Son dakika: Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı!

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Son dakika: Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı!
Son dakika: Türkiye İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı!
GİRİŞ 20.03.2021 05:37 GÜNCELLEME 20.03.2021 13:37
Bu Habere 784 Yorum Yapılmış

Son dakika: Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldı.

TÜRKİYE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN ÇEKİLDİ

İstanbul Sözleşmesi neden feshedildi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararda şu ifadeler yer aldı:

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN ÇEKİLME KARARI

"Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesi gereğince karar verilmiştir."

İki büyükelçi merkeze alındı! İşte yeni atamalar

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal medya hesabından, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin açıklamasında ''Kadına yönelik şiddet her şeyden önce bir insanlık suçudur ve bu suçla mücadele bir insan hakları meselesidir. Aslolan ilkelerdir. Bu doğrultuda şiddetle mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de yarın da sıfır tolerans ilkesi ile kararlılıkla sürdüreceğiz.'' dedi.

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin açıklamasında, "Dünden bugüne Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kadınların toplumsal, ekonomik, siyasi ve kültürel hayata daha fazla katılmaları için verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.



FUAT OKTAY'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Oktay şu ifadeleri kullandı:

"Türk kadınının toplum içindeki itibar ve saygınlığını layık olduğu seviyelere çıkartmak adına verdiğimiz samimi mücadeleyi, geleneksel toplumsal dokumuzu da muhafaza ederek daha ileri noktalara taşımak azmindeyiz. Bu yüce gaye için de çareyi dışarılarda aramaya, başkalarını taklit etmeye gerek yoktur. Çözüm bizatihi gelenek ve göreneklerimizde, özümüzde mevcuttur."

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDİR?

Sözleşmede Türkiye de dahil 46 ülkenin imzası yer alıyordu. 32 ülke sözleşmeyi yürürlüğe koyarken, 11 ülke ise imzası bulunmasına rağmen sözleşmeyi yürürlüğe koymadı. Türkiye sözleşmeyi yürürlüğe koyan ilk ülkeler arasında yer aldı.

EŞCİNSEL EVLİLİKLERİN ÖNÜNÜ AÇTIĞI GEREKÇESİYLE ELEŞTİRİLDİ

İstanbul Sözleşmesi, 24 Kasım 2011'te Meclis'teki tüm partilerin ortak oylarıyla kabul edildi. Son dönemde Türk aile yapısına zarar verdiği, eşcinsel ilişkileri ve evlilikleri özendirdiği gerekçesiyle İstanbul Sözleşmesi tartışmaların odak noktası olmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 784
  • Hmd 3 yıl önce Şikayet Et
    LGBT lileri şımartan bir sözleşme bozuntusuydu.
    Cevapla
  • M.YÜCE /Emekli/ 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul sözleşmesin den ayrılmamız yerinde bir karar. Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım. Bu sözleşmeden çekilmesine karşı olanların, sağ duyulu vatandaşlarımızın bunlara her platformda anlayacağı dilden ders vermelerini canı gönülden talep ediyoruz.
    Cevapla
  • Bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Terör sevinci,asker, çocuk ve kadın katili parti kapatılmasın diyenler, İstanbul sözleşmesine sahip çıkıyor ilginç...
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Gecmisolsun Olmasi gereken oldu.
    Cevapla
  • Müslüman 3 yıl önce Şikayet Et
    * Yaratılışa/fıtrata ve adalete aykırı olan kanunların bir gün mağlup olması kaçınılmazdır. Yaratılışa, fıtrata, Allah'ın hükmüne karşı çıkanlar mutlaka bir gün yanlış yolda olduğunu anlayacaktır. Bizim amacımız bunun iş işten geçmeden anlaşılması. Müslümanlar çözümü Rablerinin dediğinde aramadıkça bir kanun gider bir kanun gelir Gidene dayandırılarak çıkarılan lar ne olacak zulme uğrayanların ahı ne olacak heralde PARDON denecek Allah sonumuzu hayr eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı