Karne notları nasıl verilecek? MEB’den yüz yüze sınav ve karne verilmesiyle ilgili...

Birinci dönemin sona ermesine kısa bir zaman kala Milli Eğitim Bakanlığı karne ve yüz yüze sınavlarla ilgili kritik bir açıklama yaptı. Okullarda yarıyıl tatili 25 Ocak 2021 tarihinde başlayacak. 2020-2021 eğitim öğretim yılında ölçme ve değerlendirme için yapılan sınavlar karne notlarına dahil edilmeyecek. Peki 1. dönem karne notları nasıl verilecek? İşte MEB’den yapılan karne notu değerlendirme açıklaması!

Karne notları nasıl verilecek? MEB’den yüz yüze sınav ve karne verilmesiyle ilgili...
Karne notları nasıl verilecek? MEB’den yüz yüze sınav ve karne verilmesiyle ilgili...
GİRİŞ 14.01.2021 17:55 GÜNCELLEME 14.01.2021 17:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 25 Aralık tarihinde yapılan açıklamada İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin yüz yüze sınav olmayacağını ve karne notlarının şimdiye kadar gerçekleştirilen sınavlar ve ders katılım etkinlikleri puanıyla verileceğini açıklamıştı. Salgın koşulları dikkate alınarak, öğrencilerin faydasına olacak şekilde yeni bir düzenleme yapıldı. 81 ile gönderilen yazıda İlkokul 4. sınıflar İmam Hatip Ortaokullarında birinci dönem yapılan sınavlarla ilgili değişiklik yapıldı. 2020-2021 eğitim döneminde yapılan sınavlar karne notlarına dahil edilmeyecek. Ancak isteyen veliler bu notların karneye yansıması için okullara başvuru yapabilecek. Peki karne notları nasıl verilecek? İşte MEB’in kritik karne kararı!

 

YÜZ YÜZE SINAVLAR  KARNEYE DAHİL EDİLMEYECEK!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen yazıda İlkokul 4. sınıf, Ortaokul ve İmam Hatip ortaokullarında birinci dönem yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyeceği duyuruldu. 

 

İlkokul 1.2. ve 3. sınıflarda dönem sonu işlemleri yönetmelikte belirtildiği gibi devam edecek. Yönetmeliğe göre öğrencilerin başarısı, gelişim düzeyleri dikkate alınarak öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen ders etkinliklerine katılımları ile öğretim programlarında belirtilen ölçme ve değerlendirme ilkelerine göre tespit edilir. İlkokul 1.2. ve 3’ncü sınıfların karneleri “çok iyi”, “iyi” ve “geliştirmeli” şeklinde gösterilir.

İlkokul 4. sınıflarda 2020-2021 eğitim öğretim yılı karne notu oluşturulurken ders etkinliklerine  katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak.

İSTEYEN VELİLER 21 OCAK'A  KADAR BAŞVURU YAPABİLİR!

Yüz yüze yapılan sınavların karne notu hesaplanırken dahil edilmesini isteyen veliler 21 Ocak tarihine kadar okul müdürlüklerine başvuru yapabilecek. Sınavlardan alınan puanlar ve diğer ölçme değerlendirme işlemleriyle karne notu oluşturulacak.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ KARNE NOTLARI NASIL HESAPLANACAK?

Ortaokul 5.6.7 ve 8. sınıf öğrencilerinin bu dönem karne notları katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalamasıyla hesaplanarak belirlenecek.

MEB’DEN DİJİTAL KARNE AÇIKLAMASI!

Salgın hastalık sebebiyle olağanüstü süreçlerden geçilen bu dönemde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dijital karne verilebileceğini ifade etmişti. MEB tarafından 81 ile gönderilen yazı ile birlikte karne oluşturma süreci netleşti. İlkokul ve ortaokul öğrencileri birinci dönem basılı karne almayacak. Karneler elektronik ortamda öğrencilerin erişimine açılacak. 2020-2021 eğitim öğretim yılında dijital karneler e-Okul sistemi üzerinden erişime açılması bekleniyor.

Öğrenciler karnelerini e-Okul.meb.gov.tr adresi üzerinden T.C kimlik numarası ve okul numaralarıyla  görüntüleyebilecek. Takdir, Teşekkür belgeleri de aynı sistem üzerinden öğrenilebilecek.

LİSE ÖĞRENCİLERİ KARNE ALACAK MI?

Lise eğitimi alan 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu dönem karne almayacak. Üniversiteye giriş sınavında önemli bir role sahip olan yıl sonu başarı puanlarının eşit bir şekilde hesaplanabilmesi için lise öğrencileri 2. dönem yapılan sınavlara katılacak. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete yaptığı açıklamada bugüne kadar yapılmamış sınavların salgının seyri dikkate alınarak 15 Şubat 2021 tarihinden sonra yapılacağını duyurdu. 2. dönem yapılan sınav notları e-Okul’a işlenecek ve öğrencilerin birinci dönem notları oluşacak.

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre okullarda 25 Ocak 2021 tarihinde yarıyıl tatili başlayacak. Pandemi süreci nedeniyle ikinci dönem yapılması hedeflenen ara tatilde Sömestr tatiline eklenerek 15 tatil 21 güne çıkartılacak. İşte MEB tarafından açıklanan takvim;

YORUMLAR 2
  • Beren 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim karne notlarim 100 ve karneyi alamamak yani ne diyim ben katilmiyorum bu koniya
    Cevapla
  • ak genç 3 yıl önce Şikayet Et
    Liselerde yıl sonu başarı puanının üniversiteye girişteki etkisi sıfırlanmalıdır,sınavda ne aldıysan o geçerli olmalıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor