli şeylerin, herkese açık yayınlarınızı çevrenizdeki insanlardan saklamaya olanak tanıyan yüzeysel araçlar olduğuna ikna etmeyi başardı. Bu yüzeysel araçları eklemek, şirketlerin halkı sakinleştirmesini ve özel verilerini pazarlamacılara ya da diğer üçüncü taraflara devrederken hiçbir şey değiştirmemelerini sağlıyor.” 

Telegram’ın amacı, her zamanki uyarılar olmadan gerçekten ücretsiz bir mesajlaşma aracı oluşturmaktır. Bu, halkın dikkatini düşük etkili ayarlarla yönlendirmek yerine, modern dünyada var olan gerçek gizlilik sorunlarına odaklanabileceğimiz anlamına gelir." ifadeleri bulunuyor.

YORUMLAR 10
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Gizlilik ve güvenlik açısından hiç birinin diğerinden ciddi bir farkı olduğunu düşünmüyorum, Sıkıntı whatsapp ın bulunduğu (facebook, instagram) ekosistemin çok güçlenmiş olması,
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    telegramı kullanacagima telefonumu rus büyükelçiliğine teslim ederim daha iyi.
    Cevapla
  • konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    bir mesajlaşma uygulamasında +17 uyarısının bulunması biraz dikkat çekici, telegrama dikkat edin
    Cevapla
  • Kahramanmaraş Lı 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiye neden yazılımını yapamıyor anlamıyorum. burada büyük açıklar var
    Cevapla
  • Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bos verin. Hepsi ayni yolun yolcusu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı