PKK, yerle bir edilen Gara'yı üs olarak kullanıyordu

Pençe Kartal-2 Harekatı’yla yerle bir edilen Gara, PKK için bir mağara ya da kamptan ötesini ifade ediyor. Büyük ölçüde temizlenen Metina, Zap ve Avaşin gibi kampları besleyen lojistik bir üs olan Gara’da yabancı askerlerin katıldığı drone eğitim merkezi, hastane, misafirhane ve “halkla ilişkiler” gibi birimler bulunuyor.

PKK, yerle bir edilen Gara'yı üs olarak kullanıyordu
PKK, yerle bir edilen Gara'yı üs olarak kullanıyordu
GİRİŞ 18.02.2021 06:02 GÜNCELLEME 18.02.2021 06:02
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği büyük operasyon sonrası Gara’daki terör yapılanması yeniden Türkiye’nin gündemine geldi. Örgütte yaşanan panik havası ve verilen 13 şehide rağmen ABD’nin PKK yalanlarını dikkate alarak yaptığı açıklama, Gara’nın önemini bir kez daha ortaya koydu.

LOJİSTİK MERKEZ ÜSSÜ
Sahadaki ABD unsurlarına yakınlığı dolayısıyla terör örgütü PKK’nın “operasyon düzenlenemez güvenli alan” olarak gördüğü Gara, bilindik örgüt kampından öte anlam taşıyor. İlk olarak Gara, bugün büyük bölümü temizlenen Türkiye sınırı yakınlarındaki Metina, Zap ve Avaşin gibi kampları besleyen lojistik merkeziydi.

MAYROKE’DEN GARA’YA
Suriye/Irak içlerin araçlarla gelen silah ve erzaklar önce örgütün ‘Mayroke’ adını verdiği bölgeye oradan Gara’ya getiriliyor, arazi şartları elvermediği için buradan da katırlarla kamplara dağıtılıyordu. Türkiye’den HDP aracılığıyla götürülen teröristlerin ilk durak yerlerinden birisi de Gara kampı oluyordu. Örgütü katılan kadın ve erkekler, ‘şervan’ , ‘yeni şervanlar’ gibi bölümlere ayrılarak silahlı ve ideolojik eğitimlerden geçiriliyorlardı.

KADIN TERÖRİSTLER DE BURADA
Teröristlerin en önemli eğitim merkezlerinden olan Gara’da örgütün silahlı kadın yapılanması YJA-STAR’da bulunuyor. Silahlı kadın yapılanmasının erkek teröristlerden bağımsız olarak ayrı eğitim alanları, ayrı bölükleri, örgüte yeni katılan kadın teröristler için “şervan” eğitim merkezleri, terzihaneler gibi bir çok alan da Gara’da teröristler tarafından kullanılıyor.

TERZİHANE DE VAR HASTANE DE
Örgüte yeni katılımlar olduğu zaman 50 ile 300 civarında teröristin bulunduğu Gara’da diğer terör kamlarına da hizmet veren yapılar bulunuyor. Örgütün terzihanesi, hastanesi (sağlık birimi) , telsiz (muhabere) merkezi, sözde yönetim merkezi, hastane, sözde eyalet komutanlığı gibi tesisler bulunuyor. Bölgede kendini ABD korumasında hisseden örgütün Gara bölgesinde ‘misafirhane’ ve sözde ‘halkla ilişkiler birimi’ ve hapisane bile var. Bu tesislerin çoğu doğal mağara ve el yapımı mağaralarda bulunuyor.

DRONE EĞİTİM MERKEZİ
Gara bölgesindeki Deştakafya bölgesinde Türkiye’ye yollanan teröristlere sabotaj eğitimleri veriliyor. Bölgede ‘Bergare’ diye adlandırılan bölgede teröristlere drone ve maket uçak dersi veriliyor. Terör örgütünün sözde özel kuvvet birimleri de tarafından verilen derslere, zaman zaman yabancı uzmanlar (ABD askerleri) de katılıyor. Ayrıca TSK’nın İHA ve SİHA’larına karşı korunma/saldırı yöntemleri ile ilgili de bilgilendirme yapılıyor.

TOPLANTILAR BURADA YAPILIYORDU
Gara kampı örgüt elebaşlarının zaman zaman toplantı yaptığı merkezlerden birisiydi. Yakalanan teröristlerin ifadelerine göre aralarında Murat Karayılan’ın da olduğu örgüt elebaşları, bölgede toplantılar düzenliyordu. Örgütün sözde gençlik yapılanmasına (DGH) üye teröristler bölgeye gelip talimatlarını alarak sözde sorumluluk alanlarına geri dönüyordu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 13
  • hamsi 3 yıl önce Şikayet Et
    chp yi işbirlikcisi ip partisi ve saadet denen ingiliz partisi ile karalar bağlamıştır .
    Cevapla
  • Bayraktar TB-2 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye o dağları ilhak etmediği sürece terör bitmez. O dağlar doğal bir kale çünkü. Irağın bize 40 yıldır verdiği zarara karşılık Kuzey Irak dağların bittiği yere kadar ilhak edilmeli.
    Cevapla
  • Canım ülkem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün deliller ortada HDP neden kapatılmıyor. Erbakanın tepesine çöken savcılar vatanı bölen kandile giden daha ne desem her türlü suç ortada CHP VE HDP hâlâ ayakta.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Umarım İran, ABD’nin taktiksel olarak "Yemen HUSİ’lerine verdiği destek karşılığı Suriye ve Irak’ta “Haşlı ŞABİ” milisleri ile Türkiye’ye takoz" olmaya kalkmaz. iRAN Kandil'den, Türkiye Suriye kuzeyi ve Sincardan girerek çıkarıp atın artık bu habisi Ortadoğu coğrafyasından. İsrailin güvenliği adına "Kimyasal silah var" yalanı ile gelip milyonlarca masum insanı öldürdüler. Ebu Gureybte , Felluce de binlerce insana işkence yaptılar. Kimisine elektrik verdiler, kimisini köpekle ısırttılar, üst üste yığdıkları zavallı ölülerin yanında PURO ile fotograf cektirip poz verdiler..İNCELDİĞİ YERDEN KOPSUN ARTIK..
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Haşdi Şabi dediğin örgüt PKK'nin kardeş kolu şakamı yapıyorsunuz. İran ve Amerika 3 terör örgütünü kullanarak yıllardan beri ele geçiriyor taki Türkiye bunların işlerine takoz koyana kadar. Deaş, Haşdi Şabi ve PKK aynı aklın ortak örgütleridir 3 örgütüde imha edeceğiz sonra sıra sahiplerine gelecel önümüzde duran kim olursa onlarada acımayacağız isterse içimizden olsunlar.
    Cevapla
  • Asaf Muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    o coğrafyada yeni bir üs yapmak zor değil o coğrafyada hava bombardımanın hiç bir anlamı yok o dağlar bildiğiniz dağlardan değil önce orda askerlik yapın ondan sonra yorum yapın
    Cevapla
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Askerlik dediğin artık teknik uzmanlarla yürütülüyor, savaşlarda teknolojilerle yapılıyor. Dolayısıyla dağlarında göklerinde röntgeni çekiliyor ve akla hayale gelmedik teknolojilerle orası ameliyat ediliyor. Senin söylediğin tür askerlik ise orda kullanılan çapulcuların işi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...