Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu ve TÜVGA'dan skandal bildiriye sert tepki

103 emekli amiralin yayınladığı skandal bildiriye tepkiler gelmeye devam ediyor. Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan ve TÜVGA'dan bildiriye sert tepki geldi.

 Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu ve TÜVGA'dan skandal bildiriye sert tepki
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu ve TÜVGA'dan skandal bildiriye sert tepki
GİRİŞ 04.04.2021 15:18 GÜNCELLEME 04.04.2021 18:42

İnternet siteleri ve sosyal medya mecralarında paylaşılan “103 amiralden Montrö bildirisi” başlığı altında yayınlandığı belirtilen bildiriye tepkiler çığ gibi büyüdü.

Tansu Çiller: Bildiri darbeler mezarlığına mahkumdur

Darbe imalı bildiriyi imzalayan 103 emekli amiral kimdir

Amirallerden sonra 'Deniz Aslanları': Bir bildiri de onlar yayımladı

Çalık'tan İYİ Partili Çıray'a bildiri tepkisi: Haddinizi bilin

AK Parti MYK yarın bildiri gündemiyle toplanacak

Milli Savunma Bakanlığı'ndan sert 'bildiri' tepkisi

AK Partili Hamza Dağ saat detayına dikkat çekti!

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu'ndan yapılan o açıklama;

Türk Milletinin İradesine İpotek Koyacak Hiçbir Bildiriyi Tanımıyoruz

04.04.2021 tarihinde bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında paylaşılan ve “103 amiralden Montrö bildirisi” başlığı altındaki bildiriyi üzüntüyle okuduk. Bildiride özellikle Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne atıfta bulunulmuş. Bu açıklamanın başında da “Kanal İstanbul” projesi dile getirilmiştir.

Öncelikle şunu açıklamak gerekiyor. Kanal İstanbul Projesi’nin, Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile hiçbir alakası yoktur; çünkü Deniz Hukuku Sözleşmesi’ne göre “Yapay kanallar kara ülkesi gibi kabul edilir” yani Marmara Denizi’nde yapay bir kanal yapmak, karanın uzantısı gibi kabul edilir. Bu şu demek “İstanbul Kanalı” Uluslararası Deniz Hukuku Sözleşmesi’ne göre bir kanal sayılmaz yani karanın devamıdır. Bu nedenle bu kanal sözleşmeye hiçbir zarar vermez.

Ancak biz kanalı yaptıktan sonra Montrö Sözleşmesi’ne taraf olan ülkeler sözleşmeden çekilirlerse, hem Çanakkale Boğazı’nın hem de İstanbul Boğazı’nın kontrolü tamamen Türkiye’nin kontrolüne geçer. Yani ister ticarî gemiler olsun, isterse askeri gemiler olsun, boğazlardan geçmek için Türkiye’den izin alarak geçmek zorunda kalırlar. Bu durum da Türkiye’nin lehinedir. Bu şartlarda ‘Kanal İstanbul’ projesi ticarî açıdan Türkiye’ye gelir sağlayacak bir projedir. Stratejik bir projedir. Bunun yapılması Türkiye’ye çok ciddi bir hamle hakkı verecektir.

Buradaki amirallerin eğer kasıt yoksa  meseleye vâkıf olmadıklarını düşünüyoruz.  Eğer bilgi sahibi olsalardı böyle bir açıklama yapmazlardı. Ancak kasıtlı bir şekilde yapılmışsa onu da Türk yargısına havale ediyoruz.

Diğer bir mesele de bir amiralin bir dergâha gitmesidir. Öncelikle şunu belirtmek lazım, Anadolu’nun müslümanlaşması Hoca Ahmed Yesevi’nin müritleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Yani dergâhlar bu milletin bin yıllık gelenekleri içerisinde ayrılmaz bir unsur teşkil ederler. Yasalarımıza aykırı hareket edilmediği ve şeffaf olduğu sürece bu kurumların ayakta kalmaları çok tabidir. Herhangi bir vatandaşın bu dergâhlara gitmesi kadar tabi bir şey yoktur. Bu cumhurbaşkanı da olabilir, bir paşa da olabilir bir hâkim de olabilir.  Buradaki hassas nokta şudur; bu ziyaretler mesai saatleri içerisinde olmamalıdır ve asla resmi üniformalarla yapılmamalıdır. Bunun dışında sivil zamanlarda yapılmasında bir beis yoktur.

Bizler gençler olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin tam bağımsızlık mücadelesini destekliyor, Türk Milletinin iradesine ve geleceğine ipotek koyacak hiçbir bildiriyi tanımadığımızı belirtmek istiyor, bu tür anti-demokratik yöntemlerin tam karşısında olduğumuzu ve olacağımızı ifade etmek istiyorum.

TÜVGA:  TÜRKİYE’NİN GENÇLERİ DEVLETİMİZİN YANINDA

103 emekli amiralin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve milli iradeyi hedef alan skandal bildirisine peş peşe tepkiler yağdı. Türkiye Gençlik Vakfı da bu bildiriye sessiz kalmadı.

Vakıf “Meşru devlet ve millet iradesine, 28 Şubat artığı bu zihniyetin açıkça başkaldırışı olan 103 emekli amiralin bildirisini, Türkiye'nin gençleri olarak kınıyoruz.

Eski Türkiye heveslileri bilsinler ki, artık yeni ve güçlü Türkiye vardır.

Türkiye'nin gençleri de devletimizin ve Cumhurbaşkanımız'ın dimdik yanındadır.

Boşa kürek çekenlerin, kaos hevesleri de kursaklarında kalacaktır.” Diyerek, bildiriye karşı tepkisini çok net ve sert bir şekilde ortaya koydu.

Türkiye Gençlik Vakfı’nın açıklamasına Türkiye’nin gençlerinden destek yağdı. “Türkiye’nin gençleri devletimizin yanında” şeklinde yapılan açıklama, sosyal medyada kısa süre içinde binlerce kişi tarafından destek gördü. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!