Son Dakika... Kabine toplantısının ardından Başkan Erdoğan alınan kararları açıkladı

Son dakika haberi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan yeni yılın ilk kabinesi sona erdi. Toplantısı sonrası koronavirüs kısıtlamalarının kademeli olarak azaltılacağını ifade eden Erdoğan 'İlk etapta 3 milyon doz aşı ülkemize geldi. Alman aşısıyla da anlaşmamızı yaptık. Görüşmeler devam ediyor. Perşembe veya Cuma olur diyor. Böylece belirlenen sıraya göre bu tarihte aşılar başlayacak.' dedi.

GİRİŞ 11.01.2021 20:27 GÜNCELLEME 11.01.2021 23:07
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Türkiye, bu ülkede kimin Cumhurbaşkanı seçileceği konusunda vesayetin dayatmasının belirleyici olduğu günleri geride bırakmıştır." ifadesini kullandı.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE PAYANDALIKLARINI CİLALI KAVRAMLARLA TOPLUMA DAYATANLAR İÇİN YOLUN SONU GÖRÜNMÜŞTÜR"

"Teröriste terörist demekten bile aciz bu sözde genel başkanı, CHP seçmeninin sağduyusuna, aziz milletimizin irfanına havale ediyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uzunca bir süre demokrasi kılıfı altında en ilkel faşizmi, özgürlük kılıfı altında en vahşi diktatörlüğü mazlumlara dayatanların sırça köşkleri başlarına yıkılıyor." şeklinde konuştu. 

Erdoğan, "İdeolojik saplantılarını, marjinal eğilimlerini, fıtrata aykırı sapkınlıklarını, terör örgütlerine payandalıklarını cilalı kavramlarla topluma dayatanlar için yolun sonu görünmüştür." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk demokrasisi, millete ve onun temsilcilerine hakareti siyaset zanneden bu çukur zihniyeti hak etmiyor." dedi.

"ÜLKEMİZİN YENİDEN YAPILANAN KÜRESEL DÜZENDE HAK ETTİĞI YERİ ALMASINA MANİ OLAMAYACAKLAR"

"Ne kadar azgınlaşırlarsa azgınlaşsınlar, ülkemizin yeniden yapılanan küresel, siyasi ve ekonomik düzende hak ettiği yeri almasına mani olamayacaklar." ifadesini kullanan Erdoğan, "Cumhurbaşkanı olarak yasama, yürütme ve yargı gücünü, milletimizi bu tehditlere karşı korumak için seferber etmek anayasal vazifemizdir." şeklinde konuştu.

Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na unutamayacağı 'Sözde' tepkisi

"SU KULLANIMINDA TASARRUFU ESAS ALAN BİR ANLAYIŞLA HAREKET ETMEK MECBURIYETİNDEYİZ"

Erdoğan, "Günlük kullanımdan tarımsal sulamaya kadar her alanda tasarrufu esas alan bir anlayışla hareket etmek mecburiyetindeyiz." diyerek, "2023'e kadar enerji tüketiminde yüzde 14'lük bir tasarruf oranına ulaşmayı planlıyoruz." ifadesini kullandı.

'KORONAVİRÜS KISITLAMALARINI KADEMELİ OLARAK AZALTACAĞIZ'

Aldığımız tedbirler sayesinde salgının artış hızını geriletmeyi başardık. Salgının sağlık sistemimiz üzerindeki yükü de önemli bir şekilde hafifledi. Salgın tedbirlerinin faaliyetlerine ara verilen esnaflarımız, öğrencilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımız üzerinde açtıkları sıkıntıları yakinen biliyoruz. Salgına bir çözüm bulunana kadar tedbirlerle kendimizi savunmaya mecburuz. Vaka sayısının belirli bir sayının altına inmesiyle kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

"AŞI KAMPANYAMIZ PERŞEMBE YA DA CUMA BAŞLAMIŞ OLACAK"

Gelinen aşamada salgınla mücadelenin önemli bir ayağını aşı çalışmalarının oluşturduğunu bildiren Erdoğan, Türkiye’nin dünyadaki tüm aşı geliştirme çalışmalarını yakından takip ettiğini, uygulama aşamasına gelen ürünle ilgilendiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Halihazırda Çin menşeili bir aşıyı ülkemize getirmeye başladık. İlk etapta 3 milyon doz aşı şu anda ülkemize geldi. Alman menşeili bir aşıyla ilgili anlaşmamızı yaptık ama görüşmeler devam ediyor. Nihai kararı henüz karşılıklı olarak vermiş değiliz. Rus ve İngiliz menşeili aşılarla ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ülkemize gelen aşıların kullanıma sunulabilmesi için gereken test süreçleri tamamlanır tamamlanmaz belirlenen öncelik sırasına göre uygulamasına geçilecektir. Perşembe veya cuma olur diyor bakanımız. Böylece belirlenen sıralamaya göre perşembe veya cuma inşallah bu aşı kampanyamız başlamış olacak. En önemlisi kendi aşımızı geliştirme çalışmalarıdır. Çok sayıda üniversitemiz, kuruluşumuz ve firmamız bu amaçla yoğun bir gayret içindedir. İnşallah hep birlikte bu musibetin de üstesinden gelecek, hedeflerimize doğru tam kapasite yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Erdoğan açıkladı: Türkiye için 100 ton altın hedefi!

'İÇME SUYU YATIRIMLARIMIZI SÜRATLENDİRECEĞİZ'

Hepimiz aynı gemide olduğumuz için Türkiye bu tabiat olaylarından etkileniyor. Bu yıl mevsim yağışlarının altına düşmesi, ülkemizi kuraklık tehdidiyle karşı karşıya bırakmıştır. Hali hazırdaki barajların bir kısmının neredeyse tamamının boşaldığı, diğerlerinin ise çok düştüğü bir dönemde geçiyoruz. Günlük kullanımdan, tarımsal kullanıma kadar her alanda tasarruf anlayışıyla hareket etmek zorundayız. Ülkemizdeki suyun 3'te 2'si tarım sulamada kullanılıyor. İçme suyu yatırımlarımızı da süratlendirerek, toplam içme suyu kapasitemizi 4,8 milyar metreküpe ulaştıracağız. 

İçme suyunda önemli bir tasarruf potansiyelinin olduğunu görüyoruz. Bilinçli tüketimle %50'ye yakın tasarruf edebileceğimize inanıyoruz. Enerji sürdürülebilir kalkınmanın altyapısındır. Bir yandan yeni yatırımları devreye alırken, diğer yandan da verimliliği arttırmanın gayreti içindeyiz. Sadece geçtiğimiz yıl devreye aldığımız %98'si yenilenebilir kaynaklardan olmak üzere 4 bin 900 bin megawatttır. Bu plan özellikle ilk olarak 2023'e olarak enerji tüketiminde %14'lük tasarruf oranına ulaşmayı planlıyoruz. 

ERDOĞAN VATANDAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Bugün gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddelerinden birinin korona virüs tedbirleri olduğunu anlatan Erdoğan, alınan tedbirler sayesinde salgının artış hızının gözle görülür bir şekilde gerilediğini, azalan vaka ve ağır hasta sayısına paralel şekilde salgının sağlık sistemi üzerindeki yükünün önemli ölçüde hafiflediğini söyledi. Bu kazanımları korumak ve daha ileriye taşımak için 83 milyonun hep birlikte gayret göstermesi gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, ”Salgın tedbirlerinin faaliyetlerine ara verilen esnaflarımız, öğrencilerimiz, çalışanlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımız üzerinde yol açtığı sıkıntıları yakinen biliyoruz. Tüm dünya ile birlikte bu soruna kalıcı bir çare bulana kadar hayatımızı kendimizi salgından koruyacak tedbirlerle sürdürmeye mecburuz. Bu tedbirlerin en başında 'tamam' diye ifade ettiğimiz temizlik, maske ve mesafe geliyor. Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız. Her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 99
  • Şimal Kartalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri'de yerli aşı aralık 25 de faz 2 başlayacaktı halen başlamadı sorun nedir
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    koçum sen nerede yaşıyorsun faz iki bitti üçe geçildi
    Cevapla
  • f.d 3 yıl önce Şikayet Et
    senin soru sormanı bekliyorlardı.
    Cevapla
  • Taha 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizi yine açmazsınız siz sonra lokantalar cafeler bizim işimizi yapar yani bar işini bizde mal mal bakarız Artık bizide açın yeter bu kadar bıktık mart ayından bu yana kapalıyız el insaf
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşılama bitmeden ne normalleşmesi yine birileri lobi faaliyeti yapıyor galiba.
    Cevapla
  • Taha Bilal Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah şifayı yaratmış arayan bulur. Dış güçlere muhtaç değiliz. Yeter ki bulmak isteyin Allah yardımcı olur.
    Cevapla
  • Lütfen Acil 3 yıl önce Şikayet Et
    Şanlıurfa lıyım. Burada çiftçiler vahşi sulama yapıyor. Akşam boruyu bağlayıp sabah kapatıyor. Çiftçiye su konusunda eğitim verilmeli. Eğitimsiz çiftçi eline silah verilmiş ? gibidir. Topraklar çoraklaşıyor, su boşa akıyor. Acilen da lama sulama zorunlu kılınmalı. Vb. Vs....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi