AYM'den Gergerlioğlu'nun talebine ret! 'AİHM'e gideceğim'

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili yapılan itirazı reddetti. Gergerlioğlu, "AİHM'e gideceğim" dedi.

AYM'den Gergerlioğlu'nun talebine ret! 'AİHM'e gideceğim'
AYM'den Gergerlioğlu'nun talebine ret! 'AİHM'e gideceğim'
GİRİŞ 31.03.2021 11:04 GÜNCELLEME 01.04.2021 09:51
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Kocaeli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Twitter paylaşımı nedeniyle 2018'deki kararında "PKK propagandası" suçundan iki yıl altı ay hapis cezası vermişti. İstinafın kararı hukuka uygun bulmasının ardından dosyayı değerlendiren Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, 19 Şubat'ta cezayı onamıştı. Bunun üzerine, dokunulmazlığı bulunan Gergerlioğlu için hazırlanan fezleke 11 Mart'ta Meclis Başkanlığı'na gönderilmişti. Kararın 17 Mart'ta da TBMM'de okunmasıyla, Gergerlioğlu'nun vekilliği düşmüştü.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliği düşürüldü

MECLİS'TE GÖZALTINA ALINDI

Anayasa Mahkemesine (AYM) itirazda bulunan Gergerlioğlu, karar açıklanana kadar Meclis'ten ayrılmayacağını söylemişti.

Ancak HDP'li isim, ilerleyen günlerde polis tarafından TBMM'den çıkartılmıştı. Meclis'te gözaltına alınan Gergerlioğlu, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Gözaltına alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu serbest bırakıldı!

AYM İTİRAZINI REDDETTİ

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu yetkisizlikten reddetti. Anayasa'nın 84. maddesinin "kesin hüküm giyme veya kısıtlanma sebebiyle milletvekilliğinin düşmesi"ni düzenleyen ikinci fıkrası yönünden Anayasa Mahkemesine müracaat imkanı tanınmadığı, bu nedenle başvurunun yetkisizlik nedeniyle reddedildiği duyuruldu.

GERGERLİOĞLU: AİHM'E GİDECEĞİZ

Kararın açıklanmasından sonra bir mesaj yayımlayan Gergerlioğlu, kararla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gideceklerini açıkladı.

"AYM'ye 2 başvurumuz vardı. Vekillikten düşürülme başvurumuza yetkisizlik verilmiş, AİHM'e gideceğiz. Ceza dosyamızla ilgili esas başvurumuz için halen karar bekliyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 43
  • Osmanlı Torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu an ihtibarı ile Türk vatandaşımı, eger öyleyse yazık bizim insanlıgımıza kanunlarımıza, en azından bu gibi hainlerin Türk vatandaşlıgını iptal edin nere giderse gitsin. Ne mutlu Türk'üm diyene.
    Cevapla
  • nimet 2 yıl önce Şikayet Et
    Cehennem de vardı...
    Cevapla
  • Urfalı pir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi iyi bir maşadır! Ispartalı biri nasıl Kürtçü olur anlamadım
    Cevapla
  • Salahattin Adana 2 yıl önce Şikayet Et
    Cehennemin dibine kadar yolu var. Hatta Fransa'ya veya velinimetleri Amerika'ya siyasi mülteci olarak başvuru yapabilir .(tabi hainlik cezasını çektikten sonra )
    Cevapla
  • Memet 2 yıl önce Şikayet Et
    Gergerlioğlu şaşırmış, şaşkınlaşmış. Bu gibiler soluğu HDP=PKK'da alıyorlar. Yahu kendinize yazık etmeyin, bunlar ateş ve sizi de yakar ey şaşkınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!