Son dakika haberi: KADEM'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Son dakika haberi: Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi. KADEM'den kararla ilgili ilk açıklama yapıldı. İstanbul Sözleşmesi'nin kadına şiddetle mücadelede önemli bir girişim olduğu belirtilen açıklamada, "Geldiğimiz noktada zemininden koparılmış ve toplumsal bir gerilim öznesi haline dönüştürülmüş durumda" denildi.

Son dakika haberi: KADEM'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması
Son dakika haberi: KADEM'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması
GİRİŞ 20.03.2021 14:43 GÜNCELLEME 20.03.2021 14:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına ilişkin KADEM'den ilk açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

İstanbul Sözleşmesi kadına şiddetle mücadele için önemli bir girişimdi. Geldiğimiz noktada zemininden koparılmış ve toplumsal bir gerilim öznesi haline dönüştürülmüş durumda. Verilen fesih kararını da bu gerilimin bir neticesi olarak okuyoruz.

Kadın ve Demokrasi Derneği olarak bu konudaki tercihimiz, Avrupa Konseyi’ne söz konusu tartışmaları bertaraf edecek bir yorum beyanı verilmesi yönündeydi.Nitekim şimdiye kadar hükümetin kadın hakları konusunda tüm ön açıcı ve destek politikalarıyla önemli kazanımlara imza atıldı.

KADEM olarak, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da "Varoluşta Eşitlik Sorumlulukta Adalet" sloganıyla genel kadın hakları mücadelesinde kazanımlarımızın ısrarlı takipçisi olacağız.

Şiddetle mücadele noktasında 6284 sayılı kanunun  daha da güçlendirilmesi ve uygulamalardaki sorunların giderilmesi için tüm gücümüzle çalışacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.

TÜRKİYE VE AVRUPA'DAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDEN FESHEDİLDİ?

TÜRKİYE, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN AYRILDI

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Trabzonlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Feminist kafa ya Hayır. 6284 e Hayır. ...Demos un kadını değil İslâmî kadın olun....Aşağılık kompleks lerinizden kurtulun. Batıdan alınacak İslâm ı aşan hiçbir değer yargısı yoktur. ....
    Cevapla
  • ULUCAK 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadem kadın erkek çocuk ayırmadan hepimiz için adalet hepimiz için özgürlük dese daha yerinde olur bölücü değil bütünleştirici olalım birbirimizin rakibi değil eşi- canı ciğeri olalım...
    Cevapla
  • Lokman 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk tabibler birligi ne söyleyecek cok merak ediyorum
    Cevapla
  • zazaki 3 yıl önce Şikayet Et
    siz önce CHP deki hor görülen aşagılanan tacize ve tecavüze ugrayıp bir peçete gibi buruşturulup çöpe atılan kadınların hakkını arayın...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak