Son dakika: İstanbul'da lapa lapa kar yağışı! Meteoroloji'den yeni uyarı geldi...

Yapılan son dakika tahminlere göre uzun süredir uyarıları yapılan kar yağışı İstanbul genelinde bugün sabahın erken saatleriyle birlikte başladı. İstanbul'un yüksek kesimlerindeki lapa lapa kar yağışının bugün daha yoğun olacağı duyurulurken, 10-20 santim kar yağabileceği belirtildi. Peki Türkiye genelinde bugün hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji'nin il il son dakika hava durumu tahminleri...

GİRİŞ 15.01.2021 13:59 GÜNCELLEME 15.01.2021 13:59
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

İstanbul'da beklenen kar yağışı Anadolu yakasında etkili oldu. Lapa lapa yağan kar yağışıyla birlikte Çamlıca tepesi beyaza büründü. Kar yağışıyla birlikte görüntülenen İstanbul boğazı ve Büyük Çamlıca Camii eşsiz manzara oluşturdu.

İstanbul'da birkaç gündür etkisini gösteren yağışlı hava yerini kar yağışına bıraktı. İstanbul'da bazı ilçelerde kar yağışı başlarken özellikle Anadolu yakasında bulunan Çamlıca tepesine lapa lapa yağan karla birlikte beyaza büründü. Yağan karla birlikte görüntülenen İstanbul boğazı ve Çamlıca Camii eşsiz manzara oluşturdu.

 


BELEDİYE EKİPLERİ HAZIR BEKLEDİ

Kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte, kentte her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler de ana arterlerde hazır bekledi.

Son dakika: İstanbul'a lapa lapa kar yağışı! Meteoroloji birçok ili daha uyardı...

İŞE GİTMEK İSTEYEN VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Öte yandan, kar yağışının etkili olduğu noktalardan biri de Mecidiyeköy Meydanı oldu. İşe gitmek isteyen birçok vatandaş, yoğun kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı. 

Son dakika: İstanbul'da lapa lapa kar yağışı! Meteoroloji'den yeni uyarı geldi...

TRAFİK YOĞUNLUĞU ARTIYOR

İstanbul'da trafik yoğunluğu da artarken, İBB'nin haritasına göre trafik yoğunluğu saat 08.00 itibariyle yüzde 58'e çıktı.

13 İLDE YOĞUN KAR BEKLENİYOR

Meteorolojinin son dakika güncellediği hava tahminlerine göre yurt genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. 13 ilde kar yağışının yoğun olabileceği tahmin edildi.

Son dakika: İstanbul'da lapa lapa kar yağışı! Meteoroloji'den yeni uyarı geldi...

Yurt genelinde kar yağışı etkisini gösterdi. Birkaç gündür devam eden kar yağışları nedeniyle bazı şehirlerde ulaşımda aksamalar görüldü.

Hava sıcaklıkları ülke genelinde hissedilir derecede azalacak.

Son tahminlere göre, Edirne ve Kırklareli dışında yurt genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Son dakika: İstanbul'da lapa lapa kar yağışı! Meteoroloji'den yeni uyarı geldi...

Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor.

Kar yağışının Balıkesir, Bursa, Yalova, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yoğunlaşması bekleniyor.

Uzmanlar bu illerde yaşanlara don ve buzlanmaya karşı tedbirli ve dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu.

Kıyı bölgelerde rüzgarın şiddetli olması bekleniyor.

ŞİDDETLİ RÜZGAR VE FIRTINAYA KARŞI 'TEDBİRLİ OLUN' UYARISI

Yer yer fırtına şeklinde olabilecek rüzgar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda vatandaşlar uyarıldı.

'İSTANBUL'A 10-20 SANTİM KAR'

Marmara Bölgesi'nin güneyinde bu gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışının, öğle saatlerine kadar Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Müdürü Ahmet Uçar, "Son yıllarda gördüğüm en güzel 500 mb tahmin haritası Gelen hava kütlesi polar değil kutupsal diyebileceğimiz bir yükseklik ve sıcaklığı sahip 522 dam yükseklik ve -41 derecelik sıcaklık değeri İstanbul ve Marmara üzerinde." ifadelerini kullanan Uçar, "İstanbul'da Cumartesi öğleden sonra başlayacak yağmur ve karla karışık yağmurun pazar sabahı il genelinde yoğun kar yağışı şekline döneceği ve gün boyu devam edeceği tahmin ediliyor. Kanaatime göre Marmara kıyılarında 5-10 cm, diğer yerlerde 10-20 cm kar yağabilir." diye konuştu.

İL İL HARİTALI 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

KARTEPE'DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığı 30 santimi aşarken, yolları açık tutmak için ekipler kar küreme çalışması yaptı.

Kartepe ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığı bazı kesimlerde 30 santimi aştı. Belediye ekipleri, karla kaplanan yolları ulaşıma açık tutmak için kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Oteller bölgesine giden yolun ulaşıma kapanmaması için ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Yetkililer, kar yağışı nedeniyle oteller bölgesine çıkacak araç sürücülerine araçlarında zincir bulundurmaları uyarısında bulundu.

HAKKARİ'DE KAR KALINLIĞI 30 SANTİMETREYE ULAŞTI

Hakkari'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, özellikle dünden itibaren düşmeye başladı, ardından da kar yağışı etkili oldu. Yoğun kar yağışıyla özellikle Yüksekova ilçesi, beyaza büründü.

Gece başlayan ve sabah saatlerine kadar etkili olan kar yağışıyla ilçe merkezindeki kar kalınlığı, 30 santimetreye ulaştı. Araçlar ve evler, kara gömülürken, Yüksekova'da 57 köy ve 77 mezra, Şemdinli'de 18 köy ve 69 mezra, Hakkari kırsalında ise 21 köy ile 47 mezranın yolu ulaşıma kapandı.  

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI DEVAM EDİYOR

Türkiye kara teslim oldu. Bolu Dağı civarındaki yoğun kar yağışı D-100 Karayolu geçişinde sabah saatlerinde ulaşımı yavaşlattı. Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Bolu Dağı'nda 2 gün boyunca hafif şekilde aralıklarla etkili olan kar yağışı, bugün sabah saatlerinde de devam etti. D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Karayolları ekipleri bölgede kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Yağış nedeniyle ulaşım yavaşlasa da Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla yolda herhangi bir aksaklık yaşanmadı.

4 İL İÇİN 'ÇIĞ' UYARISI

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu olması, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Öte yandan Doğu Anadolu'daki Van, Bitlis, Muş ve Hakkari için de çığ uyarısı yapıldı.

Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyi için beklenen karla karışık yağmur ve kar yağışlarının kuvvetli olması nedeniyle ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma, don ve görüş mesafesinde düşme gibi olumsuzluklar ile eğimi dik yamaçlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

BARTIN'DA YÜKSEK KESİMLERDE KAR ETKİLİ OLUYOR

Bartın'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Yüksek kesimlere çıkan vatandaşlar, kar yağışının keyfini çıkardı. 



Bartın Ulus ve Kastamonu Pınarbaşı yolundaki 1030 rakımlı Soğucaksu geçidinde sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığının 10 santime ulaştığı bölgede, Karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olmasıyla vatandaşlar araçlarıyla bölgeye gelerek kar yağışının keyfini çıkardı.

BURSA ULUDAĞ'DA KAR YARIM METREYİ AŞTI

Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'da gece boyu etkili olan kar yağışı sonrası kar kalınlığı yarım metreyi aştı. 3 günlük yağmur yağışının Bursa'daki barajlardaki su rezervini 15 gün artırdı.

Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Oteller Bölgesi'ndeki kar kalınlığı gece etkili olan yağışın ardından yarım metreyi aştı.

Hava sıcaklığının gece eksi 16'ya kadar düştüğü Uludağ'da kar yağışı tatilcileri ve turizmcileri sevindirdi. Sabaha kadar Uludağ'da kar yağışı etkili olurken, karayolları ekipleri de yol açma çalışmalarını sürdürdü. Jandarma Komutanlığı ekipleri de zincirsiz araçların Uludağ'a çıkışına izin vermiyor.

Tatilcilerin dışarda park ettikleri araçlar kar altında kalırken, kayak pistlerinin de kısa sürede açılmasının beklendiği öğrenildi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Tekirdağ çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Balıkesir, Yalova ve Bursa çevrelerinde yer yer kuvvetli (10-20 cm) olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve batısında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor

EDİRNE HAVA DURUMU °C, 5°C

Çok bulutlu

İSTANBUL HAVA DURUMU °C, 6°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KIRKLARELİ HAVA DURUMU °C, 4°C

Çok bulutlu

SAKARYA HAVA DURUMU °C, 5°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde kuzey yönlerden Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (40-60 km/sa) olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR HAVA DURUMU °C, 2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

DENİZLİ HAVA DURUMU °C, 7°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu

İZMİR HAVA DURUMU °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

MANİSA HAVA DURUMU °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, batısının iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; akşam ve gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA HAVA DURUMU °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı

ANTALYA HAVA DURUMU °C, 18°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY HAVA DURUMU °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı

ISPARTA HAVA DURUMU °C, 5°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney ve doğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA HAVA DURUMU °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kar yağışlı

ESKİŞEHİR HAVA DURUMU °C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kar yağışlı

KONYA HAVA DURUMU °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

NİĞDE HAVA DURUMU °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarının yağmur, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU HAVA DURUMU °C, 0°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

DÜZCE HAVA DURUMU °C, 3°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

KASTAMONU HAVA DURUMU °C, 1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

ZONGULDAK HAVA DURUMU °C, 4°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; doğusunun iç kesimlerde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

TRABZON HAVA DURUMU °C, 12°C

Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli, iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

SAMSUN HAVA DURUMU °C, 8°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

ARTVİN HAVA DURUMU °C, 6°C

Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli, iç kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

RİZE HAVA DURUMU °C, 9°C

Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli, iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Hakkari, akşam ve gece saatlerinde Erzincan, Tunceli, Erzurum, Ardahan, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak yoğun kar şeklinde bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM HAVA DURUMU °C, -1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

KARS HAVA DURUMU °C, -2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

MALATYA HAVA DURUMU °C, 6°C

Çok bulutlu yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı

VAN HAVA DURUMU °C, 4°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR HAVA DURUMU °C, 9°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

GAZİANTEP HAVA DURUMU °C, 11°C

Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmurlu

SİİRT HAVA DURUMU °C, 9°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

ŞANLIURFA HAVA DURUMU °C, 13°C

Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu; Rüzgar: Batı Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğle saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, ilk saatlerde Doğu Karadeniz’de 3,0 ila 4,0m; Görüş: İyi, yağış ve fırtına anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, ilk saatlerde yağmur ve karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, ilk saatlerde yağmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğu, güneyi kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50km/sa) kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0m, zamanla 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, fırtına anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

YORUMLAR 53
  • Arif Efendi 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP varken ne kar nede yağmaz diyorum.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Meteoroloji artık lütfen uyarmasın. Aylarca yerden kar kalkmayan günlerden, olmayan kara uyarı üstüne uyarı.
    Cevapla
  • rauf 3 yıl önce Şikayet Et
    sanarsın 1 metre yagdı lapa lapa degince
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    bundan 48 sene önce İstanbul- Bahçelievler de ilkokulda okuyordum,o zaman Bahçelievler şimdiki gibi değil,heryer arsalıktı,ve kışlar çok ağır geçiyordu,8-9 yaşındayken kar tipi halinde yağarken o boş arsalıklardan dizime kadar kara bata çıka okula gidiyordum,şimdiki gibi kar tatili yok,cumartesi bile okul vardı...şimdi 1-10 santimlik kar yağsa olay oluyor.
    Cevapla
  • belde 3 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah tüm bölgelerimize yağar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez