Son dakika: Bakan Koca, son haritayı paylaştı! İşte il il haftalık vaka sayısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Şubat-5 Mart haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı. Vaka haritasına göre, İstanbul kritik sınırı geçerken, en çok vaka görülen 5 il de belli oldu. İşte Türkiye geneli illere göre haftalık vaka sayısı...

Son dakika: Bakan Koca, son haritayı paylaştı! İşte il il haftalık vaka sayısı
Son dakika: Bakan Koca, son haritayı paylaştı! İşte il il haftalık vaka sayısı
GİRİŞ 06.03.2021 18:15 GÜNCELLEME 06.03.2021 21:41
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İllere göre haftalık vaka sayısını açıkladı. İllere göre haftalık Kovid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 111,57, Ankara'da 54,83, İzmir'de 66,47 oldu.

EN ÇOK VAKA GÖRÜLEN 5 İL

Haftalık verilere göre Samsun, Sinop, Giresun, Ordu ve Trabzon, 100 bin kişide en çok Kovid-19 vakası görülen iller oldu.

EN AZ VAKA GÖRÜLEN 5 İL

Haftalık verilere göre Hakkari, Şırnak, Batman, Mardin ve Siirt 100 bin kişide en az Kovid-19 vakası görülen iller oldu.
 

Son dakika: Bakan Koca'dan İstanbul için korkutan açıklama!


EGE'DE UŞAK DIŞINDA VAKA SAYISINDA ARTIŞ

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haftalık koronavirüs haritasındaki verilere göre, Ege Bölgesi'nde vaka sayıları artış gösterdi. İvmenin tersine döndüğü tek istisna il ise Uşak oldu.

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı haftalık koronavirüs haritasında ‘yüksek risk’ grubunda ‘turuncu’ renkte yer alan İzmir’de, 100 bin nüfusa karşılık gelen koronavirüs vaka sayısı 53,42’den 66.47’ye yükseldi. Ege Bölgesindeki diğer illerde de artış olduğu gözlendi. Manisa’da 39,64 olan vaka sayısı 50,81'e, Denizli'de 32,14 olan vaka sayısı ise 38,81'e çıktı. Muğla'da ise daha önce 57,38 olan vaka sayısı 65,75’e yükseldi.

UŞAK'IN BAŞARISI SÜRÜYOR

Türkiye'nin virüse karşı başarısıyla dikkat çeken kentlerinden olan Uşak'ta ise ivme olumlu yönde tersine döndü. Geçen hafta 18,40'lık vaka sayısı 10,83'e düştü.

BAKAN KOCA SOSYAL MEDYA HESABINDAN HAFTALIK VAKA HARİTASINI PAYLAŞTI! İSTANBUL KRİTİK SINIRI GEÇTİ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Kontrollü normalleşme için illerimizin 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren insidans haritasının güncel hali ektedir. Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli.'' ifadelerini kullandı.

'ŞEHİRLERİMİZİN RENGİ ONA GÖRE ŞEKİLLENECEK'

Bakan Koca, ''Bu hafta ne kadar tedbirli olursak şehirlerimizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Mevcut avantajlarımızı kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli hareket etmeliyiz.'' dedi.



GEÇEN HAFTA AÇIKLANAN İLLERE GÖRE HAFTALIK VAKA SAYISI

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 99
  • Deniz 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu kadar yayildi bu hastalık, olum oranı neden bu kadar düşük, ya testler yanlış ya da virüs mutasyona uğrayınca ölduruculuğunü kaybetmiş. Neden bu konuda aciklama yapılmıyor, sadece felaket tellallığı yapılıyor. Ondan sonra da neden insanlar ciddiye almıyor. Tutarsız inandırıcı olmayan çok şey var. Kurallara harfiyyen uyuyorum, ama bu şekilde devam ederse yazın kimseyi takmam.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulda Vaka Sayısı 100.000 Değerinin altında çok ilçe var ! Diğer Vaka değeri 100. Binden Yüksek İlçeler yüzünden İstanbulu Kırmıza almak çok büyük haksızlık!! Nüfusa göre Vaka sayısı hesaplanmalı!
    Cevapla
  • Fedakar 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence yapılması gereken heryerin açılması ölen ölecek kalan kalacak Allah'ın takdiri diyelim yapacak bişey yok devletin ayakta kalması için mecbur
    Cevapla
  • yok artık 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl fikir versin fedakar insan. kendinden başkasını düşünmeyen vatansever
    Cevapla
  • Hadi Oradan 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi ki senin gibiler devlet idaresinde yok.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Buna göre İstanbula 100.000 de 111 kişi ise basit matematikle 20 milyon bölü 100 bin eşittir 200q yapar onuda 111 ile çarparsak 22.200 yapar. Oda sadece istanbulda
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    hesap resmi nufus 15,5 milyona göre yapılıyor yani 111*(100bin/15,5 milyon)=17200 kişi haftalık istanbulda .17200/7=2450 günlük vaka istanbulda...2450*5,38=13198 türkiye günlük vaka
    Cevapla
  • Sınav istemiyoruz 3 yıl önce Şikayet Et
    Konya kırmızı aileleri düşünün sınav istemiyoruz
    Cevapla
  • Konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Konya'da her yer sıkış tıkış. Geneli virüsü önemsemiyor, hayat olağan akışında. Emin olun sınav yeri sokaktan daha az tehlikeli olacaktır İnşallah. Sokakta sosyal mesafeyi korumak zor, o kadar ki kalabalık.
    Cevapla
  • Sivaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlardan dolayımı arttı. Ya da sınav olmazsa vakalar düşecek mi. Az gezin sorun kalmasın.Düşen yerler nasıl düşüyor.Sivas her hafta aşağı iniyor çünkü insanlar gerçekten tedbirli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...