WhatsApp geri adım attı mı?

Sosyal medyada sözde CNN kaynaklı olarak paylaşılan ve WhatsApp'ın tartışmalı gizlilik sözleşmesi kararından geri döndüğüne yönelik iddialar gerçeği yansıtıyor mu? Kısa sürede binlerce kişinin paylaştığı tweet ne anlama geliyor?

WhatsApp geri adım attı mı?
WhatsApp geri adım attı mı?
GİRİŞ 11.01.2021 09:47 GÜNCELLEME 11.01.2021 09:47

Başta Twitter olmak üzere birçok mecrada hızla CNN'in kaynak gösterildiği ve WhatsApp'ın geri adım attığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmıyor. WhatsApp tarafından kullanıcılara gönderilen yeni gizlilik sözleşmesi geçerliliğini koruyor. WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesini 8 Şubat tarihine kadar kabul etmeyen kişiler uygulamayı kullanmaya devam edemeyecek.

Sosyal medyada viral olan iddiaların ABD merkezli CNN'in kaynak gösterilmesi, bilgiye olan inanırlığı pekiştirdiği için iddialar hızlı bir şekilde viral oldu. Ancak ne CNN ne de WhatsApp tarafında bu bilgiyi doğrulayacak bir açıklama henüz mevcut değil.

WhatsApp geri adım atacak mı?

Facebook'un WhatsApp için aldığı bu kararın geri dönüşü şimdilik oldukça zor görünüyor. Çünkü şirket, zaten 2016 yılından bu yana kullanıcılardan veri topluyor, bu verileri hedefli reklamcılık sistemi için kullanıyordu. 2021 itibarı ile değişen tek şey, kullanıcıların onayını istemesi oldu. Peki Facebook, zaten yaptığı bir faaliyet için neden kullanıcılardan onay almak zorunda kaldı? Bu da ABD başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde onaylanan yeni yasalarla ilişkili bir durum. Devletler, artık kullanıcı verilerinin bilgileri olmadan ve açık şekilde onayları alınmadan işlenmesine izin vermeyecek hukuki önlemler alıyorlar.

KAYNAK: WEBTEKNO, HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!