Son dakika: HDP Esenyurt İlçe Başkanı tutuklandı

HDP Esenyurt İlçe Binasına gerçekleştirilen operasyon kapsamında yeniden gözaltına alınan HDP Esenyurt İlçe Başkanı Ercan Sağlam çıkarıldığı mahkemece “Terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanırken, aynı partinin yöneticilerinden Dilan Kılıç hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve imza şeklindeki adli kontrol tedbiri uygulandı.

GİRİŞ 31.01.2021 16:32 GÜNCELLEME 31.01.2021 16:50
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Ercan Sağlam ve Dilan Kılıç, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılık, ifadelerinin alınmasının ardından şüphelileri “Terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. 

Hakimlik sorgusunun ardından şüpheli Ercan Sağlam “Terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli Dilan Kılıç hakkında ise aynı suçtan yurt dışı çıkış yasağı ve imza şeklindeki adli kontrol tedbiri uygulandı. 

PKK PAÇAVRALARI ELE GEÇİRİLMİŞTİ

İstanbul'da Esenyurt Belediyesi, HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı’nda koronavirüs nedeniyle dezenfekte çalışması yapmıştı. Çalışma sırasında çekilen fotoğraflarda terörist başı Abdullah Öcalan’ın posterlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte terörle mücadele ekipleri ilçe binasında gece yarısı operasyon düzenledi.

Yapılan aramalarda, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın poster ve resimleri, üzerinde YPJ yazılı bez flama, bin adet afiş, örgüt propagandasının yapıldığı çeşitli dergiler ile çok sayıda kitap, 3 harddisk, 2 laptop, 2 DVD ve 2 video kaset bulundu.

YORUMLAR 23
  • Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    HDP tizbi çeken eller adına siyaset yapmalıdır.
    Cevapla
  • ilhan 3 yıl önce Şikayet Et
    idam idam idam butun vatan hayinleri idam edilmeli
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Oh olsun. Hdp bir yahudi askeri teşkilattır. Amblemine bakınız, karkas ağacı var. Bu yahudilerin ölüm cezası çekmemek için arkasına saklanacakları ağaç. Bunları bile bile bahane edip İslam'a ve Müslümanlara düşmanlık yapıyorlar. Elbet sonları yakın.
    Cevapla
  • Hamit yanık 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemize hain lik yapanlara gereği yapılsın ve bölücü lere ve desdek cilere gereği biran önce yapılsın devletimizin yanındayız
    Cevapla
  • 0007 3 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu nun afamlari burayı ziyaret etmişlerdi yani birkez daha CHPKK işbirligi teyid edilmiş oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor