HDP Esenyurt İlçe Eşbaşkanları gözaltına alındı

Son Dakika Haberi; HDP Esenyurt İlçe Eşbaşkanları gözaltına alındı. İstanbul HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı’nda koronavirüs nedeniyle dezenfekte çalışması yapıldığı sırada binanın duvarlarında asılı olan terörist başı Abdullah Öcalan’ın posterleri ortaya çıkmıştı.

GİRİŞ 26.01.2021 00:40 GÜNCELLEME 26.01.2021 02:00
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda, PKK terör örgütüne ait afişler ve posterler bulunması üzerine operasyon başlatılmıştı. Operasyonda binadaki bilgisayarlara, harddisklere el konulmuştu.

İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyonda ele geçirilen dijital verileri inceledi.

Verilerden yeni deliller elde eden polis ekipleri, operasyon günü emniyette ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan HDP Esenyurt İlçe Başkanı Ercan S. ve Dilan K'yi "terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltına aldı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda terör örgütüne ait bez parçası, yasaklı yayın, bilgisayar ve dijital veriler ele geçirildi.

OPERASYON GEÇMİŞİ

Esenyurt Belediyesi personelinin HDP ilçe binasında dezenfekte işlemi yaparken çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın afiş ve posterlerinin görülmesi üzerine operasyon düzenlenmişti.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı sonrası HDP ilçe binasına giren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 6 saatlik arama sonucu ele geçirilen evrak ve dokümanları emniyete götürmüştü.

"Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan emniyette ifade veren Esenyurt İlçe Başkanı Ercan S. ve Dilan K, savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • Haci 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bu partiyi kapatin diğer meclisteki hainlerede gerekli işlemleri yapin bu ne vatan millet düşmanliği bide cumhur başkanina bakanlara hakaret iftira artik yeter soz milletin bu konuda bahçeliyi de teprik ediyorum dik duruşundan dolayi
    Cevapla
  • idam -gelmeli 3 yıl önce Şikayet Et
    idam tek cözüm hainlik eden kim olursa olsun idam eilmedikce bu itlerrr bitmez
    Cevapla
  • ademoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    acaba diyorum chp il ilçe binaları da bakılsa kim bilir kimlerin resimleri vardır. unutmadan birde kötü partinin yerlerine kontrol edelim orada da bakarsın elini açmış beddua edenlerin resimleri vardır..
    Cevapla
  • Zazaki 3 yıl önce Şikayet Et
    CHPKK lular neden baskına tepki yürüyüşüne gecmediler acep ki duymadılar mı acep...
    Cevapla
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    avrupada hdp-pkk-kck yapılanması dernek ve vakıf altında her yerde kurulmuş muazzam beyin yıkaması yapılmaktadır. 15 temmuzdan önce ülkemize giriş yaptılar. doğuda ve yurdun bir çok ilinde Türkiye'den koparılması için fetöcülerin askeri darbesini beklediler. gidin avrupada hakikaten milliyetçi kürt kardeşlerimize sorun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Guterres: Refah'a yapılacak bir saldırı insani bir kabus olacaktır
Gelinin duvağını toplarken başından vurulmuştu: 3 aylık hamile kadından acı haber!