Türkiye'ye Irak'ta sinsi bir tuzak kuruluyor! Hazırlanıyorlar, bomba SİHA iddiası..

Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu: İlk olarak Sincar’da bulunan 2 bin 500 PKK’lı Eğit-Donat’a dâhil edilecek. Daha sonra Irak’ın kuzeyinde yeni tabela yapılanmalar kurup NATO şemsiyesi altında bu terörist oluşumlara eğitim verilecek.

Türkiye'ye Irak'ta sinsi bir tuzak kuruluyor! Hazırlanıyorlar, bomba SİHA iddiası..
Türkiye'ye Irak'ta sinsi bir tuzak kuruluyor! Hazırlanıyorlar, bomba SİHA iddiası..
GİRİŞ 07.03.2021 07:06 GÜNCELLEME 13.03.2021 14:17
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

ABD ve destekçileri 2016 yılında Suriye’nin Doğu ve Kuzey bölgelerinde Eğit-Donat projesi kapsamında 50 bini aşkın terör örgütü militanını eğitti ve kamyonlar dolusu silah ve cephane desteği verdi.

ABD, PKK bölgesine 'Avenger' gönderdi!

YENİDEN MASADA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Irak’ta asker sayısını artıracaklarını ve 500 olan mevcudun 4 bine çıkarılacağını açıkladı. Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Hicran Kazancı yapılan son açıklamada satır aralarına sıkıştırılan bir hususun bölge açısından hayati önem taşıdığını söyledi.

Alman uzmanın Türkiye sözleri sonrası Yunan...

Yaşanan projeyi anlatan Hicran Kazancı, Irak’ta ABD işgali sonrası dolaylı parçalanma planının belirli bir aşamaya geldiğini ifade etti. Kazancı "ABD’nin 2015 yılından bu yana tek başına yürüttüğü yeni dizayn çalışması askerî olarak NATO’ya devrediliyor. Irak ve Suriye için yeni bir dönem başlıyor" diye konuştu.

AYNI ŞEMSİYEDE TERÖR

Jean Stoltenberg’in yaptığı açıklamada Irak Ordusu ile birlikte “mahallî veya lokal” güçlerin eğitilmesi ve donatılması vurgusu yapıldı. Hicran Kazancı, NATO’nun personel artırma kararının yakın dönemde başlayacak Eğit-Donat programı için olduğunu kaydetti.

Kazancı “Resmî açıklamadaki lokal güçler kesinlikle Sincar Dağı’ndaki YBŞ unsurlarını da içerisine alan bir program. Bu yolla hem bölgede üslenen PKK'lıları Haşdi Şabi’den koparmayı, hem de tıpkı Suriye’de olduğu gibi Sincar-Kandil aksında müstakil bir terör alanı oluşturmayı planlıyorlar’’ dedi.

İLK PLANDA 2.500 MİLİTAN

ABD ve müttefiklerinin DEAŞ’la mücadele bahanesi adı altında Suriye’de 50 binden fazla teröristi eğittiğine dikkat çeken Hicran Kazancı "Bu misyonu Irak’ta doğrudan NATO üstlenecek. İlk olarak Sincar’da bulunan 2 bin 500 PKK’lı Eğit-Donat’a dâhil edilecek. Daha sonra Irak’ın kuzeyinde yeni tabela yapılanmalar kurup NATO şemsiyesi altında bu terörist oluşumlara eğitim verilecek’’ dedi.

PKK'YA TEKNOLOJİ YIĞINI

Irak’taki sürecin Suriye’den daha farklı bir boyut kazanacağını aktaran Kazancı "PKK’ya yeni dönemde geleneksel savaş eğitimi ve silah sevkiyatının yanında uzun ve orta menzilli füze eğitimleri verilecek. Stinger, Sam 300 başta olmak üzere modern füzeler ve İHA/SİHA sistemleri ile birlikte ileri teknoloji harp eğitimleri alacaklar. Daha sonrasında ise eğitildikleri silah ve araçlara sahip olmaları sağlanacak. Bu sürecin DEAŞ’la herhangi bir ilgisi yok. Hedef doğrudan PKK için tehdit görülen ülkeler ve ordular’’ değerlendirmesinde bulundu.

"Yakın dönemde Irak ve Suriye’de DEAŞ etkinliğinin artacağına ve bu durumun NATO’nun varlığını meşrulaştırma aracı olacak’’ tespitini yapan Kazancı, "Irak ve Suriye’de hedeflenen Eğit-Donan projesi istenilen seviyeye geldiğinde sıra İran’a (PEJAK) gelecek. Türkiye’nin Irak’la yaptığı terörü önleme amaçlı stratejik anlaşmalara destek vermesi İran için de hayati derecede öneme sahip’’ dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 109
  • Çağrı 3 yıl önce Şikayet Et
    nato, erbil ve musulda olmamalı Allah'ın izniyle natonun erbil-musuldaki planlarını bozacağız.Kukla ordular-kukla devletçikler kurmalarına asla fırsat vermeyeceğiz.
    Cevapla
  • alparslan 3 yıl önce Şikayet Et
    papanın ziyareti ve ırakta nato askeri varlığının artırılması birlikte değerlendirildiğinde, hıristiyan unsurların askeri eğitimden geçirilerek yeni ordular kurulmaya çalışılması ile coğrafyamızda asıl hedef Türkiye dir. Türkiye, kendini çevrelemeye çalışanlara karşı gereken hamleleri İnşaAllah natodan önce yapacaktır.
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    paranın ziyareti ve artacak Nato askeri Amaç, Türkiye'yi engellemek,Türkiye'ye karşı Hıristiyan ordusu kurmak,kukla kürdistan kurmak,Türkiye'yi Irak ve Suriye'de çevrelemek. Türkiye, natodan önce telafer ve sincara kadar ilerlemeli ve yerleşmeli.Ülkemizin geleceği için yapılacak hayati adım budur. S-400 ler de aktif edilmeli.
    Cevapla
  • MiSaFiR 3 yıl önce Şikayet Et
    PKK, füze ve SİHA'larla saldırırsa savaş çıkar. Türkiye kendini savunur. Bu savunma esnasında, batılı devletlerin bölgedeki güçlerini de YANLIŞLIKLA vururuz. Hem de hiç çekinmeden YANLIŞLIKLA vurmaya devam ederiz. SONUÇLARINA KATLANACAKLAR !!!
    Cevapla
  • net 3 yıl önce Şikayet Et
    2. Abdülhamit Han döneindeki sinsi oyunlar yeniden sahnede. 2. parti s400ü almamız içerdeki terör ittifakına darbe indirmemiz lazım. 2023de ülkeyi karıştırmayı planlayan herkes tespit edilmeli ve gereken önlem alınmalı. Bu devlet sürekli devlete baş kaldırmış bugünkü pkkcıların dedelerine rağmen kuruldu. Abd pkkya aşık oldu diye de yıkılmaz yıkılmasına izin vermeyeceğiz Allah'ın izni ile. Ayrılmak isteyen ıraka gitsin. Saddam zamanında ıraktan gelip yakın zamanda suriyeden gelip suç işleyenler ülkelerine geri gönderilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...