Gündeme oturan sır görüşmeyle ilgili detaylar ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen cumartesi günü İstanbul’da kameralardan uzak gerçekleştirdiği ziyaret gündeme oturmuştu. Başkan Erdoğan'ın Nedim Urhan ve Oğuzhan Asiltürk ziyaretleri ile ilgili detayları Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi köşesine taşıdı.

Gündeme oturan sır görüşmeyle ilgili detaylar ortaya çıktı!
Gündeme oturan sır görüşmeyle ilgili detaylar ortaya çıktı!
GİRİŞ 22.01.2021 17:01 GÜNCELLEME 26.01.2021 17:27
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Abdülkadir Selvi'nin köşe yazısındaki ilgili kısım şu şekilde; 

Cmhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya’yı cami olarak ibadete açma kararıyla İslam dünyasının günlünü fethetti. Erdoğan’ın cumartesi günü ziyaret ettiği Nedim Urhan hocaefendi de Ayasofya kararından dolayı teşekkür ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Her Müslüman'a nasip olmayacak şey size nasip oldu. Allah razı olsun. Bunun kıymetini bilin" diyor. Erdoğan yıllar sonra Milli Görüş’ün etkili isimlerinden Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etmişti. O ziyaretin altyapısını oluşturan konulardan biri de Ayasofya kararı. Ayasofya açılınca Oğuzhan Asiltürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayıp tebrik ediyor. Ardından da Erdoğan, Asiltürk’ü ziyarete gidiyor.

Erdoğan’ın Nedim Urhan hocaefendiyi ziyaretine dönecek olursak... Erdoğan, Türkiye’deki en değerli el yazması Kuran-ı Kerimler arasında bulunan Şeyh Hamdullah’ın 500 yıl önce yazdığı Mushaf-ı Şerif’in tıpkı basımı olan Kuran-ı Kerim’i hediye etmiş.

Nedim Urhan hocaefendinin misafirlerine Türk kahvesi ikram etme gibi bir geleneği varmış. Erdoğan bunu bildiği için olsa gerek, "Ne içersiniz?" diye sorulduğunda "Kırk yıl hatırı olur. Kahve içelim" demiş. Cumhurbaşkanı sade kahve içiyormuş. 1 saat süren sohbet sırasında Erdoğan, hocaefendinin sağlık sorunuyla yakından ilgilenmiş. Özel doktoruna talimatlar vermiş.

Mehmet Urhan hocaefendi kendisini temel İslami ilimlerde talebe yetiştirmeye adamış. Milli Görüş üzerinde de ciddi bir ağırlığı olduğu söyleniyor. Oğuzhan Asiltürk ve Temel Karamoğlaoğlu zaman zaman kendisini ziyaret ediyorlarmış.

YORUMLAR 24
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız, böyle manevi dinamikleri keşke daha çok ziyaret etse
    Cevapla
  • Qwerrt 3 yıl önce Şikayet Et
    Garamollaoğlu k.malin çırağı hdp ye peçete tutuyor
    Cevapla
  • Karabatak 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir Avuç DOLAR için diye bir film vardı. Saadetin başına Yeni versiyonu koymuşlar 1 dolarlık adam.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolarları Aslında sizden çok seven yok.
    Cevapla
  • hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    değerli hocalarımız saadeti adam ederler inşaallah yoksa aklı selim bir hocanın bunların (malum siyasileri kastediyorum) içinde kalması mümkün değil Fakat dikkat etsinler kendilerini kullandırtmasınlar
    Cevapla
  • Han 3 yıl önce Şikayet Et
    2023 secimlerinde tum musluman siyasiler Dinimiz ve millerimiz icin birlesmeli durum elzem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!