Maltepe Belediyesi'nde işçiler greve başladı

Maltepe Belediyesi'nde çalışan 1500 işçi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine saat 00.00 itibariyle greve başladı.

Maltepe Belediyesi'nde işçiler greve başladı
Maltepe Belediyesi'nde işçiler greve başladı
GİRİŞ 23.02.2021 13:24 GÜNCELLEME 23.02.2021 13:24
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul Maltepe Belediyesi'nde çalışan 1500 işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve başladı. Gülsuyu Maltepe Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi'nde toplanan Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No'lu Şube üyesi işçiler, saat 00.00 itibarıyla "Bu İş Yerinde Grev Var" yazılı pankartı bina girişine astı. Greve başlayan işçiler şantiye alanında da ateş yaktı. Grev yapan işçiler Maltepe Belediye Başkanlığı Binası'na da 'Bu İş Yerinde Grev Var' yazılı pankart astı. Sabah saatlerinde Maltepe Belediye Başkanlığı önünde toplanan işçiler grevlerini sürdürüyor.

"YAKLAŞIK 6 AYDIR SÜREN BİR SÜRECİMİZ VAR"

Grev hakkında DİSK Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No'lu Şube Başkanı Yenigül Özden Dolgun yaptığı açıklamda, "Bizim sürecimiz 1 Temmuz 2020 tarihinde başladı. Oturumlara da 16 Eylül'de başladık. Yaklaşık 6 aydır süren bir sürecimiz var. Bugüne kadar toplu sözleşme masasında bir uzlaşma sağlayamadık. Son güne kadar iş barışı bozulmadan sürecimizi devam ettirmek istediğimizi iş verene defalarca söyledik. Bizim arkadaşlarımızın hepsi asgari ücretin bir tık üzerinde çalışıyorlar. Biz insanca yaşayacak, çalışacak bir ücret talebimiz vardı. Talebimize karşı herhangi bir iyileştirme yapılmadı. 10 Şubat'ta biz grev ilanımızı astık. Yasal sürecimiz gereği de dün gece grevimize başladık" dedi.

YORUMLAR 13
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    chp nin taktiğidir bu grev kaos terör .1980 önceside böyle idi .chp bunu kasten yapıyor ki terör ve kaos ortamına girilsin diye .1980 öncesinde bunun ismi sağ sol çatışması idi . iktidarda olsalar aynı taktiği uygulayacaklar ki . 80 den sonraki gençlik onları tanımıyor . tanıdıkları zaman çok geç olacak. işkence tezgahlarında yandaş zannetikleri tarafından sorgulandıklarını gördüklerinde artık iş işten geçmiş olacak . chp tarihi tekerrürden ibarettir.abd emperyalizminin en büyük işbirlikcisidir ve abd nin türkiyede desteklediği solun temsilcisidir . gençler chp yi Atatürkçü zanneder ama şu anda apo yu temsil eder onu savunur
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp kuruluşundan beri seçkin bir zümreden oluşan bürokrat partisidir millete hizmet gibi bir derdi hiç olmadı olamaz Atatürk ülkeyi onlara bıraktı hep öyle kalacak sandılar ama hamdolsun bir devrim geldi evvela devrimin kendisini devirdi. Her türlü terör yapısıyla iş tutmalarına rağmen ve her türlü kesime yanaşmalarına rağmen zorla tutunduğu muhalefeti de elinden gidecek inşallah kendilerini solcu ! diye tanımlayan kesim de Chp ' den bi cacık olmayacağını anlamadı gitti belediye chpnin işçilerin halkın partisi oldugunu söyleyenler Kesk gibi solcuların kalesi sendikayla anlaşamıyor gülermisin ağlarmısın
    Cevapla
  • Budun 3 yıl önce Şikayet Et
    Hersey cok guzel olacak ))) ne guzel seyler oluyor
    Cevapla
  • halk 3 yıl önce Şikayet Et
    1994 lerı yaşamayan yaşayıpta unutanların hatırlaması için bir fırsattır
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir tane 1994 vardır. 1990 lı yıllar ise on tanedir. Türkçeye saygı lütfen.
    Cevapla
  • KARADERELİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki bu akşam çöp konteynerine bir mesaj yazmak lazım, her şey çok iyi oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı