AÖL 2. dönem sınavları ne zaman? MEB AOO, MAÖL ve AÖİHL sınav tarihleri belli oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık öğretim okulları 2. dönem sınav tarihleri açıklandı. Pandemi nedeniyle sınavlar online olarak AÖK Bilgi yönetimi sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Eğitimlerini açıktan sürdüren binlerce aday sınav takvimine yoğunlaştı. Peki 2021 AÖÖ, AÖL, MAÖL ve AÖİHL 2. dönem sınavları ne zaman yapılacak? İşte MEB Açık Öğretim okulları sınav tarihleri!

AÖL 2. dönem sınavları ne zaman? MEB AOO, MAÖL ve AÖİHL sınav tarihleri belli oldu!
AÖL 2. dönem sınavları ne zaman? MEB AOO, MAÖL ve AÖİHL sınav tarihleri belli oldu!
GİRİŞ 24.03.2021 09:41 GÜNCELLEME 24.03.2021 09:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Açıköğretim Okulları ikinci dönem sınav takvimi MEB tarafından açıklandı. Çevrimiçi sınavlar AÖK Bilgi yönetimi sistemi üzerinden yapılacak. Öğrenciler T.C kimlik numarası ve öğrenci şifresiyle sınavlara katılabilecek. Online sınavda adaylara çoktan seçmeli olarak 4 (dört) seçenekli sorular yöneltilecek. Her bir testin çözümü için Açıköğretim öğrencilere 25 dakika süre tanınacak. Online sınav ekranında cevaplanan sorulara geri dönüş yapılmazken, sınava başlatan ve soruları cevaplamayan adaylar sınava girmiş olarak kabul edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı Açık öğretim okulları 2. dönem sınav uygulama kılavuzunu açıkladı. Sınav ekranına giriş yapan lise öğrencileri  sol bölümde bulunan “Online sınav girişi” ortaokul öğrencileri ise “ Elektronik sınav” butonunu seçerek sınavlara girebilir. Peki AÖL ve AÖO 2. dönem sınavları ne zaman? İşte MEB 2021 sınav takvimi!

AÇIK ÖĞRETİM OKULLARI SINAVLARI NE ZAMAN?

Açık Öğretim Kurulları, 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. dönem sınavları online sınavları 25 Mart saat 09.30’da başlayacak ve 29 Mart saat 23.59’a kadar devam edecek. 

Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınav
kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacaklardır.

Sisteme giriş şifresi olmayan veya unutan öğrenciler AÖK Bilgi Yönetimi sisteminde bulunan “şifrem unuttum” seçeneğinden veya MEBİM “ 444 0 632” danışma hattından şifre alabilirler.

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKUL VE LİSE SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuza göre sorular, çoktan seçmeli ve 4 seçenekli olarak her ders için ayrı olarak düzenlenecek. Sınavda her bir test için 25 dakika süre verilecek.

Öğrenciler sınav süresi içinde kendilerine atanan en fazla 24 dersten sınava katılabilecekler. Ve ataması yapılan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatacak.

Seçilen derse ait sınav, “ Sınava Başla” butonu ile başladıktan sonra, soru sayfasına “ Kaydet ve İlerle” butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise “ Kaydet ve İlerle butonu yerine “ Sınavı Bitir” butonu olacaktır.

Öğrenciler, cevapladıkları sorulara geri dönüş yapamazken, seçilen dersin sınavı bitmeden diğer sınavlara giriş yapamayacak. Öğrenciler diledikleri zaman sınavı bitirebilirler. Belirlenen süre içinde sınavı tamamlamayan adaylar için sistem 25 dakika sonra kapanacaktır. 

YORUMLAR 3
  • Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Sistem berbat doğru cevapları tıkladığın halde sistem kabul etmiyor sınavdan atıyor inş.düzetmişlerdir.
    Cevapla
  • özkonyali 3 yıl önce Şikayet Et
    senin bilgisayarında sıkıntı olmasın. benim bilgisayar da 4 kişi sınava girdi bir tane sıkıntı olmadi
    Cevapla
  • haluk sabri akdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    süre çok az
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar
Uzmanlar Haber7'ye açıkladı! AK Parti'de önce bu değişmeli