AK Parti'li Akbaşoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Doğru O zorba sizsiniz

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, video mesajla Başkan Erdoğan için 'zorba' ifadesini kullanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi.

AK Parti'li Akbaşoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Doğru O zorba sizsiniz
AK Parti'li Akbaşoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Doğru O zorba sizsiniz
GİRİŞ 01.04.2021 21:40 GÜNCELLEME 01.04.2021 21:42
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

CHP'nin dün gece Meclis içtüzüğünü yok saydığı tartışmalı oylamayla reddedilen 'güvenlik soruşturması teklifi' salı günü yeniden görüşülecek.

Oylamada iç tüzük 141. maddesinin açıkça çiğnendiği ortadayken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun alınan yeniden görüşme kararı hakkında Başkan Erdoğan için "Bir zorbanın talebi TBMM’nin iradesine gölge düşürdü." şeklindeki çirkin sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'ndan sert cevap geldi.

Akbaşoğlu paylaşımında "Doğru O zorba sizsiniz. Peki ne oldu Sn. Kılıçdaroğlu? Verdiğiniz talimatı yerine getirmek için hiçbir kural tanımayan Grup Başkanvekiliniz ve Meclis Başkanvekilinizle birlikte grubunuzun elinde kaldı talimatınız. Kuralı ihlal edenlere milli irade cevabını verdi. O kadar!" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulunda, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi'nin maddelerine geçilmesine dair oylamanın yenilenmesine yönelik Başkanlık Tezkeresinin kabulünü değerlendirirken, "Talimat üzerine bunlar derhal toplandılar, yeniden görüşülmesine karar verdiler ve Meclis'i sabote ettiler." dedi.

Kılıçdaroğlu, oylamaya ilişkin Twitter'dan yayımladığı video mesajında, dün akşam TBMM'de kanun teklifinin görüşüldüğünü ve reddedildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Normalde bir yıl süreyle aynı kanun teklifinin görüşülmemesi lazım ama saraydan talimat geldi. Talimat üzerine bunlar derhal toplandılar, yeniden görüşülmesine karar verdiler ve Meclis'i sabote ettiler. Bir zorbanın talebi, TBMM'nin iradesine gölge düşürdü. Bunu reddediyoruz, reddedeceğiz. Önümüzdeki süreçte sandık gelecek ve biz bunlara dersini vereceğiz. Demokratik yollarla dersini vereceğiz. Bu ülkeye demokrasiyi, hakkı, hukuku ve adaleti getireceğiz. Hiç endişelenmeyin. Birlik olacağız, beraber olacağız, TBMM'de birisinin milletvekilleri değil, halkın milletvekilleri olacak. Bunu yapacağız."

"TBMM İÇ TÜZÜK HÜKÜMLERİ, CHP, HDP VE İYİ PARTİNİN ORTAK TUTUMLARI İLE AÇIKÇA İHLAL EDİLDİ"

Akbaşoğlu'nun dün Meclis'te yaşananlarla ilgili paylaşımları şu şekilde;

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karara istinaden her türlü terör örgütünün devlete sızmasının önlenmesi amacıyla hazırlanarak Meclis Genel Kuruluna gelen, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifinin dünkü görüşmeleri esnasında TBMM İç Tüzük hükümleri, CHP, HDP ve İYİ Partinin ortak tutumları ile açıkça ihlal edilmiştir.

Tartışılan oylama yeniden yapılacak

TBMM, Anayasa ve İç tüzük kurallarına uygun olarak aziz Milletimizin iradesinin tecelli ettiği kutsal  bir mekandır. CHP’li Meclis Başkanvekilinin daha önceki kendi uygulamaları ile de çelişerek, İç Tüzüğün açık usül hükümlerini uygulamayarak, adeta CHP Grup Başkanvekilinin tutanaklara yansıyan talimatları doğrultusunda hareket etmesi ve hukuk tanımazlığı, Milli İradeye bir darbe girişimidir.

Dün Mecliste yaşanan olayların her safhasında daha önceden planlanarak hareket edildiği net bir şekilde belli olan CHP – HDP – İYİ Partinin tutum ve davranışları ile milli iradenin tecellisinin önüne geçilmiştir. CHP’li Meclis Başkanvekilinin de içinde yer aldığı bu kumpas, faşizan ve hukuk tanımaz, vesayetçi yaklaşımdaki  ittifakın da bir yansımasıdır.

CHP’li Meclis Başkanvekili’nin kâtip üyelerle arasında yaşanan ihtilafı inkar ettiği ancak bizzat CHP’li Milletvekillerinin Meclis kapandıktan sonra dünkü oturuma ilişkin paylaşımlarındaki görüntülerde de anlaşıldığı üzere; TBMM İç Tüzüğünün 141. Maddesindeki hükme göre Meclis Başkanvekilinin, kâtip üyelerin “elektronik oylama yapalım” çağrılarına uymayarak, Önceden planlandığı üzere hareket ettiği ve terör örgütü üyesi veya irtibatı olan kişilerin devlete sızmalarının önlenmesine yönelik kanuni düzenlemenin görüşülmesini engellemeye dönük işlem tesis ettiği açıkça görülmüştür.

Cumhur İttifakı olarak en ağır şartların yaşandığı 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi her şart altında milli iradeye sahip çıkacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Milletimiz müsterih ve emin olsun ki Milletin Meclisinde , milli iradeye, anayasa ve iç tüzük hükümleri çerçevesinde mutlaka sahip çıkacağız.

 

 

YORUMLAR 32
  • İstanbul lu 3 yıl önce Şikayet Et
    kemali kahrettiniz adamı köy muhtarı yapında biraz sevinsin
    Cevapla
  • Fazıl 3 yıl önce Şikayet Et
    Tıpış tıpış oy vereceksiniz diyen kemal kendini tarif etmiş.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan hain batakcı SSK müdürü Kemal yeter ya her yerde sen her yapılan ülke adına çakılan her çiviyi söknmek için uğraşıyorsun, Kemal sen bu ülkenin başına püsküllü belasın. Gözünü fesatlık bürümüş Kanın ağrısısa Oooo saray yaptı Erdoğan yaptı ulan sen ayaksın sen Türk düşmanımısın. Sen Erdoğan beyin giydiği çorabı olamazsın. Allah Türk milletini böyle belalardan korusun.
    Cevapla
  • @VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Kilicdaroglu boş ve luzumsuz bir traji komik bir adam diyecem de bunlar adam diyenede ofkeleniyorlar. Bunlar millet ve devlet aleyhine calişan bir varliklar.Lanetliyorum bunlari ve zihniyetlerini...
    Cevapla
  • 9.KÖY 3 yıl önce Şikayet Et
    OTURDUĞUNUZ DAİRE KAPISI ÇALINDIĞIN DA BİLE KİM O DİYORSUNUZ DA, DEVLETDE KAPISINI ÇALANA KİM O DİYECEKKEN, SİZİ N KAŞINTINIZ NİYE TUTUYOR. SİZ KAPIYA GELEN TERÖRİSTİ DEMEK TANIYORSUNUZ Kİ, KİM O DEMEYE GEREK YOK DİYORSUNUZ DEVLET HAN KAPISI DEĞİL KARDEŞİM, KAPI SINI ÇALANA KİM O DİYECEK. Nokta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?