Telegram'ın geliştiricisi Apple ve Google'ın da tehlikeli olduğunu söyledi

Telegram'ın geliştiricisi olan Pavel Durov, son açıklamalarıyla yeni bir tartışma başlattı. Donald Trump'ın Twitter'dan yasaklanması ve senato binası baskınının organize edildiği Parler uygulamasının mağazalardan kaldırılmasına atıfta bulunan Durov, Google ve Apple'ın da Facebook kadar tehlikeli olduğunu savunuyor.

Telegram'ın geliştiricisi Apple ve Google'ın da tehlikeli olduğunu söyledi
Telegram'ın geliştiricisi Apple ve Google'ın da tehlikeli olduğunu söyledi
GİRİŞ 11.01.2021 14:36 GÜNCELLEME 11.01.2021 16:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

WhatsApp'ın kullanıcı verilerini Facebook ve türevleri ile paylaşacağını açıklamasından sonra kullanıcılar, WhatsApp alternatifi olan uygulama arayışına girdiler. Kimi kullanıcılar Telegram ve Signal gibi uygulamaları ön plana çıkarırken kimi kullanıcılar ise yerli bir anlık mesajlaşma uygulaması arayışına girdiler. Konuyla ilgili tartışmalar tüm hızıyla devam ederken Telegram'ın geliştiricisi olan Pavel Durov, ortalığı daha da kızıştıracak bir açıklama yaptı.

 

 

Durov tarafından yapılan açıklamalara göre yaşanan olay, başka bir gerçeği de gözler önüne sermiş oldu. Bu gerçek, herhangi bir şirketin tekel haline gelmesinin doğal sonuçlarıydı. Buna örnek olarak da Twitter'ın Donald Trump'ı kalıcı olarak engellemesini gösteren Telegram yaratıcısı, Apple ve Google'ın da diğer şirketler kadar tehlikeli olabileceğini ifade ediyor.

Pavel Durov'un yaptığı açıklamalara göre Apple, teknoloji şirketlerinin en tehlikelisi. Bunun nedeniyle milyonlarca kullanıcının, her an bir kısıtlamayla karşı karşıya kalabilecek olmaları. İşte bu yüzden Apple'ı "en tehlikeli" olarak nitelendiren Durov, Android kullanılmasının daha mantıklı olabileceğini söylüyor. Peki Pavel Durov'u böyle düşünmeye iten şey ne? Neticede Android ekosistemi de Google liderliğinde...

 

 

YORUMLAR 2
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki telegram melek
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Apple ve google tehlike arz ediyor, Android kullanın diyen bu değil mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi