AB'den, Gergerlioğlu ve HDP hakkında açıklama

Avrupa Birliğinin (AB), HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi ile HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davadan endişe duyduğu bildirildi.

AB'den, Gergerlioğlu ve HDP hakkında açıklama
AB'den, Gergerlioğlu ve HDP hakkında açıklama
GİRİŞ 18.03.2021 17:02 GÜNCELLEME 18.03.2021 17:53
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış
  • HDP'li Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi ile HDP'nin kapatılması yönünde atılan adımlara ilişkin AB'den açıklama yapıldı.
  • AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile AB Komisyonunun komşuluk ve genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Verhalyi tarafından yapılan ortak açıklamada, birliğin, bu iki karardan derin endişe duyduğu belirtildi.

"İNANILIRLIĞA DARBE VURMAKTIR"

HDP'nin kapatılmasının, milyonlarca seçmenin haklarını ihlal edeceği ileri sürülen açıklamada, "Bu durum, Türkiye'de temel haklardaki geriye gidişle ilgili AB'nin endişelerini artırmakta ve Türk makamlarının reformlara yönelik taahhütlerindeki inanılırlığa darbe vurmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, AB'ye aday ülke ve Avrupa Konseyi üyesi olan Türkiye'nin, demokratik yükümlülüklerine saygı göstermesi gerektiği savunuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 74
  • ismailbey 3 yıl önce Şikayet Et
    sizin endişeniz türkiye cumhuriyeti devletinin kanununlarının devlet düşmanlarını haketteği cezayı vermesidir aynısı sizde olsa hukukunz derhal gereğini yapar kendinizin yaptığı şeyi başkasından gördüğünüzde kudurmanız tam bir ikiyüzlülük düşmanlarımızı o kadar çok seviyorsunuz ki adete islam ve türk düşmanlağına prim vermek için alakasız laflarla günden olmaya çalışarak avrupanın batışını adete çağırıyorsunuz içiniz ve dışınız bu....
    Cevapla
  • Neco 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların Amacı Türkiye mizde kaos ortamı çıkarmaktır. Ezberledik aynı senaryo
    Cevapla
  • Hikmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar kendileri burada istediği partiyi istediği televizyon kanalını istediği zaman kapatıyor Bunların hepsi palavra hepsi terorist destekleyicisi Almanya’da yaşayan bir Türk Vatandaşı olarak Türkiyemle gurur duyuyorum
    Cevapla
  • Yavuz 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz önce terörü desteklemekten vaz geçin.
    Cevapla
  • Mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay be sözünü tutmayanlar inandırıcılıktan söz ediyor. Yürüyün anca gidersiniz, riyakar ve iki yüzlüler topluluğu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi