WhatsApp gizlilik sözleşmesi iptal mi edildi? WhatsApp açıklama yaptı!

WhatsApp tarafından zorunlu hale getirilen sözleşme ile Türkiye’deki kullanıcıların hesap bilgilerine, ödeme bilgilerine, resim ve ses kayıtlarına ulaşabileceğini açıklayan güncelleme ile büyük tepki almıştı. Peki WhatsApp gizlilik sözleşmesi iptal mi oldu? WhatsApp tarafından yapılan açıklama nedir?

WhatsApp gizlilik sözleşmesi iptal mi edildi? WhatsApp açıklama yaptı!
WhatsApp gizlilik sözleşmesi iptal mi edildi? WhatsApp açıklama yaptı!
GİRİŞ 12.01.2021 09:00 GÜNCELLEME 12.01.2021 09:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

WhatsApp, son yayımladığı bildirge ile Türkiye’deki kullanıcıların tüm işlemlerine ulaşmak ve onları kayıt altına almak için 8 Şubat’a kadar geçerli sözleşme imzalatıyor. Sözleşmeyi onaylamayanlar ise bu tarihten itibaren  WhatsApp uygulamasını kullanamayacak. Avrupa ülkelerinde böyle bir durumun söz konusu olmaması ve Türkiye’ye dayatma yapmak istemesi sonucunda vatandaşlar uygulamaları silerek boykot etmeye başladı. Sosyal medyalar üzerinden büyük tepki alan WhatsApp şirketi tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına, gizlilik politikamızı güncelliyoruz. Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler" denildi. Peki WhatsApp gizlilik sözleşmesi iptal oldu mu?

 

WhatsApp Türkiye’de Kan Kaybediyor!

WhatsApp'ın hemen ardından Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli anlık mesajlaşma uygulaması BiP listenin üst sıralarında kendisine yer buldu. Google’ın uygulama mağazası Play Store'da da en çok indirilen mesajlaşma uygulaması Telegram Messenger oldu. WhatsApp, Play Store'da ikinciliğe gerilerken, onu yerli uygulama BiP takip etti. BİP tarafından yapılan açıklamada son 48 saatte 2 milyon yeni kullanıcı katıldığını açıkladı.

 

WhatsApp Güncellemesi Neleri İçeriyor?

  • Hesap Bilgileri

  • Mesajlar

  • Bağlantılar

  • Durum Bilgisi

  • İşlem ve Ödeme Verileri

  • Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler

  • Kullanım ve Kayıt Bilgileri

  • Cihaz ve Bağlantı Bilgileri

  • Konum Bilgileri

  • Çerezler

Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler

  • Kullanıcı Şikayetleri

  • WhatsApp'taki İşletmeler

  • Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları

  • Üçüncü Taraf Hizmetleri

Toplanan Veriler Nerelerde Kullanılıyor?

  • Yan Hizmetler

  • Emniyet, Güvenlik ve Bütünlük

  • Facebook Şirketleri Hakkındaki İletişimler

  • Kurumsal Etkileşimler

WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi İptal Edildi mi?

WhatsApp tarafından kullanıcılara gönderilen ve kişisel bilgilerin Facebook tarafından işlenmesi için onay isteyen gizlilik sözleşmesinin iptal edildiği ve şirketin geri adım attığına yönelik iddialar sosyal medyada yer aldı. Ancak, şirketten sözleşmenin iptaline dair henüz bir açıklama gelmedi. Sözleşmenin iptal edilmiş olması şu an için söz konusu değil.

WhatsApp Türkiye İçin Açıklama Yaptı!

 WhatsApp, güncellenen ve uygulamanın kullanımına devam edilmesine yönelik 8 Şubat'a kadar onaylanması gereken gizlilik sözleşmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "WhatsApp olarak insanların uygulama üzerinden alışveriş yapmalarını ve işletmelerden destek almalarını kolaylaştırmak istiyoruz. Şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına, gizlilik politikamızı güncelliyoruz.

Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler. Bu güncelleme, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak nasıl iletişim kurduğunu etkilemiyor. Gelecek ay boyunca kullanıcılarımızın gözden geçirmelerine süre tanımak adına yeni politikamızı şimdiden WhatsApp aracılığıyla paylaşıyoruz." denildi.

Şirket, son güncelleme ve yapılan güncellemenin kullanıcılar için ne anlama geldiğiyle ilgili WhatsApp Yöneticisi Will Cathcart’ın açıklamalarıyle bir soru cevap listesi de hazırladı. WhatsApp'ın sıkça sorulan sorular ve yanıtları şöyle:

Bu güncelleme WhatsApp’ın Facebook ile olan ilişkisini nasıl etkiliyor?

Bu güncelleme, WhatsApp'ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak kurduğu iletişimi etkilemiyor.

WhatsApp olarak insanların gizliliğini korumaya büyük önem veriyor ve gizlilik politikalarını kullanıcılarımız ile paylaşıyoruz. Bir ay boyunca yeni politikayı gözden geçirmeleri için süre tanımak adına kullanıcılarımızla WhatsApp üzerinden bu değişiklikler hakkında doğrudan iletişim kuruyoruz.

Facebook’un bu güncelleme ile WhatsApp mesajlarına erişimi olacak mı?

WhatsApp üzerinden arkadaşlarınızla ve ailenizle yaptığınız görüşmeler ve mesajlaşmalar, uçtan uca şifreleme ile korunur. Uçtan uca şifreleme, yolladığınız fotoğrafın, ses kaydının, videonun ya da mesajın sadece sizin tarafınızdan ve konuştuğunuz kişi tarafından okunduğunu/dinlendiğini garanti eder. Üçüncü şahıslar, WhatsApp ya da Facebook bile, bu içerikleri göremez. Bunun sebebi, uçtan uca şifreleme sayesinde mesajlarınızın bir kilitle güvence altına alınmasıdır ve sadece alıcı ve siz bu kilidi açıp okuma yetisine sahipsinizdir.

WhatsApp Sözleşmesi İptal Edilir mi?

Kullanım koşullarını değiştiren WhatsApp, kullanıcıların verilerinin doğrudan Facebook ile paylaşılmasını istiyor. WhatsApp, söz konusu tarihten itibaren ya bu ilkeleri kabul edersiniz, ya da hesabınızı silersiniz ifadesini kullanıyor.

Bu koşulları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak.

Sözleşme kabulü, iptali vb. bir durumla ilgili henüz aktif bir buton WhatsApp uygulamasında yer almıyor.

Yerli ve Milli BİP Uygulaması Güvenli mi? 

BiP'in birçok mağazada satılan açıklamasına göre; güvenli, kullanımı kolay ve ÜCRETSİZ bir iletişim ve yaşam platformudur. BiP, akıllı telefonlarda operatör fark etmeksizin kullanılabilen bir uygulamadır. BiP bu iletişimi sağlayabilmek için telefonunuzun internet bağlantısını kullanır. BiP için herhangi bir üyelik ücreti ödemezsiniz.

BİP Kimin?

BiP; Turkcell tarafından geliştirilmiştir. BİP uygulaması iOS ve Android kullanıcıları için geliştirilen, tüm operatör abonelerinin kullanabileceği anlık mesajlaşma uygulamasıdır. BiP; App Store, Google Play, ve Huawei AppGallery üzerinden ücretsiz indirilebilmektedir.

YORUMLAR 2
  • Namyelüs 3 yıl önce Şikayet Et
    Wikileaks belgelerinde ''Facebook,Google,Whatsapp vs her biri casusluk makinasidır'' diyordu Julian Assange.
    Cevapla
  • Selam 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek bir sorum var Wattsap 'a madem bu kadar masum gerekçeler nedeniyle bu sözleşmeyi bize dayattınız, neden Avrupa ülkelerine gelince standart değişiyor?????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi