2021 KHAS lise burs başvurusu nereden, nasıl yapılır? Öğrencilere güzel haber! Başvuru şartları

Kadir Has Üniversitesi, Beyaz Güvercinler burs başvuruları başladı. Lise öğrencilerine geri ödemesiz olarak yapılacak yardımdan faydalanmak isteyen adaylar için başvuru şartları belli oldu. Başvurular 30 Nisan’a kadar devam edecek. İşte KHAS Beyaz Güvercinler burs başvuru ekranı!

2021 KHAS lise burs başvurusu nereden, nasıl yapılır? Öğrencilere güzel haber! Başvuru şartları
2021 KHAS lise burs başvurusu nereden, nasıl yapılır? Öğrencilere güzel haber! Başvuru şartları
GİRİŞ 25.03.2021 16:09 GÜNCELLEME 25.03.2021 16:09

Kadir Has Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı lise öğrencilerine yönelik burs başvurularının başladığını duyurdu. Eğitim ücretini karşılamayan ve kısıtlı imkanlara sahip olan öğrencilere “Beyaz Güvercinler Burs Programı” kapsamında yardım edilecek. Burs programı öğrencilere eğitim öğretim ücretinin muafiyetiyle birlikte barınma bursu, kitap giderleri, ve harçlık desteği de verilecek. KHAS burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler başvuru şartlarını ve gerekli tüm detayları araştırıyor. Başvuru şartları ve sayfası belli oldu. Peki KHAS Beyaz Güvercinler burs başvurusu nasıl yapılır? İşte 10 ay boyunca 2000 TL harçlık bursu verilecek bursun detayları….

BEYAZ GÜVERCİNLER BURS PROGRAMINA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvuru şartlarını yerine getiren adaylar 1 Ocak-30 Nisan 2021 tarihleri arasında aşağıda bulunan adres üzerinden veya Kadir Has Üniversitesi’nin resmi internet  sayfasından başvuru formunu doldurarak başvuru yapabilirler.

KHAS BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

BEYAZ GÜVERCİNLER BURS PROGRAMI NEDİR?

Kadir Has Üniversitesi tarafından öğrencilere verilen Beyaz Güvercinler burs programı,  en iyi eğitim imkanlarından faydalanarak alana ve ülkelerine değer katmaları  ve nitelikli bir KHAS mezunu olmaları için öğrencilere verilen bir fırsattır. Öğrencilerin öğrenim giderleri % 50’si sponsor %50’si ise Kadir Has Üniversitesi tarafından karşılanacaktır.

Eğitim öğretim ücretinden muaf olmanın yanı sıra, öğrencilere 10 ay süre ile 2.000 TL burs ödemesi yapılacak.

Üniversitenin yurtlarında ücretsiz barınma imkanı verilecek.

Kitap giderlerinin karşılanmasına yönelik yıllık 5.000 TL kitap ders bursu da Beyaz Güvercinler burs programı kapsamındadır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Beyaz Güvercinler Burs Programı başvurusu yapacak adayların aşağıda belirtilen koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir:

TC vatandaşı olmak,

Eğitim ücretini karşılayamayacak kısıtlı ekonomik şartlara sahip olmak,

İkameti İstanbul dışında bulunmak. 

Lise eğitim öğretimine İstanbul’da devam eden ancak ; ailesi, asıl memleketi olan İstanbul dışı illerde ikamet eden adaylar, gerekli koşulları sağlamaları halinde Beyaz Güvercinler Bursiyeri olmak üzere başvuruda bulunabilirler

Başvuru sırasında lise 12. sınıf olmak,
Tercih etmek istediği programın ilgili puan türünde ilk 30.000 başarı sıralamasında olmak,

Diploma notu en az 4.0/ 5.0 (100 üzerinden en az 80) olmak,

Okul 1-2-3 dereceli öğrencilere direk başvuru hakkı verilecektir.

BEYAZ GÜVERCİNLER BURS BAŞVURU BELGELERİ NELER?

Burs başvurusunda bulunacak adayların online başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf, Adli Sicil belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, transkript, lise diploması, sınav sonuç belgesi (sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ilk 24 saat içinde) adaylar tarafından 400 kelimeden oluşan kompozisyon ile başvuru yapılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'