Ve ortaya çıktı! İBB'nin Fazilet durağı yalanına sahte evrak soruşturması

İBB’nin Fazilet durağı yalanını sahte evrak düzenleyerek kapatmak istemesi İçişleri Bakanlığı’nın soruşturmasıyla ortaya çıktı. Bakanlık, İmamoğlu ve görevliler hakkında soruşturma izni verdi.

Ve ortaya çıktı! İBB'nin Fazilet durağı yalanına sahte evrak soruşturması
Ve ortaya çıktı! İBB'nin Fazilet durağı yalanına sahte evrak soruşturması
GİRİŞ 10.03.2021 19:33 GÜNCELLEME 10.03.2021 19:40
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Fazilet durağından hiç yolcu binmemesine rağmen 47 yolcunun bindiği iddiasında bulunan İBB'nin yalanının ortaya çıkmasını engellemek için sahte evrak düzenlemesi, İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izniyle ispatlandı.

Evrağın gerçek hali ise şu şekilde:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Fazilet durağı soruşturmasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sahte evrak sunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB 1. Hukuk Müşaviri Eren Sönmez, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun ve İBB Hukuk Müşaviri Özge Vural Öztürk hakkında soruşturma izni verilmesine karar verdi.

MURAT ONGUN'A 2. SORUŞTURMA

Süleyman Soylu; pandemi döneminde otobüslerde yoğunluk olduğunu gösteren fotoğrafı paylaşan Beylikdüzü Belediyesi eski AK Parti Grup Başkanvekili avukat Mücahit Birinci'ye "troll" diye hakaret eden Ongun'a da ikinci soruşturma izni verilmesine karar verdi.

 PANDEMİ DÖNEMİNİN EN BÜYÜK YALANI

* Mehmet Önder Duman adlı vatandaş; 29 Mart 2020'de yolculuk yaptığı otobüste yoğunluk olduğunu gösteren fotoğrafı Twitter'da paylaştı. Mücahit Birinci de fotoğrafı paylaştı.
* İmamoğlu, Ongun ve İBB'nin kurumsal internet sitesi, otobüste yaşanan yoğunluğun Fazilet durağından 47 kişi bindiği gerekçesiyle yaşandığını iddia etti.
* İmamoğlu, "Otobüse biniş görüntülerini izledim ben. Kanım dondu ya. Derler ya kanım dondu. Eğer siyaset buysa, lanet olsun siyasete.. Kanım dondu" iddiasında bulundu. İBB, fotoğrafları paylaşan Önder Duman ve Mücahit Birinci hakkında suç duyurusunda bulundu.

* İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, İBB'nin suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmada 29 Mart 2020 Pazar günü 62 No'lu Kağıthane Kabataş hattında çalışan otobüse Fazilet durağından bir anda 47 yolcunun iddiasının gerçeği yansıtmadığını, Fazilet durağından da otobüse hiç yolcu alınmadığını tespit etti.

SAHTE EVRAKLA "71 KİŞİ BİNDİ" YALANI

* İBB Hukuk Müşavirliği de başsavcılığa Fazilet durağından bir seferde 71 kişinin bindiğini gösteren sahte evrak düzenledi. Soylu; pandemi döneminin en büyük yalanına imza atan ve sahte evrak düzenleyerek başsavcılığı yanıltmaya çalışan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB 1. Hukuk Müşaviri Eren Sönmez, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun ve İBB Hukuk Müşaviri Özge Vural Öztürk'e soruşturma izni verilmesine karar verdi.

Süleyman Soylu; otobüslerde yoğunluk olduğunu gösteren fotoğrafı paylaşan Beylikdüzü Belediyesi eski AK Parti Grup Başkanvekili avukat Mücahit Birinci'ye "troll" diye hakaret eden Ongun'a da ikinci soruşturma izni verilmesine karar verdi.

Sahte evrak ise şu şekilde:

YORUMLAR 29
  • Neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    İbb acil kayyum bıktık artık bunlardan
    Cevapla
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hırsıza teslim ettik anahtarı. Beş yıl soyar İstanbul'u. Yaptığı her ihalede, attığı her adımda çıkar vardır. İstanbul bütçesi büyük. Uyanık olmalıyız.
    Cevapla
  • M¹U⁴R⅝A³T 3 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu patates yardımı yapıyor yan ve üst komşuma birer çuval İBB tarafında verildi Yeminle söylüyorum patatesler küflü ve çürüktü.
    Cevapla
  • Vah vah 3 yıl önce Şikayet Et
    Soğan Patetes için oy vermediniz mi zaten imamınkine, alın yiyin doyun... ahirette ne yersiniz bilemiyorum. anladın
    Cevapla
  • atilla 3 yıl önce Şikayet Et
    ben imamoğlunu beylikdüzü belediye baskalığı döneminden biliyorum.. eğerki bir yerde sahtecilik dolandırıcılık varsa orada ımamoğlu vardır. tabi şakşakcısı murat ongunda dahil
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    bende beylikdüzünde oturuyorum böyle sahtekarlıklar görmedim. milleti iyi uyutuyorlar. birde beylikdüzüne onu yaptı bunu yaptı diye şişiriyorlar hiçbir şey yaptığı yok şimdiki de aynı. bunları başımıza getirenleri Allah a havale ediyorum.
    Cevapla
  • 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyordu magosa limanı türküsünde; beni vuranda yoktur din iman, yalancı iftiracı haysiyet şeref cellatları düşmanları sizi !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı