Haritada kızarıyor! Uyarı üstüne uyarı, kritik sınır her an aşılabilir

Kısıtlamaların kaldırılmasıyla beraber sokaklar dolup taşmıştı. Sağlık Bakanlığı kaynakları, koronavirüs testi pozitif çıkanların oranı yüzde 4'ten yüzde 8'e fırladığını belirtti. Uzmanlar ise, Mart ayının ikinci yarısından itibaren vaka sayısının günlük 15 bini aşabileceği söyledi.

Haritada kızarıyor! Uyarı üstüne uyarı, kritik sınır her an aşılabilir
Haritada kızarıyor! Uyarı üstüne uyarı, kritik sınır her an aşılabilir
GİRİŞ 08.03.2021 06:41 GÜNCELLEME 08.03.2021 06:41
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yerinde karar dönemiyle kaldırılan kısıtlamaların vaka sayılarına ilk etkisi, bu hafta sonuna kadar görülecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın önceki gün açıkladığı, illere göre 100 bin nüfusta görülen vakalarda, bir önceki haftaya göre gözle görülür artış yaşandı. Çok sayıdaki ilde kaydedilen bu artışların, kısıtlamaların kaldırılmasıyla süreceği, asıl sıkıntılı döneminse bundan sonra başlayacağı belirtiliyor.

Bakan Koca, son haritayı paylaştı! İşte il il haftalık vaka sayısı

Uzmanlara göre, günlük vaka sayıları bu ayın ikinci yarısından itibaren 15 bini aşabilir. Birçok ilin sağlık sistemi, bu rakamları kaldırabilecek altyapıya sahip olsa da 1 kişinin 5'ten fazla kişiye Kovid-19 virüsünü bulaştırmasıyla toplumdaki salgın yükü artacak, bu da kısıtlamaları yeniden devreye sokacak. PCR testleri, kısıtlamalar varken bile "pozitif" yönünde artarak, alarm vermiş, bunda "mutasyon"lu virüsün etkisi saptanmıştı. Özellikle insan hareketliliğinin sık görüldüğü Karadeniz’deki vaka artışlarında mutasyona dikkat çeken uzmanlar, tüm ülkede benzer artışların yaşanacağını vurguluyor.

İstanbul dahil 9 il daha kırmızı listeye! Son harita endişelendirdi

YÜZDE 2-5 BİZİ RAHATLATIR

Bakanlık kaynakları "Şu anda hasta ve vaka sayımız risk oluşturmuyor. Ancak 2-3 hafta içinde bu artışlar, ağır hasta sayılarına yansıyabilir. Testlerin pozitiflik oranı yüzde 4'lere kadar düşmüştü, şimdi yüzde 7-8 civarında. Pozitiflik yükümüz artıyor. Şimdi 7 ve 14 günlük periyotlara, yeni olguların hızına bakacağız. 100 binde 10 ile test pozitiflik oranında yüzde 2-5 arasında olursak, rahatlayacağız. Zira virüs artarsa, kısıtlamalar da geri döner" değerlendirmesi yaptı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / YÜCEL KAYAOĞLU
YORUMLAR 15
  • osmanlı torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    hükümetin yerinde olsam heryeri açarım hastalananlarıda hastaneye almam yurtlara yerleştiririm cezayıda yapıştırırım en az 25000 Euro
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş kurallara uymak bu kadar mı zor bazılarımız uymuyor.
    Cevapla
  • zor 3 yıl önce Şikayet Et
    çok zor..adam namazda dibime oturuyor mesafe diyorum ya nolacak diyor.bir değil 2 değil bıktık
    Cevapla
  • Uyalım 3 yıl önce Şikayet Et
    Maske Mesafe Hijyen uyalım uymayanları uyaralım.
    Cevapla
  • Bayburt lu 3 yıl önce Şikayet Et
    hafta sonu yasaklar gelmeli başka yolu yok
    Cevapla
  • Bej-i lüle 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın 19 eyaletinde maske kullanımı başta olmaknüzere korona yasakları kaldırıldı. Bu eyaletler haritadan silinecek mi bakalım. Her gün korku pompalayıp milletin psikolojisini alt üst eden malüm kesim iyi izlesin!
    Cevapla
  • mahsun 3 yıl önce Şikayet Et
    size katılıyorum grip misali
    Cevapla
  • ddd 3 yıl önce Şikayet Et
    amerika vaka ve ölüm sayısında başı çekiyor.. adamlar bir ara tabut bulamıyordu..
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    senin kaybedecek birşeyin olmayabilir. ben yakınlarımı, sevdikerimi kaybetmek istemiyorum. amerikada ne olduğu beni ilgilendirmez. bu hastalık öldürüyormu? öldürüyor.. korku psikolosinden daha önemli bişey var o da ÖLÜM..
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yakın çevremde senin gibi düşünen bir çok kişi öldü bu hastalıktan ve bunlardan bir kaçı hiçbir kronik hastalığı olmayan gençlerdi. Bizim devletimiz olaya insan odaklı bakıyor. Saçma zihniyetini kendine sakla !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler