İstanbul'da yeni dönem: Büyük yapılarda sarnıç zorunlu oluyor

Son Dakika Haberi; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde kabul edilen İstanbul İmar Yönetmeliği Taslağına göre 1000 metrekarenin üzerindeki yapılarda yağmur suları için sarnıç zorunluluğu getiriliyor.

İstanbul'da yeni dönem: Büyük yapılarda sarnıç zorunlu oluyor
İstanbul'da yeni dönem: Büyük yapılarda sarnıç zorunlu oluyor
GİRİŞ 14.01.2021 22:15 GÜNCELLEME 14.01.2021 22:19
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

İBB Meclisi Ocak ayı ikinci oturumu Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında yapılan toplantıda İstanbul İmar Yönetmeliği Taslağı da ele alındı.

ÇATI VE ZEMİN SULARININ YER ALTINDA OLUŞTURULACAK SARNIÇTA TOPLANMASI ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Taslağa göre 1000 metrekarenin üzerindeki parsellerde, kamu yapılarında, alışveriş merkezi ve inşaat alanı 5 bin metrekareyi geçen ticari yapılarda binaları zemin suyundan korumak, bahçe sulamak, oto yıkama, tuvalet rezervuarları vb. işlerde kullanılmak üzere bir drenaj sistemi oluşturularak, çatı ve zemin sularının yer altında oluşturulacak sarnıçta toplanması zorunlu hale getirildi.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKILI MEHMET TEVFİK GÖKSU: İSTANBULLULARA HAYIRLI OLSUN DİYORUM

Oylamaya sunulan gündem maddesi ilgili söz alan İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, "Bu düzenlemenin hem çağın şehir tasavvuru açısından çok anlamlı olduğunu hem de çevresel bilinç açısından çok önemli bir hamle olduğunu düşünüyorum. İstanbullulara hayırlı olsun diyorum." şeklinde konuştu.

İBB Meclisi CHP Meclis Üyesi Sedat Özkan da alınan kararın,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayı sonrası resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe gireceğini bildirdi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Kentsel Yenileme Komisyonu ortak raporu Meclis'te oy birliğiyle kabul edildi.

- DANIŞMAN MAAŞLARI YENİDEN HESAPLANDI

Mecliste ayrıca danışman maaşları da gündeme geldi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığının Plan Bütçe Komisyonuna gönderdiği yazıda 2020 aralık ayındaki toplantıda 11 bin 556 lira olarak açıklanan rakamda hesap hatası olduğu belirtildi.

Yeniden yapılan hesaplamaya göre başkan danışmanı maaşı 13 bin 503 liraya yükseltildi. Ücret tespitini içeren madde, meclisten oy birliği ile geçti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 67
  • K¹e⁴l⁵e³ş 3 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin söylentiden öteye geçmez haber olsun yeter.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Dedelerimiz yıllar önce yapmış evinin ,ahırının damından akan suyu sarnıca (kuyuya) doldurmuş hem kendi kullanmış hemde hayvanlarını sulamış... bizde bu imkanlarda yeni keşfettik(!) Seviniyoruz
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    1997 de Almanya’da olan uygulama 24 yıl sonra bize geliyor . Almanya’da 2 katlı villalarda bile yağmur suyu deposu yapılıyor .günaydın
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Ort.10 sene 7 şiddetinde deprem olan bir ülkedeyiz. 10 katlı bina çökünce alttanda su boğmasın? Almanya da son 500 senede kaç deprem olmuş?
    Cevapla
  • Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Danışman maaşı 13500 hem de oybirliği ile. Allah akıl fikir versin. Bu zatlar hangi yetenekleri ile bu maaşı hakediyor... Hepsinin derdi yemek.
    Cevapla
  • TOPRAK 3 yıl önce Şikayet Et
    Şehir merkezine yağan yağmur sularıyla yeraltı kaynak sularını besleyecek sistemler geliştirin. Üstü mazgallı derin çukurlar açın. Bu yağmur suları kanalizasyon veya denize değil, direk yeraltına insin. Yeraltı suları çok çabuk eski haline gelecektir. Yeraltı suları tam bittiğinde toprak çöker, binalar yıkılır. Her yer çukur olur. Kesip yaktığımız ağaçlar çıkmaz, toprakta ot bitmez. Bunu unutmayın.
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular