Ahlak dışı ifadelere AK Parti'den çok sert tepki: Buna müsaade etmeyiz...

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'li Berhan Şimşek'in sözlerine tepki gösterdi. Buna müsaade etmeyeceklerini belirten Çelik, 'Vali ve kaymakamlarımıza militan denilerek ahlak dışı ifadelerle saldırılmasını kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ahlak dışı ifadelere AK Parti'den çok sert tepki: Buna müsaade etmeyiz...
Ahlak dışı ifadelere AK Parti'den çok sert tepki: Buna müsaade etmeyiz...
GİRİŞ 23.01.2021 18:48 GÜNCELLEME 23.01.2021 18:52
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek katıldığı canlı yayında Vali ve Kaymakamlara 'militan' yakıştırmasında bulundu. Skandal sözlere AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki geldi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, vali ve kaymakamların Covid-19'un başladığı günden bu yana gece gündüz demeden vazife başında salgınla mücadele ettiklerini belirtti.

Çelik, mülki idarenin kapasitesini bu dönemde daha yakından gördüklerini belirterek, "Vali ve kaymakamlarımıza 'militan' denilerek ahlak dışı ifadelerle saldırılmasını kınıyoruz. Vali ve kaymakamlarımız, 'militanca bir siyaset' anlayışı tarafından hedef alınıyor. Buna müsaade etmeyiz. Vali ve kaymakamlarımızın yanı sıra askerlerimiz, öğretmenlerimiz ve sanatçılarımız da bu militan siyaset tarafından saldırıya uğruyor" dedi.

'TÜM BU SALDIRGANLIKLARI KINIYORUZ'

Çelik, vali ve kaymakamların, salgınla mücadeleden terörle mücadeleye kadar çok zorlu bir mücadeleyi başarıyla yürüttüğünü kaydederek, "Aynı zamanda illerimizde kamu düzenini sağlayarak huzur ve refahın sürdürülmesine katkıda bulunuyorlar. Farklı coğrafyalarda Türkiye Cumhuriyeti bayrağını dalgalandıran, sınırlarımızı düşman saldırılarından koruyan Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan açıklamalar ise tam bir şuursuzluk örneğidir. CHP'li sıfatı taşıyan yöneticilerin, işçi, çiftçi, öğretmen, basın mensuplarına yönelik saldırı furyası uzman çavuşlarımızı da hedef almıştı. CHP idarecileri terörle mücadele eden askerlerimize 'militan' diyerek hakaret ediyor. Tüm bu saldırganlıkları kınıyoruz. 'Militan siyaset' yıllarca 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir; ama millet bu egemenliği Cumhuriyet Halk Fırkası eliyle kullanır' anlayışı ile demokrasiyi baskı altına aldı. Bu gerici anlayış artık sona ermiştir. Muhalefet etmek demokrasideki en kuvvetli haktır. Demokratik muhalefet yerine militanca bir siyasi saldırganlık üretmek yanlıştır. Böyle saldırgan bir dil muhalefet kavramını da zehirlemektedir. Herkes demokratik adaba uygun konuşmalıdır" ifadesini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 155
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    asil militan kendileri hdp ile beraber olan onlar Terörist cenazelerine giden gene onlar
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Yag almaya gittim markete alamadan geri dondum
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP'de beyinler infilak etmiş.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede hainler kol geziyor 18. 19 senedir iktidarsınız aile içi şiddet fuhuş yolsuzluk hayat pahalılıgı kol geziyo sen ne diyosun
    Cevapla
  • Zaza 3 yıl önce Şikayet Et
    adanalı olcak bir de bi kere adanaya gelmiş mi halka inmiş mi hikaye
    Cevapla
  • Urfa 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğuda Chp seçim otobüslerinde Pkk militanları chp’ye oy topluyordu. Süleyman Soylu bakanımızdan Allah razı olsun pkk’yı bitirdi. Pkk yerine malesef chp aldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor