Başörtülülere hakaret eden eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Meltem Şişli için karar verildi

Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'ye, İSMEK'in kadın çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı iddialarına ilişkin 'inanç temelinde ayrımcılık yasağı ihlali' yaptığı gerekçesiyle Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunca (TİHEK) 10 bin lira adli para cezası verildi.

Başörtülülere hakaret eden eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Meltem Şişli için karar verildi
Başörtülülere hakaret eden eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Meltem Şişli için karar verildi
GİRİŞ 25.01.2021 18:30 GÜNCELLEME 25.01.2021 18:32
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

TİHEK'in kararında, birim çalışanı kadınlara yönelik ayrımcı söylemlerde bulunduğu belirtilen Şişli hakkında resen inceleme başlatıldığı belirtildi. 

Kararda, söz konusu iddiaların basında yer aldığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ilgili biriminde çalışan 20 kadın görevlinin de 27 Ocak 2020'de işlerine son verildiği hatırlatıldı. 

İŞLERİNE SON VERİLEN KİŞİLERDEN 19'U DA ŞİŞLİ HAKKINDA ŞIKAYETÇİ OLDU

Konuya ilişkin ayrıca bir davanın görülmeye devam ettiği belirtilen kararda, işlerine son verilen kişilerden 19'unun da Şişli hakkında şikayetçi olduğu aktarıldı.

Kararda, yazılı ifadesine yer verilen Şişli, çalışma hayatı boyunca özel hayatında da olduğu gibi insanları yalnızca yaptıkları işe göre değerlendirmeyi tercih ettiğini ve cinsiyet, ırk, renk, dil, din, inanç, mezhep, felsefi ve siyasi görüş gibi farklılıkları nedeniyle ayırmadığını öne sürdü.

10 BİN LİRA ADLİ PARA CEZASI

TİHEK'in incelemesi sonucu Şişli'nin, "inanç temelinde ayrımcılık yasağı ihlali" yaptığı belirtildi ve 10 bin lira adli para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 39
  • hHÜSEYİN 3 yıl önce Şikayet Et
    Çokmu ??? Çoooooooooooook Ceza verilmiş, birazını geri alsalar.
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu kadar ucuzsa aramızda yardımlaşsak da ben de bu yaratığa şöyle dolu dolu hakaret etsem hatta hızımı almışken o Tiheke de gereğince hakaret etsem hatta o belediyede hakatet edilmesi gereken zevata güzel güzel hakaret etsem milletçe rahatlasak. Hepimiz 1 er TL versek bol bol yeter. Hatta artanını da itfaiyeci kiralarız, belki bu yaratığa yanaşmayı kabul ederler.
    Cevapla
  • Kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    Kâfir
    Cevapla
  • ayhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye ceza.Yargının kılıcı Chplilere bir türlü inmiyor.Bu zihniyete oyları ile destek olanları Allah kıyamette beraber kılsın.
    Cevapla
  • Yüksel ERZİNCAN 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP'ye oy veren müslümanlar, başörtüsüne yapılan bu saldırı ve hazımsızlık sizin eseriniz...Mutlu musunuz, her şey güzel oluyor mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı