Kafe, restoranlar ve lokantalar ne zaman açılacak? Görüşmeler sürüyor! Mart ayının ilk haftası

Mart ayında normalleştirme çalışmaları kademeli olarak başlayacak. Kafe, restoran ve lokantaların akıbeti merak edilirken TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile görüştü. Sağlık Bakanlığı illere göre haftalık vaka sayılarını açıkladı. Şehirler düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak 4 seçenekli olarak sınıflandırılacak. İşte kafe ve restoran için...

Kafe, restoranlar ve lokantalar ne zaman açılacak? Görüşmeler sürüyor! Mart ayının ilk haftası
Kafe, restoranlar ve lokantalar ne zaman açılacak? Görüşmeler sürüyor! Mart ayının ilk haftası
GİRİŞ 25.02.2021 13:22 GÜNCELLEME 25.02.2021 13:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye’de 81 ilde uygulanan yasak ve tedbirlerin normalleştirme çalışmaları ile birlikte kısmi olarak kaldırılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından Mart ayını işaret etmişti. Tüm Restoranlar ve Turizmler Derneği (TÜRSES) Başkanı Ramazan Bingöl, faaliyetlerine ara verilen ve sadece paket servis olarak hizmet veren kafe, restoran ve lokantalar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kritik bir görüşme yaptı. Bingöl yaptığı açıklamada yetkililerle gerekli görüşmeleri yaparak ortak bir paydada buluşarak en kısa sürede restoranların açılması beklediklerini ifade etti. Bakanlar Toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan salgın tedbirleri nedeniyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe ve kıraathane gibi yerleri işleten esnafları rahatlatacak yol haritasının açıklanacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı illere göre haftalık vaka sayısını duyurdu. Şehirler risk oranlarına göre değerlendirilerek sınıflandırılacak. Peki kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? İşte vatandaşların beklediği açıklama!

KAFE RESTORAN VE LOKANTALAR MART AYINDA AÇILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada normalleştirme çalışmalarının Mart ayından itibaren kademeli olarak başlayacağı bilgisini verdi. İllerin Sağlık Bakanlığı verileri doğrultusunda 4 gruba ayrılacağına dikkat çeken Erdoğan” Mart ayı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz. İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız.” ifadelerini kullandı.

Salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, lokantalarla ilgili yol haritasının  ilerleyen günlerde paylaşılacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı kafe ve restoranlarla ilgili Tüm Restoranlar ve Turizmler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl ile görüşme gerçekleştirdi.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA'DAN KRİTİK AÇIKLAMA!

İstanbul Valisi Yerlikaya kademeli normalleşmeye geçiş sürecinde yapılması gereken çalışmaları değerlendirmek için Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Genel Başkanı Ramazan Bingöl ve Yönetim Kurulu  üyeleriyle bir araya geldi. İşte Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklama;

“EN KISA SÜREDE AÇILMASINI BEKLİYORUZ”

Sabah’a konuşan TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a derneğin yapmış olduğu çalışmaları anlatarak sektörle bilgi verdiğini belirtti. “ En kısa zamanda detayları belirleyerek restoranları açmak istiyoruz” diyen Bingöl, görüşmelerinin devam ettiğine dikkat çekerek “ Vali Bey, Bakanlıklarla görüşüp, bir ortak paydada buluşup en kısa sürede restoranların açılmasını bekliyoruz" dedi. Mart ayında açılışın değerlendirme sürecinde olduğunu vurgulayan Bingöl” Mart ayında restoranların açılacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI İL İL HAFTALIK VERİLERİ AÇIKLADI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 15-21 Şubat tarihleri arasında il il haftalık koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. Bu açıklanan verilere göre illerin risk boyutu tespit edilecek. Yasak ve tedbirlerin kademeli olarak kaldırılmasında vaka sayıları belirleyici olacak. Düşük ve orta riskli şehirlerde tedbirlerin hafifletilmesi  fikri öne çıkarken,  yüksek ve çok yüksek risk grubundaki illerde ise tedbirler devam edebilir. İşte Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan harita;

İSTANBUL' DAKİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKTİ!

Türkiye'nin en kalabalık ili olma özelliğine sahip İstanbul'da 15-21 Şubat tarihleri arasında tespit edilen vaka sayısının artması dikkat çekti. Geçtiğimiz hafta her 100 bin kişide oran 60,19 iken bu hafta açıklanan verilere göre bu oran 68.23 olarak belirlendi. 

İZMİR VE ANKARA'DA  VAKA SAYILARI DÜŞTÜ!

8 ve 14 Şubat tarihleri arasında açıklanan verilere göre Ankara'da haftalık vaka sayısı oranı 35,49 olurken İzmir'de ise 44,39 olarak tespit edildi. Bu haftanın verilerine göre Türkiye'nin en kalabalık illerinden olan Ankara'da 35,39 düşüşe geçerken İzmir'de ise 42,67'e geriledi. 

ÜLKE GENELİNDE ARTIŞ YAŞANDI!

Geride bıraktığımız haftaya göre genel olarak haftalık vaka sayılarında artış yaşandı. Geçen hafta her yüz bin kişide 200 barajını geçen il sayısı 2 iken bu hafta sayı 5'e yükseldi. Sakarya, Konya, Karaman, Aksaray, Osmaniye, ve Adıyaman'da ise her 100 bin kişide 100 bin barajının üstünde vaka sayıları seyretti.

KARADENİZ'DEKİ VAKA SAYILARI ÜRKÜTTÜ!

Karadeniz Bölgesinde bulunan illerdeki haftalık vaka sayıları bu bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin etti. Son açıklanan verilere göre nüfusa göre vaka sayılarının en fazla yaşandığı il Ordu oldu. Ordu'yu her yüz bin kişide 200 barajını aşan Giresun, Trabzon, Samsun ve Rize takip etti. İşte iki haftanın karşılaştırılmalı verileri;

KARADENİZ'DE 15-21 ŞUBAT VERİLERİ!

ORDU:228,40

TRABZON: 207,54

GİRESUN: 217,51

SAMSUN: 202,94

RİZE: 200,8

KARADENİZ'DE 8-14 ŞUBAT VERİLERİ!

ORDU: 194,42

TRABZON: 228,02

GİRESUN: 184,34

SAMSUN: 171,29

RİZE: 202,44

YORUMLAR 4
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    En önemlisi eğitim çocuklar 2yıl olacak düzgün eğitim alamadılar..kafe restoranlar vatan millet meaelesi oldu herkes kurallara uysun cezalar caydırıcı olsun normale dönlsün
    Cevapla
  • sanene 3 yıl önce Şikayet Et
    haber yapiuorsunuz uazdiklarimizdan bisey anlasilmiyo
    Cevapla
  • Acele etmeyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin Şakası yok. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz.Çok Dikkatli olmalıyız.Kurallara uymalıyız. Normalleşmelerden sonra maalesef Hastalık ve Vakalar çok artıyor. Ondan sonra geri başa dönüyoruz. Aman Dikkat.
    Cevapla
  • DİKKAT 3 yıl önce Şikayet Et
    konya zaten turuncu yuzyuze sınav ıstemıyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü